Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/24 l 1973 Ford Capri l Doyusha l Korkut Varol
(04-27-2026, 08:20 AM)Waldorf yazdı: Scratch Build yapanların kendine özgü (genelde el yapımı) yardımcı aletleri vardır. sizinde öyle yardımcı aletleriniz var mı?

[Resim: 61jMOGJP-IL._AC_SL1500_.jpg]
Bu olmasa bile muhtelif şeylerim var tabii Smile Şimdiye kadar minik bir torna almak kısmet olmadı, bu saatten sonra da daha zor, en önemli eksiğim budur.
Deri yüzeyine benzer görüntü verdiği için boya öncesinde kapı içlerini, ön göğüslüğü ve arka cam içi panelini maske bandı ile kapladım.

[Resim: Capri22.jpg]

Kapı iç döşemedeki krom çıta için bir kesme şablonu yaptım. Krom folyoyu bu şablonla kestim ve kesilen çıtaların üstüne taşıyıcıyı koydum. 

[Resim: Capri23.jpg]

Kapı içlerini boyadıktan sonra taşıyıcı ile yerleştirerek çıtaları yerlerine yapıştırdım.

[Resim: Capri24.jpg]

Koltuklardaki katman izlerini örtmek için kadife tozu uygulamayı düşündüm, sonra farklı bir yol denedim. Parçaya mat vernik uyguladıktan sonra henüz yaş iken üstüne un serptim. Kuruyunca fazla unları silkeledim, üfledim, sonra da boyadım.

[Resim: Capri25.jpg]
Korkut hocam eline sağlık.

şimdi bu smet arkadaşımız. Koltuğa ektiğiniz unla alakalı olarak Benim "İpe un sermişsiniz" diye soğuk bir espiri yapacağımı sanabilir ama katiyen öyle kötü bir espiri yapmıyacağım. Yani kendimi tutmaya karar verdim. Yapmayacağım..

folyo kesmek için yaptığınız şablonu sevdim. Elinizde bir kesici plotter yoksa iyi bir çözüm olmuş.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(04-28-2026, 05:51 PM)Waldorf yazdı: Korkut hocam eline sağlık.

şimdi bu smet arkadaşımız. Koltuğa ektiğiniz unla alakalı olarak Benim "İpe un sermişsiniz" diye soğuk bir espiri yapacağımı sanabilir ama katiyen öyle kötü bir espiri yapmıyacağım. Yani kendimi tutmaya karar verdim. Yapmayacağım..

folyo kesmek için yaptığınız şablonu sevdim. Elinizde bir kesici plotter yoksa iyi bir çözüm olmuş.

Smile 
Teşekkürler, parmak kadar şeyi plotter kesime götürmeye çekindim, hemen vermezler veya saçma sapan bir bedel isterler diye. Kusursuz olmasa bile kötü olmadı. 
Bu arada, Molotow liquid chrome kalemin zamanla kromdan alüminyuma dönüşmüş olduğunu görmek üzücü oldu...

Valla Korkut hocam bu @Waldorf zararlısı artık "ununu elemiş eleğini asmış". Bi cacık olmaz. 

Şablonu ben de sevdim. Sadece bu modelde kullanacağını düşündüğümde gerçekten verdiğin emek için tebrik ediyorum. 

Şöyle bir baktığımda genelde deri koltuk ya da ortası kumaş kalanı deri döşemeler var. Bence kenar kısımları deri görünümlü yapsan daha iyi olur. Boyamada ton farkı yaparsan da görünümü öne çıkarır.

[Resim: jbqbz8w.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(04-28-2026, 09:02 PM)GeneralModel yazdı:

Valla Korkut hocam bu @Waldorf zararlısı artık "ununu elemiş eleğini asmış". Bi cacık olmaz. 

Şablonu ben de sevdim. Sadece bu modelde kullanacağını düşündüğümde gerçekten verdiğin emek için tebrik ediyorum. 

Şöyle bir baktığımda genelde deri koltuk ya da ortası kumaş kalanı deri döşemeler var. Bence kenar kısımları deri görünümlü yapsan daha iyi olur. Boyamada ton farkı yaparsan da görünümü öne çıkarır.

[Resim: jbqbz8w.jpg]
Teşekkürler Smile 
Bu desenler Mk1 facelift modelde. Ben Mk1 baz modeli yapıyorum (1300 Kent motorlu - Anadol ile aynı), çizgiler düşey doğrultuda. Kapı iç deseni de bundan farklı.
(04-28-2026, 09:24 PM)Korkut Varol yazdı: Bu desenler Mk1 facelift modelde. Ben Mk1 baz modeli yapıyorum (1300 Kent motorlu - Anadol ile aynı), çizgiler düşey doğrultuda. Kapı iç deseni de bundan farklı.

oooooo... o nasıl bir ayrıntıdır yaw. Beynim yandı yeminle.

ben resimdeki koltuktaki lekeye takmışken adam yatay dikey çizgilere bakıyor Big Grin Big Grin Big Grin
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(04-29-2026, 07:11 AM)Waldorf yazdı:
(04-28-2026, 09:24 PM)Korkut Varol yazdı: Bu desenler Mk1 facelift modelde. Ben Mk1 baz modeli yapıyorum (1300 Kent motorlu - Anadol ile aynı), çizgiler düşey doğrultuda. Kapı iç deseni de bundan farklı.

oooooo... o nasıl bir ayrıntıdır yaw. Beynim yandı yeminle.

ben resimdeki kotuktaki lekeye takmışken adam yatay dikey çizgilere bakıyor Big Grin Big Grin Big Grin

Sayın zararlı,

Tabi yanar. Bizim fikir yürütmemiz bile abesle iştigal yahu. Kapı iç kromajına kalıp yapan bir ustadan bahsediyoruz. Sus otur oturduğun yerde...
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Paspasları çizip kağıda bastım. Arkasına destek için alüminyum kanal bandı ve klişe bandı uygulayıp kestim.

[Resim: Capri26.jpg]

Paspasları klişe bandı ile yerlerine yapıştırdım.

[Resim: Capri27.jpg]

Göstergeleri kağıda basıp yerine yapıştırdım. Aslında yuvalarını oyuk yapmıştım ve niyetim kadranları yuva içine yerleştirmekti ama güzel yapamadım. Neredeyse görünmeyecek bir yer için de fazla uğraşmak istemedim. Daha sonra da boyadığım direksiyon grubunu yerine yapıştırdım.

[Resim: Capri28.jpg]
Kit ile verilen arka lambalar gerçeklikten uzak olduğu için tadilat yapmam gerekti.
Gereksiz çıkıntıları kazıdıktan sonra üst yüzeye kromajlı folyo yapıştırdım. Bir parça folyo taşıyıcısına klişe bandı uyguladım.
Arka lambaların üzerine yapıştırıp çevreden kestikten sonra şeffaf cam boyaları ile renklendirdim.

[Resim: Capri29.jpg]

Ön ızgara da çok çirkin olduğu için yeniden çizip modelledim ve 3D yazıcıda bastım.

[Resim: Capri30.jpg]

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi