Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | M1A1 Abrams | Dragon | Şerif Sadık
Merhabalar herkese. Miniafv bünyesinde yaptığımız Abrams etkinliği yapmıştık. Onun için yaptığım Abrams'ı sizlerle de paylaşmak istedim. 
Kit 7215 sayılı Dragon kiti.
https://www.scalemates.com/kits/dragon-7...ms--108469

Tabi böyle bir etkinliğe yaptığım için kutudan çıktığı gibi bitirmek istemedim. Şurada bir kutu inceleme yazısı buldum misal sizlerle de paylaşayım.
http://misc.kitreview.com/armourreviews/...ewcs_1.htm

Öncelikle kulenin arka sepeti kutuda çok kötü. O demirlerin arası dolu. Dekallerde namluda yazan yazı yanlış. Bu yüzden biraz "kusurlu" bir kit diyebilirim. Ama yine de parça birleşimleri vs. tatmin edici bir Dragon kiti. Burada Miniafv'nin değerli üyesi Burak Özdil'e teşekkür etmek istiyorum. Kitio hediye etmişti bana, içinde doğru Revell dekalleri ile birlikte.  Rolleyes

Modeli dediğim gibi tek bir tank gibi bitirmek istemediğimden bir zeminde tamamlamak istedim. Bunun için 3d yazıcıdan arka sepet, bir miktar çanta, bidon, örtü vs. gibi alet edevat ve zemine serpmek için lastik, kola kasaları, ahşap palet bastım. Böylelikle sonucu sizlerle paylaşmak istedim.

[Resim: 54013224645_79bd3f81fb_b.jpg]

[Resim: 54012795626_006e9ab33a_b.jpg]

[Resim: 54013224665_2f802573ac_b.jpg]

[Resim: 54013124584_97c0ba5cdb_b.jpg]

[Resim: 54012795381_7932d2f911_b.jpg]

[Resim: 54013124139_9a8f776551_b.jpg] [Resim: 54012795081_09d49ca602_b.jpg]

[Resim: 54013223995_7b2bb1e8e7_b.jpg]

[Resim: 54011894897_2183643af9_b.jpg]
Bul
Eline sağlık hocam
Bul
Çok sağlam bir MiniAFV ci olmuşsun Şerif.
Hakan ve Erhan hocaların dokunuşları, izleri yaptığın çalışmlarda açıkça gözüküyor.

Yani Hocaların dediği gibi 72 ölçek (minnak ölçek) ustaların ölçeği. Bu ölçekte güzel iş yapmak zor. Maket ile oyuncak atasındaki çizgi çok keskin. Sen maket / model tarafına ayağını sağlam atmışsın.
Doğru decallerine kadar verdiğin özen de takdire şayan...

Eline kolun sağlık. Boyası ek aksesuar ve aparatları ile birlikte tam bir bütün olmuş.

Bu arada

Alıntı:Bunun için 3d yazıcıdan arka sepet, bir miktar çanta, bidon, örtü vs. gibi alet edevat ve zemine serpmek için lastik, kola kasaları, ahşap palet bastım.
diye bir şeyi azından kaçırmışsın... Hımmmmm 3D yazıcın var demeeeek

[Resim: entrikaci-kotu-adam-emoji-ifade-ellerini...0-1321.jpg]

İsmet duydun mu, sömürecek adam arıyorduk...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(1-April-2026, 11:19)Waldorf yazdı: [Resim: entrikaci-kotu-adam-emoji-ifade-ellerini...0-1321.jpg]

@Waldorf lem sus uyandırma...

Şerif çok beğendim. Tertemiz bir çalışma. Detaylardaki işçiliğe imrendim gerçekten. Ölçek belli olmasa 35 gibi değerlenir. 
Aksesuarlar çok iyi olmuş. Bilahare bunlar için rahatsız ederiz seni.  Big Grin Big Grin
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Ellerinize sağlık 72 afv ler 35 den daha ilgi çekici duruyor Smile.
Bul
(1-April-2026, 18:20)Tulpar Models yazdı: Ellerinize sağlık 72 afv ler 35 den daha ilgi çekici duruyor Smile.

İşte duymak istediğimiz güzel sözler bunlar. 
O ilgi 1/48 F-16 lardaki parıldayan ışığın sayesindedir Burak  Heart Wink
Bul
Eline sağlık Şerif. Gerçekten çok güzel işler çıkartıyorsun. Gelişimini görmek sevindirici. Ben de kendi yaptığımı paylaşayım.
Bul
(1-April-2026, 18:20)Tulpar Models yazdı: Ellerinize sağlık 72 afv ler 35 den daha ilgi çekici duruyor Smile.
Amanın masum bir modelci daha gücün karanlık tarafına çekiliyor.... Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(1-April-2026, 07:19)fatih_scalemodels yazdı: Eline sağlık hocam

(1-April-2026, 11:19)Waldorf yazdı: Çok sağlam bir MiniAFV ci olmuşsun Şerif.
Hakan ve Erhan hocaların dokunuşları, izleri yaptığın çalışmlarda açıkça gözüküyor.

Yani Hocaların dediği gibi 72 ölçek (minnak ölçek) ustaların ölçeği. Bu ölçekte güzel iş yapmak zor. Maket ile oyuncak atasındaki çizgi çok keskin. Sen maket / model tarafına ayağını sağlam atmışsın.
Doğru decallerine kadar verdiğin özen de takdire şayan...

Eline kolun sağlık. Boyası ek aksesuar ve aparatları ile birlikte tam bir bütün olmuş.

Bu arada

Alıntı:Bunun için 3d yazıcıdan arka sepet, bir miktar çanta, bidon, örtü vs. gibi alet edevat ve zemine serpmek için lastik, kola kasaları, ahşap palet bastım.
diye bir şeyi azından kaçırmışsın... Hımmmmm 3D yazıcın var demeeeek

[Resim: entrikaci-kotu-adam-emoji-ifade-ellerini...0-1321.jpg]

(1-April-2026, 13:15)GeneralModel yazdı:
(1-April-2026, 11:19)Waldorf yazdı: [Resim: entrikaci-kotu-adam-emoji-ifade-ellerini...0-1321.jpg]

@Waldorf lem sus uyandırma...

Şerif çok beğendim. Tertemiz bir çalışma. Detaylardaki işçiliğe imrendim gerçekten. Ölçek belli olmasa 35 gibi değerlenir. 
Aksesuarlar çok iyi olmuş. Bilahare bunlar için rahatsız ederiz seni.  Big Grin Big Grin

(1-April-2026, 18:20)Tulpar Models yazdı: Ellerinize sağlık 72 afv ler 35 den daha ilgi çekici duruyor Smile.

(1-April-2026, 20:26)M. Hakan KARLI yazdı:

İşte duymak istediğimiz güzel sözler bunlar. 
O ilgi 1/48 F-16 lardaki parıldayan ışığın sayesindedir Burak  Heart Wink

(1-April-2026, 20:32)Kürşat Kaan Kerimoğlu yazdı: Eline sağlık Şerif. Gerçekten çok güzel işler çıkartıyorsun. Gelişimini görmek sevindirici. Ben de kendi yaptığımı paylaşayım.

herkese çok teşekkür ederim. modelin beğenilmesinden ziyade 72 ölçeğin dikkat çekmesi daha keyifli. Burak Bedir dostumuzun miniafv blogunda hatrı sayılır 72 ölçek çalışması var aslında. çekilmek gibi bir mevzu yok. çoktan o tadı almış zaten Smile

Alıntı:Hımmmmm 3D yazıcın var demeeeek
bu arada çizim dosyası hazırda var olan malzelemer için her zaman destek olmak isterim tüm modelci dostlarımıza.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi