Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP
Selamlar,
Eski forum döneminden kalma bu projeye yaklaşık 5 yıl önce, forumun kapandığı o süreçte başlamıştım. Bazı projeler maalesef beklemeyi seviyor; bu set de 5 yıllık bir aradan sonra tekrar tezgahın üzerine çıktı.

Yarım kalan işi bitirmek adına montaj aşamasını bitirip, boyama için gerekli altyapıyı kurdum. 

Figürler üzerinde Zenithal Highlighting (siyah astar üzerine ışık yönüne göre beyaz uygulama) tekniğini uygulayarak ışık-gölge haritasını çıkardım. 

Dragon'un bu serisindeki keskin detaylar, bu teknikle beraber boya öncesi iyice belirginleşti.

Bundan Sonraki Süreç:
  • Boyamada alttaki astar geçişlerini öldürmemek adına Glaze (sırlama) tekniğiyle ilerleyeceğim.
  • Ten renklerinde Vallejo paleti ve kurumayı geciktirici (retarder) ile çalışarak pürüzsüz geçişler hedefliyorum.
  • 1944-45 döneminin Olive Drab tonlarını katman katman işleyerek üniformaları tamamlayacağım.

Yıllar sonra bu projeyi raftan indirip fırça başına geçmek benim için bir nevi nostalji oldu. Gelişmeleri ve boyama aşamalarını buradan paylaşmaya devam edeceğim.

Değerli görüşlerinizi beklerim. 

Herkese iyi modeller.

[Resim: tuov49e.jpg]
[Resim: tees0ak.jpg]
[Resim: b8d3qbk.jpg]
[Resim: cav03wg.jpg]
[Resim: 5bjwvnu.jpg]
[Resim: esei8dm.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
[Resim: nzyxqui.jpg]
[Resim: 2bsnhkd.jpg]
[Resim: bhyzvxs.jpg]
[Resim: ebzem3h.jpg]
[Resim: tnp9do3.jpg]
[Resim: hk37qnl.jpg]
[Resim: 2fm3onc.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
Kolay gelsin.
Hangi projen için bu?

Figürleri manyak severim ama acayip korkutucu bir şey (Yapmak) o yüzden hep uzak duruyorum.

[Resim: 3aoct8v.jpg]

bu amca eğilmiş gölden su içer gibi Big Grin Big Grin Big Grin 

1 - koca resimde figürler ufacık gözüküyor. Crop yapıp figürleri ön plana al. (benim paylaştığım resimler gibi)
2- adamın kolundaki ve elindeki kalıp izlerni astar ve zenital ışıklandırmadan önce keşke sileymişsin.

[Resim: o6zp8wj.jpg]

3- adamın omzundaki boşluğu doldur.

[Resim: hgtr3sx.jpg]

kalıp izi

[Resim: qy9bh7y.jpg]

sanırım bu figürde bacak bota kadar dikine bir şekilde ikiye bölünmüş. Birleşme yerleri çok bariz. botun arkasında bir boşluk var.

Tüm birgürlere birdaha  bakıp bir elden geçir bence.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Zenithal astar aşamasından sonra, figürlerin en kritik noktası olan yüz ve ten boyama için masadaki paleti netleştirdim. Özellikle Bodrum’un düşük nemli ve sıcak havasında boya kurumasına karşı önlem alarak ilerliyorum.

Boyama sürecinde soldan sağa kullanacağım ürünler şu şekilde:

[Resim: 9kv1y8s.jpg]

