Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/35 | M3 LEE | TAMİYA + EDUARD | Panzer Reis
Herkese merhaba,

Uzun bir süredir zaman buldukça üzerinde çalıştığım ve benim için bazı ilkleri gerçekleştirdiğim bir projeyi sizlerle paylaşıyorum. Modelimiz Tamiya'nın klasiklerinden M3 Lee (Amerikan) versiyonu olup kütük gibi olduğu için Eduard PE seti ile zenginleştirip ardından kendi tasarımım ve ürünüm olan 3D baskı 75mm'lik top,37 mm top , .30 makineli tüfek namlusu ve kulplarını modelleyip şu an için sadece 75'lik tpu baskı alıp kullandım. MT namlusu ve kulplar eklenecek olup 37mm'lik top konusunda henüz karar vermedim. Paletleri de yapmayı düşündüm ancak hem biraz sıkılmamdan kaynaklı hem de maliyet açısından elleşmedim. 

Model şu an bu halde değil,ana boyası atılıp tonlanmış ve aksesuarları boyanmış halde. Kapılarını açık bırakacağım için paletlerin üzerine gelen kısmına parça kesip kapattım. Uygun bir  koşul ve ortamda son halini düzgünce fotoğraflayacağım. 

Umarım beğenirsiniz. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. 

[Resim: bgbbuui.png]
[Resim: pwiteh1.png]
[Resim: cgz5f8a.png]
[Resim: 39vseaa.png]
[Resim: ad5ncf6.png]
[Resim: hglikcv.png]
[Resim: furzi93.png]
[Resim: avhz5d2.png]
Bul
Çok güzel bir çalışma. Özellikle perçinli tanklar oldukça nazlıdır. Zımparası boyası gölgesi eskitmesi ayrı ayrı özen ister. Şu ana kadar tertemiz ilerliyor. Bitince koleksiyonluk olacağına eminim. Kolay gelsin.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Eline koluna sağlık.
Baya güzel gidiyor. Döküm efekti güzel olmuş.
PE ler modeli üst seviyeye taşımış.
Sırf kapakların için bile bir ton emek demek.
Kapaklar açık olacağına göre içi gözükecektir. İç detay var mı modelde.

3D Modelleme artık maket yapımında ciddi bir yer tutacak gibi görünüyor. Buna dair de bir iki fotoğraf vs de güzel olacak gibi geliyor.

Şimdi bunun paletler vinildir. Bu kadar Pe dir, 3d tasarımdır vs ile zenginleştirdikten sonra Yakışmaz bu arakadaşa vinil palet.

Artık ucundan bucağından benimde buna bulaşmam lazım (3D Yazıcı) ama bu yaşlı adama yeni numaralar öğrenmek zor geliyor.

Yıllardır Bu smet'i 3D yazıcı konusunda manüple ediyorum yemedi bir türlü. Girmedi o işe... Gargamel kılıklı...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(03-27-2026, 11:33 AM)GeneralModel yazdı: Çok güzel bir çalışma. Özellikle perçinli tanklar oldukça nazlıdır. Zımparası boyası gölgesi eskitmesi ayrı ayrı özen ister. Şu ana kadar tertemiz ilerliyor. Bitince koleksiyonluk olacağına eminim. Kolay gelsin.

GeneralModel, öncelikle yorumunuz ve güzel düşünceniz için teşekkür ederim. Mesaiden olsa gerek mesajınıza dönüş yapmayı unutmuşum. 

Bu modele ayrı bir özenerek yapıyorum,beğenmediğim yerlerini değiştirip tekrar yaptım ve daha da eklenecekler var. İlerlemeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

(03-27-2026, 11:58 AM)Waldorf yazdı: Eline koluna sağlık.
Baya güzel gidiyor. Döküm efekti güzel olmuş.
PE ler modeli üst seviyeye taşımış.
Sırf kapakların için bile bir ton emek demek.
Kapaklar açık olacağına göre içi gözükecektir. İç detay var mı modelde.

3D Modelleme artık maket yapımında ciddi bir yer tutacak gibi görünüyor. Buna dair de bir iki fotoğraf vs de güzel olacak gibi geliyor.

Şimdi bunun paletler vinildir. Bu kadar Pe dir, 3d tasarımdır vs ile zenginleştirdikten sonra Yakışmaz bu arakadaşa vinil palet.

Artık ucundan bucağından benimde buna bulaşmam lazım (3D Yazıcı) ama bu yaşlı adama yeni numaralar öğrenmek zor geliyor.

Yıllardır Bu smet'i 3D yazıcı konusunda manüple ediyorum yemedi bir türlü. Girmedi o işe... Gargamel kılıklı...
Woldorf, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Mesaiden olsa gerek mesajınıza dönüş yapmayı unutmuşum. 

Bu modele yaptığım diğer modellere kıyasla daha özenli ve titiz çalıştım. PE, yorucu olsa da keyifli ve modeli ayrı bir seviyeye taşıyor. Emeğe değiyor. Model dinozor Tamiya olduğu 

için iç detayı yok ancak 3D ve elde üretim parçalar ile destekleyeceğim. Palet konusunda 3D baskı veya Miniart Workable Track Set kullanmayı düşünüyorum. İmkanınız olursa 3D 

parça basımı ve kullanımını öneririm.

Gelişmeleri forumda paylaşacağım.
Bul
Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar heyecanla bekliyoruz sonuçları.
3D printerda neden tpu kullandınız? rijit bir malzeme değil aşırı esnek. Printer markanız ne bilmiyorum fakat namluyu yatay olarak değilde 45 derece açıyla yerleştirirseniz katman yüksekliğini de 0.12 yaparsanız oldukça kaliteli ve minimum katman izli bir baskı elde edersiniz. 75mm namlu olmuş ama 37mm ve makineli tüfek için printerdan baskı almanızı tavsiye etmem, özellikle makineli tüfek aşırı kırılgan ve ufak olacağından sinir edebilir. FDM printera sahip olduğunuzu düşünüyorum. Yüzey kalitesi açısından SLA reçine printerlar bu açıdan çok daha iyi kesa birçok aftermarket kit üreticisi parçalarını SLA printerlar ile basmakta, fdme göre bir tık daha zahmetli ama FDM baskıda ise post printing proses olayı fazla, bence bir pla+ hammaddeye 0.12mm katman yüksekliği ve açılı baskı alırsanız, üstünü güzel bir filler primer ile minimum tesfiye işiyle kurtulabilirsiniz. Paletler için bence Miniarttan yana kullanın tercihinizi, 3D printerda modelin kalanına göre görsel olarak tatmin edici baskı alamayabilirsiniz. Kulplar çok ince ise bakır levha veya telde printera göre daha sağlam ve görsel olarak kaliteli bir tercih olacaktır bence.
Kolaylıklar dilerim.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
(04-10-2026, 08:20 AM)scalefront yazdı: Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar heyecanla bekliyoruz sonuçları.
3D printerda neden tpu kullandınız? rijit bir malzeme değil aşırı esnek. Printer markanız ne bilmiyorum fakat namluyu yatay olarak değilde 45 derece açıyla yerleştirirseniz katman yüksekliğini de 0.12 yaparsanız oldukça kaliteli ve minimum katman izli bir baskı elde edersiniz. 75mm namlu olmuş ama 37mm ve makineli tüfek için printerdan baskı almanızı tavsiye etmem, özellikle makineli tüfek aşırı kırılgan ve ufak olacağından sinir edebilir. FDM printera sahip olduğunuzu düşünüyorum. Yüzey kalitesi açısından SLA reçine printerlar bu açıdan çok daha iyi kesa birçok aftermarket kit üreticisi parçalarını SLA printerlar ile basmakta, fdme göre bir tık daha zahmetli ama FDM baskıda ise post printing proses olayı fazla, bence bir pla+ hammaddeye 0.12mm katman yüksekliği ve açılı baskı alırsanız, üstünü güzel bir filler primer ile minimum tesfiye işiyle kurtulabilirsiniz. Paletler için bence Miniarttan yana kullanın tercihinizi, 3D printerda modelin kalanına göre görsel olarak tatmin edici baskı alamayabilirsiniz. Kulplar çok ince ise bakır levha veya telde printera göre daha sağlam ve görsel olarak kaliteli bir tercih olacaktır bence.
Kolaylıklar dilerim.

Scalefront, güzel ve aydınlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Parçalar SLA olup basımı bana ait değil. Evimde müsait alan olmadığı için dışarıda yaptırıp kullanıyorum. Ana silah ve Stryker için kullandığım ürünler güzeldi ve çok memnun kaldım ama 37'lik silah fazla sünekti. Birkaç değişikliğe giderek tekrar baskı alıp kullanacağım. Hem M3 Lee hem başka modeller için 3B boyutlu modellemeye devam ediyorum. Yapması keyifli ve tatmin edici. İstanbuldaki yarışmaya yetişirse sergileme imkanım olur. 

Tank kulpları için ise bazı parçaları 3B baskı alıp bazılarını telden yapacağım. Öneriniz için de teşekkür ederim Smile .
Bul
(04-11-2026, 08:25 AM)Panzer Reis yazdı:
(04-10-2026, 08:20 AM)scalefront yazdı: Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar heyecanla bekliyoruz sonuçları.
Kolaylıklar dilerim.

Scalefront, güzel ve aydınlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Parçalar SLA olup basımı bana ait değil. Evimde müsait alan olmadığı için dışarıda yaptırıp kullanıyorum. Ana silah ve Stryker için kullandığım ürünler güzeldi ve çok memnun kaldım ama 37'lik silah fazla sünekti. Birkaç değişikliğe giderek tekrar baskı alıp kullanacağım. Hem M3 Lee hem başka modeller için 3B boyutlu modellemeye devam ediyorum. Yapması keyifli ve tatmin edici. İstanbuldaki yarışmaya yetişirse sergileme imkanım olur. 

Tank kulpları için ise bazı parçaları 3B baskı alıp bazılarını telden yapacağım. Öneriniz için de teşekkür ederim Smile .

Rica ederim, SLA baskıda normalde katman izi olmaması lazım ama fotoğraftan gördüğüm, 75'lik topun her iki yanında katman izi var gibi, yoksa çekimden dolayımı öyle gözüküyor? Çünkü SLA baskılar bildiğiniz gibi enjeksiyon kalıp misali pürüzsüz oluyor, yaptırdığınız yer SLA olduğundan %100 emin mi?
Evett parçaları 3D tasarlamasıda, baskısını almasıda çok keyif verici. 3D kulplara dikkat etmekte fayda var, acayip kırılgan oluyorlar.

Kolaylıklar dilerim tekrardan.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Basit Kulplarda 3d baskı kullanmak çok da mantıklı değil gibi. Özellikle küçüklerse. Klasik tel eğme metodu daha basit.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: