Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | Schienenwolf (Alman Demiryolu Pulluğu) | Scratch Build | Cem ESEN
(25-March-2026, 20:38)Waldorf yazdı: 35 ölçeğe geçmek istersen geçenlerde bir 35 ölçek demir yolu modelinin (Miniart) kalıbını çıkarttım. Sana 35 ölçek ray ve travers gönderebilirim Smile biraz uğraştırır ama benden uyarması Smile

Sevgili Waldorf, 
Vakti zamanında camiaya çok modelci kazandırmış bir forumun yeniden doğuşunu görmek güzel 
Yeni modelciler kazandırmasını da dilerim. Bu hobi hep sürsün
Cem kardeşim benimde üyesi olduğum bir Miniafv üyesi ve baştacı bir modelci, yaratıcılığı beni hep şaşırtır
Braille scale de (1/72 ve altı ölçek) baştacı bir ölçek
Lakin yeni başlayanlar şu yanılgıya düşmesinler isterim 
Küçük ölçek bir başlangıç ölçeği değildir. “35 ölçeğe GEÇMEK” kelimesini yanlış anlayabilirler. Küçükse kolaydır büyük ölçek tecrübe bilgi ve birikim ister diyebilirler. Şahsi fikrim illa geçilecekse 35 ölçekten 72 ye geçileceğidir. 72 ölçek yapabilen bir daha 35 yapmaz. Yapamaz .. Mutlu olmaz
Bul
Bu 10 resim sınırı aslında forumumuzun hem hızı hem de düzeni için bir "sigorta" gibidir. İlk başta kısıtlayıcı gelse de uzun vadede büyük avantajı vardır.

Eğer bir maket yapım aşaması paylaşılıyor ve 10 resim yetmiyorsa mesajlara bölerek paylaşalım. İlk mesajda 10 resim, "Devamı alt mesajda" diyerek ikinci mesajda bir 10 tane daha paylaşılabilir. Bu, sayfanın parça parça yüklenmesini sağlar. Mobilden takip eden üyelerimize de kolaylık olur.
Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Tüh ya... Hakan hoca geldi.
Cem'i Gücün karanlık tarafından kurtarma operasyonu iptal....
Big Grin Big Grin Big Grin Angel
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Ellerine sağlık. Böyle değişik araçlar ilgimi çekiyor. Scratch building olması daha da güzel. Yırtılan traversler olmasına ben de katılıyorum. Kırılmış ahşap çıtalarla daha da gerçekçi bir şekilde yapılabilir.
Bul
Harika ! Cem Bey, elinize emeğinize sağlık, çalışmanızı çok çok beğendim. Sıfırdan modeli imal etmeniz harika.
Bul
Eline sağlık Cem. Gri tonu çok güzel olmuş. Beğendim.
Bul
(27-March-2026, 09:56)Panzer Reis yazdı: Harika ! Cem Bey, elinize emeğinize sağlık, çalışmanızı çok çok  beğendim. Sıfırdan  modeli imal etmeniz harika.

Cok teşekkürler. Malesef gerçeğinin fotoğrafları az sayida olduğu için görebildiğim kadari ile yapmaya çalıştım. Referans alabilecek herhangi ölçekte kiti de yok maalesef

(27-March-2026, 15:03)AmateurScaleModeller yazdı: Eline sağlık Cem. Gri tonu çok güzel olmuş. Beğendim.

Sizide aramızda görmekten mutluluk duyarızSmile ozlettiniz yahu forum işlerini
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi