Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/24 l 1973 Ford Capri l Doyusha l Korkut Varol
(28-May-2026, 20:54)GeneralModel yazdı: Bizim de maşallah dediğimiz 3 gün yaşamıyo ya.
Big Grin Big Grin Big Grin
Korkut hocam Terslikler kötü olmuş. Acayip can sıkar. Ufacık bir hata onca yaptığın işin içine ediyor. Aynı kanadın bir bölümünü 8-9 kere maskeleyip boyasını söküp tekrar boyadığımı biliyorum. tam düzelttim derken bu sefer diğer tarafı gidiyor. Çıldırmamak işten değil.

Ben hep bu smet zarlısının kem gözünden şüpheleniyorum.... Pek maşallah dediğini duymasam da kem gözünü ensemde hissedebiliyorum...

Alıntı:Bagaj arkasına tertemiz minicik el yazısını yap, sonra daha basit olan Ford yazısını odun keser gibi modele koy. Tam hıyarca bir iş.

Deveye boynun neden eğri diye sormuşlar, nerem doğru ki demiş. Baştan beri bu odunu adam etmeni seyrediyoruz hocam. Tek hıyarca iş bu mu sence Big Grin Big Grin Big Grin    

[Resim: Capri39.jpg]

Valla fark müthiş Maşallah Maşallah Big Grin
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
(31-May-2026, 19:40)Waldorf yazdı: Korkut hocam Terslikler kötü olmuş. Acayip can sıkar. Ufacık bir hata onca yaptığın işin içine ediyor. Aynı kanadın bir bölümünü 8-9 kere maskeleyip boyasını söküp tekrar boyadığımı biliyorum. tam düzelttim derken bu sefer diğer tarafı gidiyor. Çıldırmamak işten değil.

Ben hep bu smet zarlısının kem gözünden şüpheleniyorum.... Pek maşallah dediğini duymasam da kem gözünü ensemde hissedebiliyorum...

Alıntı:Bagaj arkasına tertemiz minicik el yazısını yap, sonra daha basit olan Ford yazısını odun keser gibi modele koy. Tam hıyarca bir iş.

Deveye boynun neden eğri diye sormuşlar, nerem doğru ki demiş. Baştan beri bu odunu adam etmeni seyrediyoruz hocam. Tek hıyarca iş bu mu sence Big Grin Big Grin Big Grin    

Valla fark müthiş Maşallah Maşallah Big Grin

Big Grin Big Grin Big Grin
Ayrıca beğeniye teşekkürler Smile
Dikiz aynası olmadığını hatırladım ve bir tane tasarlayıp bastım. Minicik şeyin macunu zımparası biraz uğraştırdı. Bir tel ile parçaları bağladıktan sonra Alclad ile kromladım.

[Resim: Capri40.jpg]
Montajdan önce son dakika felaketi...Dingil aralığını 24'e bölüp 106 mm olarak yapmıştım. Tekerlekli olarak montaj yaparken farkına vardım ki, dingil aralığı gövdeye göre kısa kalıyor. Kitin orijinal tabanından ölçü alınca 108 mm geldiğini gördüm. Şu kontrolü daha önce neden yapmadım, hiçbir fikrim yok. Basiret bağlanması diyelim...En uygun yerden kestim, 3D yazıcıda kesit profilinden 2 mm yükseklikte parçalar bastım ve araya yapıştırarak dingil aralığını gövdeye göre düzelttim.

[Resim: Capri41.jpg]
Olur arada Korkut hocam.

Senin orijinalinden almayı akıl ettiğin ölçüyü Doyusha almayı akıl edemeyince..... Sende olması gerek bu diye her yanı hata içeren birine güvenince böyle hatalar olur. Kılavuzu Doyusha olanın, başı 3d yazıcıdan kurtulmaz demiş konfüçyüs.... Big Grin
Neyse düzeltmişsin...

gözükmeyeceği için katman izlerini kaale almıyoruz tabi Smile

Bul
(30-June-2026, 06:36)Waldorf yazdı: Olur arada Korkut hocam.

Senin orijinalinden almayı akıl ettiğin ölçüyü Doyusha almayı akıl edemeyince..... Sende olması gerek bu diye her yanı hata içeren birine güvenince böyle hatalar olur. Kılavuzu Doyusha olanın, başı 3d yazıcıdan kurtulmaz demiş konfüçyüs.... Big Grin
Neyse düzeltmişsin...

gözükmeyeceği için katman izlerini kaale almıyoruz tabi Smile

Big Grin Heart
Asetattan camları yerlerine yapıştırdım, tamponlara Alclad uyguladım. Silecekler için de Detail Master PE parçaları kullandım. Arka lambalar ve dikiz aynasını da yapıştırdıktan sonra gövde ve şasiyi sonunda birleştirebildim.

Yani, bitti Smile 

[Resim: Capri42.jpg]

[Resim: Capri43.jpg]

[Resim: Capri45.jpg]

[Resim: Capri46.jpg]

[Resim: Capri47.jpg]

[Resim: Capri49.jpg]

[Resim: Capri50.jpg]

[Resim: Capri51.jpg]

[Resim: Capri52.jpg]
Eline sağlık Korkut hocam.
Bu odunu böyle adam ettin ya... Helal olsun.
Sorsan başlıkta Doyusha yazıyor Big Grin
%80 i el yapımı....
Güzel olmuş, adam olmuş...

Modelin başında sen varsın. Gerçekte öyle mi bilemiyorum ama fotoğrafta Arka cam biraz tam oturmamış gibi gözüküyor. gözüme bir o çarptı...

Tekrar eline koluna sağlık Korkut hocam. Biten modellere de konu açarsan bu smet zararlısı sevinir Big Grin

Bul
(1-July-2026, 06:57)Waldorf yazdı: Eline sağlık Korkut hocam.
Bu odunu böyle adam ettin ya... Helal olsun.
Sorsan başlıkta Doyusha yazıyor Big Grin
%80 i el yapımı....
Güzel olmuş, adam olmuş...

Modelin başında sen varsın. Gerçekte öyle mi bilemiyorum ama fotoğrafta Arka cam biraz tam oturmamış gibi gözüküyor. gözüme bir o çarptı...

Tekrar eline koluna sağlık Korkut hocam. Biten modellere de konu açarsan bu smet zararlısı sevinir Big Grin

Teşekkürler, doğrudur, arka cam üst taraflardan tam oturmuyor diye görünüyor ama aslında plastiğe içten oturuyor. Sorun plastiğin profilinde. Boya+BMF+vernikten önce böyle duracağını farkedemedim, ettiğimde ise içten traşlama sırasında dışarısı da hasar göreceği için sil baştan yapmayı gözüm yemedi.

Biten bölümüne başlığı açıyorum Smile

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi