Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/35 | Jelcz 315M | Kıvanç Aydoğan
[Resim: kv3hqmv.png]

Herkese merhaba

Elimdeki bu harika, tarihi fotoğrafı referans alarak, tam anlamıyla Doğu bloğu ülkelerinde bir klasik olan Jelcz 315'in maketine başlamış bulunmaktayım. Hem de sadece bir kit olarak değil, kendi tasarımım olacak 3D baskı parçalarıyla zenginleştireceğim bir projeye adım atmak istiyorum. 

Benim için bu proje, hem bir mühendislik çalışması hem de eski Hobimaket günlerinin şevkini yeniden canlandırma girişimi olmasını temenni ediyorum.
Gelişmeleri, özellikle 3D parça detayları ve baskı süreçlerini, bu başlık altında sık sık paylaşmaya çalışacağım. Düşüncelerinizi, önerilerinizi ve en önemlisi o eski dostça eleştirilerinizi bekliyorum.

Herkese keyifli forumlar!
Bul
oooo.
harika.
İşin içinde kendi tasarımın olan 3d Parçalarda girecek.
Hemde Rus.
Rus kamyonları sıradışı şartlar için yapılmış sıradışı araçlar olduğundan oldukça ilginç araçlar.
Tam seyirlik olacak.

Yani açılan forum şenleniyor...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Kıvanç kolay gelsin,

İlk defa duyduğum bir kit. Nadir bir parça gibi. İlave 3D parçalarla zenginleşmiş bir model görmek çok güzel olacak. Kiti de paylaşırsan seviniriz.

Bu arada @Waldorf arkadaş pek dostça eleştiri yapmaz. Bakma onun dediklerine. 1/144 MG42 de namlu deliğine takar kafayı öyle bir şahıs kendisi ona göre  Big Grin Big Grin Big Grin
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(03-25-2026, 06:03 PM)Waldorf yazdı: oooo.
harika.
İşin içinde kendi tasarımın olan 3d Parçalarda girecek.
Hemde Rus.
Rus kamyonları sıradışı şartlar için yapılmış sıradışı araçlar olduğundan oldukça ilginç araçlar.
Tam seyirlik olacak.

Yani açılan forum şenleniyor...

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için  Smile
Küçük bir teknik detay ekleyeyim bu heybetli emektar kamyon aslında Rus değil Polonya Halk Cumhuriyeti zamanının efsanesidir. Ama dediğinizde çok haklısınız, Doğu Bloğu araçlarının o kendine has sert ve sıradışı şartlar için üretilmiş ruhu bu araçta fazlasıyla var.
Bul
Smile 
Alıntı:1/144 MG42 de namlu deliğine takar kafayı öyle bir şahıs kendisi ona göre

Abartma yaw.
1/48 ölçekten aşağısındaki namlu deliklerine karışmam ben....  Big Grin

Bul
Özellikle 3d işin içine girince ayrı bir ilgi çekiyor. Hayal ettiğini modele aktarabilmek harika bir duygu.

Elinize sağlık takipteyim.
En iyi model biten modeldir ! 
Bul
Kolay gelsin. Modelin kendisi de 3d baskı mı? CGtrader'da bunun güzel bir 3d modelini görmüştüm, aklıma geldi.
Bul
(03-25-2026, 06:24 PM)GeneralModel yazdı: Kıvanç kolay gelsin,

İlk defa duyduğum bir kit. Nadir bir parça gibi. İlave 3D parçalarla zenginleşmiş bir model görmek çok güzel olacak. Kiti de paylaşırsan seviniriz.

Bu arada @Waldorf arkadaş pek dostça eleştiri yapmaz. Bakma onun dediklerine. 1/144 MG42 de namlu deliğine takar kafayı öyle bir şahıs kendisi ona göre  Big Grin Big Grin Big Grin

Çok teşekkürler değerli yorumunuz için 
Bu kitin aslı yok çünkü komple ben yaratacağım 3D yazıcıyla Smile
Gelişmeleri paylaşacağım

(03-26-2026, 01:05 PM)Ahmet Gürkan yazdı: Kolay gelsin. Modelin kendisi de 3d baskı mı? CGtrader'da bunun güzel bir 3d modelini görmüştüm, aklıma geldi.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Projedeki tüm parçaların 3D baskısını kendim alacağım. Temel kit olarak CGTrader'da bulduğum Jelcz 317 çekici modelini baz alıyorum. Ancak bu kiti Autodesk Fusion kullanarak şasiyi uzatacak, kargo bölümünü yapacağım, aracı 4x2 iki akslı bir kargo kamyonuna (Jelcz 315) dönüştüreceğim ve otoyol treni yapmak için de arkadaki Sovyet malı GKB-8350 treyleri de baştan çizeceğim. Projenin ilerleyen aşamalarında ise bu aracın daha uzun ve heybetli abisi olan üç akslı Jelcz 316'yı yapmayı planlıyorum

(03-26-2026, 12:05 PM)Eren Erdoğan yazdı: Özellikle 3d işin içine girince ayrı bir ilgi çekiyor. Hayal ettiğini modele aktarabilmek harika bir duygu.

Elinize sağlık takipteyim.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim gelişmeleri bir bir aktaracağım
Bul
Bu smet zararlısına senelerdir 3D yazıcı aldırtmaya çalışıyordum.
Sen beni hiiiç dinleme.... gidip forum yap.... olmazki...

Sonra Otur RTV2 ile kalıp al, reçine dökfilan diye kendini kas. adamlar düğmeye basıp işi çözüyor....

Bul
Merhaba herkese tekrardan,
Jelcz kamyonun motoru olan Leyland SW680 3D modellemesinin bir kısmı tamamlandı...

[Resim: tc4g3m9.png]
[Resim: krc5jta.png]
[Resim: 7e2hfjr.png]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi