![]() |
|
1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - Baskı Önizleme +- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com) +-- Forum: FİGÜR (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=26) +--- Forum: Askeri Figür (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=79) +---- Forum: Askeri Figür (Devam Eden) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=27) +---- Konu Başlığı: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP (/showthread.php?tid=138) Sayfalar:
1
2
|
1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 Selamlar, Eski forum döneminden kalma bu projeye yaklaşık 5 yıl önce, forumun kapandığı o süreçte başlamıştım. Bazı projeler maalesef beklemeyi seviyor; bu set de 5 yıllık bir aradan sonra tekrar tezgahın üzerine çıktı. Yarım kalan işi bitirmek adına montaj aşamasını bitirip, boyama için gerekli altyapıyı kurdum. Figürler üzerinde Zenithal Highlighting (siyah astar üzerine ışık yönüne göre beyaz uygulama) tekniğini uygulayarak ışık-gölge haritasını çıkardım. Dragon'un bu serisindeki keskin detaylar, bu teknikle beraber boya öncesi iyice belirginleşti. Bundan Sonraki Süreç:
Yıllar sonra bu projeyi raftan indirip fırça başına geçmek benim için bir nevi nostalji oldu. Gelişmeleri ve boyama aşamalarını buradan paylaşmaya devam edeceğim. Değerli görüşlerinizi beklerim. Herkese iyi modeller. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - Waldorf - 04-26-2026 Kolay gelsin. Hangi projen için bu? Figürleri manyak severim ama acayip korkutucu bir şey (Yapmak) o yüzden hep uzak duruyorum. ![]() bu amca eğilmiş gölden su içer gibi 1 - koca resimde figürler ufacık gözüküyor. Crop yapıp figürleri ön plana al. (benim paylaştığım resimler gibi) 2- adamın kolundaki ve elindeki kalıp izlerni astar ve zenital ışıklandırmadan önce keşke sileymişsin. ![]() 3- adamın omzundaki boşluğu doldur. ![]() kalıp izi ![]() sanırım bu figürde bacak bota kadar dikine bir şekilde ikiye bölünmüş. Birleşme yerleri çok bariz. botun arkasında bir boşluk var. Tüm birgürlere birdaha bakıp bir elden geçir bence. RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 Zenithal astar aşamasından sonra, figürlerin en kritik noktası olan yüz ve ten boyama için masadaki paleti netleştirdim. Özellikle Bodrum’un düşük nemli ve sıcak havasında boya kurumasına karşı önlem alarak ilerliyorum. Boyama sürecinde soldan sağa kullanacağım ürünler şu şekilde: ![]()
İyi modeller! RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - Waldorf - 04-26-2026 Islak paletle mi yapacaksın? boyaların arkasındaki kutu o iş için mi? Bu işi iyi yaparsan tüm figürlerimi sana yaptırırım bilesin... RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 (Dün, 08:09 PM)Waldorf yazdı: bu amca eğilmiş gölden su içer gibi Yok göle yoğurt çalıyor o. Ya tutarsa diye dua ederken ama eşeğe ters bindiğinden bindiği dalı kesince düşmüş. ![]() Kalıp izleri, dolgular yapılacak. Bir kaç eksik daha gördüm. Üniforma boyamaya geçmeden halledecem. RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - Waldorf - 04-26-2026 (Dün, 08:19 PM)GeneralModel yazdı: Yok göle yoğurt çalıyor o. Ya tutarsa diye dua ederken ama eşeğe ters bindiğinden bindiği dalı kesince düşmüş. bak figürlerin hareketlerinden yorum yapmaya başlarsak..... ohooooo ![]() bu amca mesela... bu amca biraz sakat gibi... Yorum yapmayayım. RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 (Dün, 08:17 PM)Waldorf yazdı: Islak paletle mi yapacaksın? Islak palet için sızdırmaz kapaklı kap. Her katman için süreç uzun olacak. 6 tane bu setin figürü var 1 tane de M41 komutan figürü var (Arada onu da çıkartırım. Konu dışı diye resmini koymadım). 7 figürü katman katman yapacağım. Sonuca bakalım. İyi olursa yaparız lafı olmaz. RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 (Dün, 08:32 PM)Waldorf yazdı:(Dün, 08:19 PM)GeneralModel yazdı: Yok göle yoğurt çalıyor o. Ya tutarsa diye dua ederken ama eşeğe ters bindiğinden bindiği dalı kesince düşmüş. Valla onu Dragon amcaya sor artık. ![]() Ekip silahlarıyla böyle. Lafı açılmışken.
RE: 1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 04-26-2026 (Dün, 08:09 PM)Waldorf yazdı: Yok o dikiş izi. Birleşim bacak arasından. Botun arkasını da delmişim. doldurulacak. Elden geçecek. Beyazı atınca kusurlar daha belirgin oldu. |