• 1- AMMO Mig - 920                        : Baz ton
  • 2- Vallejo 70.804 (Beige Red)          : Zenithal Highlight formunu verecek 
  • 3- Vallejo 72.036 (Bronze Fleshtone): Sıcak orta tonlar ve geçişler için
  • 4- Vallejo 72.004 (Elf Skintone)       : Burun ucu, elmacık kemiklerini belirginleştirmek için tercih ettiğim açık ton.
  • 5- VAllejo 72.769 (Flesh - Game Air): Son ışık rengi.
  • 6- Vallejo 72.093 (Skin Wash - Ink)  : Göz çukurları ve derin çizgilerde keskinlik sağlamak için.
  • 7-  Vallejo 70.597 (Retarder Medium): En önemli yardımcım. Boyanın kuruma süresini uzatarak pürüzsüz "wet-blending" (ıslak harmanlama) yapmamı sağlayacak. 
  • Teknik Plan: Siyah-beyaz astarın sağladığı ışık haritasını bozmamak için bu renkleri oldukça şeffaf (glaze) katmanlar halinde uygulayacağım. Önce Beige Red ile ana ten rengini oturtup, ardından mürekkep ve açık tonlarla detaylara girmeyi planlıyorum.
Süreçle ilgili yeni görselleri boyama ilerledikçe paylaşacağım.

İyi modeller!
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
Islak paletle mi yapacaksın?
boyaların arkasındaki kutu o iş için mi?

Bu işi iyi yaparsan tüm figürlerimi sana yaptırırım bilesin...

Bul
(Dün, 08:09 PM)Waldorf yazdı: bu amca eğilmiş gölden su içer gibi Big Grin Big Grin Big Grin 

Yok göle yoğurt çalıyor o. Ya tutarsa diye dua ederken ama eşeğe ters bindiğinden bindiği dalı kesince düşmüş.  Big Grin Big Grin Big Grin

Kalıp izleri, dolgular yapılacak. Bir kaç eksik daha gördüm. Üniforma boyamaya geçmeden halledecem.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(Dün, 08:19 PM)GeneralModel yazdı: Yok göle yoğurt çalıyor o. Ya tutarsa diye dua ederken ama eşeğe ters bindiğinden bindiği dalı kesince düşmüş.  Big Grin Big Grin Big Grin

bak figürlerin hareketlerinden yorum yapmaya başlarsak..... ohooooo

[Resim: 57b7dgc.jpg]

bu amca mesela... bu amca biraz sakat gibi... Yorum yapmayayım.

Bul
(Dün, 08:17 PM)Waldorf yazdı: Islak paletle mi yapacaksın?
boyaların arkasındaki kutu o iş için mi?

Bu işi iyi yaparsan tüm figürlerimi sana yaptırırım bilesin...

Islak palet için sızdırmaz kapaklı kap. Her katman için süreç uzun olacak. 6 tane bu setin figürü var 1 tane de M41 komutan figürü var (Arada onu da çıkartırım. Konu dışı diye resmini koymadım). 7 figürü katman katman yapacağım.   

Sonuca bakalım. İyi olursa yaparız lafı olmaz.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(Dün, 08:32 PM)Waldorf yazdı:
(Dün, 08:19 PM)GeneralModel yazdı: Yok göle yoğurt çalıyor o. Ya tutarsa diye dua ederken ama eşeğe ters bindiğinden bindiği dalı kesince düşmüş.  Big Grin Big Grin Big Grin

bak figürlerin hareketlerinden yorum yapmaya başlarsak..... ohooooo

[Resim: 57b7dgc.jpg]

bu amca mesela... bu amca biraz sakat gibi... Yorum yapmayayım.

Valla onu Dragon amcaya sor artık.  Big Grin Big Grin Big Grin

Ekip silahlarıyla böyle. Lafı açılmışken. 

[Resim: 7ynwwxy.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(Dün, 08:09 PM)Waldorf yazdı: [Resim: qy9bh7y.jpg]

sanırım bu figürde bacak bota kadar dikine bir şekilde ikiye bölünmüş. Birleşme yerleri çok bariz. botun arkasında bir boşluk var.

Tüm birgürlere birdaha  bakıp bir elden geçir bence.

Yok o dikiş izi. Birleşim bacak arasından. Botun arkasını da delmişim. doldurulacak.

Elden geçecek. Beyazı atınca kusurlar daha belirgin oldu.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi