Yorumları: 163
Konuları: 13
Teşekkür Puanı:
27
Çok güzel bir çalışma. Özellikle perçinli tanklar oldukça nazlıdır. Zımparası boyası gölgesi eskitmesi ayrı ayrı özen ister. Şu ana kadar tertemiz ilerliyor. Bitince koleksiyonluk olacağına eminim. Kolay gelsin.
GeneralModel
İsmet Güralp
Yorumları: 174
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
49
03-27-2026, 11:58 AM
(Son Düzenleme: 03-27-2026, 12:00 PM, Düzenleyen: Waldorf.)
Eline koluna sağlık.
Baya güzel gidiyor. Döküm efekti güzel olmuş.
PE ler modeli üst seviyeye taşımış.
Sırf kapakların için bile bir ton emek demek.
Kapaklar açık olacağına göre içi gözükecektir. İç detay var mı modelde.
3D Modelleme artık maket yapımında ciddi bir yer tutacak gibi görünüyor. Buna dair de bir iki fotoğraf vs de güzel olacak gibi geliyor.
Şimdi bunun paletler vinildir. Bu kadar Pe dir, 3d tasarımdır vs ile zenginleştirdikten sonra Yakışmaz bu arakadaşa vinil palet.
Artık ucundan bucağından benimde buna bulaşmam lazım (3D Yazıcı) ama bu yaşlı adama yeni numaralar öğrenmek zor geliyor.
Yıllardır Bu smet'i 3D yazıcı konusunda manüple ediyorum yemedi bir türlü. Girmedi o işe... Gargamel kılıklı...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.
Yorumları: 30
Konuları: 6
Teşekkür Puanı:
7
Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar heyecanla bekliyoruz sonuçları.
3D printerda neden tpu kullandınız? rijit bir malzeme değil aşırı esnek. Printer markanız ne bilmiyorum fakat namluyu yatay olarak değilde 45 derece açıyla yerleştirirseniz katman yüksekliğini de 0.12 yaparsanız oldukça kaliteli ve minimum katman izli bir baskı elde edersiniz. 75mm namlu olmuş ama 37mm ve makineli tüfek için printerdan baskı almanızı tavsiye etmem, özellikle makineli tüfek aşırı kırılgan ve ufak olacağından sinir edebilir. FDM printera sahip olduğunuzu düşünüyorum. Yüzey kalitesi açısından SLA reçine printerlar bu açıdan çok daha iyi kesa birçok aftermarket kit üreticisi parçalarını SLA printerlar ile basmakta, fdme göre bir tık daha zahmetli ama FDM baskıda ise post printing proses olayı fazla, bence bir pla+ hammaddeye 0.12mm katman yüksekliği ve açılı baskı alırsanız, üstünü güzel bir filler primer ile minimum tesfiye işiyle kurtulabilirsiniz. Paletler için bence Miniarttan yana kullanın tercihinizi, 3D printerda modelin kalanına göre görsel olarak tatmin edici baskı alamayabilirsiniz. Kulplar çok ince ise bakır levha veya telde printera göre daha sağlam ve görsel olarak kaliteli bir tercih olacaktır bence.
Kolaylıklar dilerim.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 30
Konuları: 6
Teşekkür Puanı:
7
(04-11-2026, 08:25 AM)Panzer Reis yazdı: (04-10-2026, 08:20 AM)scalefront yazdı: Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar heyecanla bekliyoruz sonuçları.
3D printerda neden tpu kullandınız? rijit bir malzeme değil aşırı esnek. Printer markanız ne bilmiyorum fakat namluyu yatay olarak değilde 45 derece açıyla yerleştirirseniz katman yüksekliğini de 0.12 yaparsanız oldukça kaliteli ve minimum katman izli bir baskı elde edersiniz. 75mm namlu olmuş ama 37mm ve makineli tüfek için printerdan baskı almanızı tavsiye etmem, özellikle makineli tüfek aşırı kırılgan ve ufak olacağından sinir edebilir. FDM printera sahip olduğunuzu düşünüyorum. Yüzey kalitesi açısından SLA reçine printerlar bu açıdan çok daha iyi kesa birçok aftermarket kit üreticisi parçalarını SLA printerlar ile basmakta, fdme göre bir tık daha zahmetli ama FDM baskıda ise post printing proses olayı fazla, bence bir pla+ hammaddeye 0.12mm katman yüksekliği ve açılı baskı alırsanız, üstünü güzel bir filler primer ile minimum tesfiye işiyle kurtulabilirsiniz. Paletler için bence Miniarttan yana kullanın tercihinizi, 3D printerda modelin kalanına göre görsel olarak tatmin edici baskı alamayabilirsiniz. Kulplar çok ince ise bakır levha veya telde printera göre daha sağlam ve görsel olarak kaliteli bir tercih olacaktır bence.
Kolaylıklar dilerim.
Scalefront, güzel ve aydınlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Parçalar SLA olup basımı bana ait değil. Evimde müsait alan olmadığı için dışarıda yaptırıp kullanıyorum. Ana silah ve Stryker için kullandığım ürünler güzeldi ve çok memnun kaldım ama 37'lik silah fazla sünekti. Birkaç değişikliğe giderek tekrar baskı alıp kullanacağım. Hem M3 Lee hem başka modeller için 3B boyutlu modellemeye devam ediyorum. Yapması keyifli ve tatmin edici. İstanbuldaki yarışmaya yetişirse sergileme imkanım olur.
Tank kulpları için ise bazı parçaları 3B baskı alıp bazılarını telden yapacağım. Öneriniz için de teşekkür ederim
.
Rica ederim, SLA baskıda normalde katman izi olmaması lazım ama fotoğraftan gördüğüm, 75'lik topun her iki yanında katman izi var gibi, yoksa çekimden dolayımı öyle gözüküyor? Çünkü SLA baskılar bildiğiniz gibi enjeksiyon kalıp misali pürüzsüz oluyor, yaptırdığınız yer SLA olduğundan %100 emin mi?
Evett parçaları 3D tasarlamasıda, baskısını almasıda çok keyif verici. 3D kulplara dikkat etmekte fayda var, acayip kırılgan oluyorlar.
Kolaylıklar dilerim tekrardan.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 174
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
49
Basit Kulplarda 3d baskı kullanmak çok da mantıklı değil gibi. Özellikle küçüklerse. Klasik tel eğme metodu daha basit.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.