Hobimaket Forum
1/72 | Schienenwolf (Alman Demiryolu Pulluğu) | Scratch Build | Cem ESEN - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: SCRATCH BUILD (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Forum: Scratch Build (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=66)
+--- Konu Başlığı: 1/72 | Schienenwolf (Alman Demiryolu Pulluğu) | Scratch Build | Cem ESEN (/showthread.php?tid=13)

Sayfalar: 1 2

1/72 | Schienenwolf (Alman Demiryolu Pulluğu) | Scratch Build | Cem ESEN - Cem Esen - 25-March-2026

Herkese selamlar. öncelikle tekrardan yayın hayatına başlayan forumumuz için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler .
2. dünya savaşı döneminde kullanılan bu modeli internetten gördüğüm ve araştırdığım kadarı ile yapmaya çalıştım umarım beğenirsiniz
Alman demiryolu pulluğu (Schienenwolf), 1/72 ölçek 
özellikle II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunun geri çekilirken tren raylarını yok etmek için kullandığı, lokomotif tarafından çekilen, son derece güçlü kanca şeklinde yıkım aracıdır. Rayları ve traversleri sökerek hattı kullanılmaz hale getirir.

[Resim: 36hq1du.jpg]

[Resim: dkdagzz.jpg]

[Resim: 1v8c75y.jpg][img][Resim: 43ff8k8.jpg] [Resim: l17xtwm.jpg] [Resim: agsxaxt.jpg] [Resim: cavtswo.jpg] [/img][img][Resim: s535ydu.jpg] [Resim: b81yrly.jpg] [Resim: 544fjyy.jpg] [/img]

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - Waldorf - 25-March-2026

Cem Çok beğendim ellerine sağlık.

Güzel ve değişik bir proje.
Müthiş bir fikir ve uygulama....
Scratch Build olması değerini daha da arttırıyor.

Zemin de gayet iyi olmuş.
Figürler aslında 72 ölçek için gayet iyi ama, iyi çekilmiş fotoğrafın azizliğine uğramış. Ne bu tuhaf cümle diyeceksin. Gözle görülmeyecek detaylar fotoğrafta çok belirgin olmuş. Figürler 35 ölçekmiş gibi gözüküp bizi onları 35 ölçeğe göre değerlendirme yanılgısına düşürüyor. Oysaki 72 ölçekte bir çok detay yoktur. Aslında 72 ölçek için gayet iyi figürler.

Sen bu pulluğun amacını açıkladığımda açıkçası parçalanmış demir yollarını (travers) da görmek istedim.

Keşke dioda yırtılmış o traversler de olsaymış. Aradım doğrusu.

[Resim: 8107842_orig.jpg]

[Resim: 7626114_orig.jpg]

[Resim: 3182522_orig.jpg]

zemindeki birleşim yeri biraz göze batıyor. Bir üstünden geçip iki parçayı daha iyi birleştirilebilinir miş.

[Resim: b81yrly.jpg]

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - Cem Esen - 25-March-2026

(25-March-2026, 18:25)Waldorf yazdı: Cem Çok beğendim ellerine sağlık.

Güzel ve değişik bir proje.
Müthiş bir fikir ve uygulama....

Zemin de gayet iyi olmuş.
Figürler aslında 72 ölçek için gayet iyi ama, iyi çekilmiş fotoğrafın azizliğine uğramış. Ne bu tuhaf cümle diyeceksin. Gözle görülmeyecek detaylar fotoğrafta çok belirgin olmuş. Figürler 35 ölçekmiş gibi gözüküp bizi onları 35 ölçeğe göre eleştirme yanılgısına düşürüyor. Oysaki 72 ölçekte bir çok detay yoktur. Aslında 72 ölçek için gayet iyi figürler.

Sen bu pulluğun amacını açıkladığımda açıkçası parçalanmış demir yollarını (travers) da görmek istedim.

Keşke dioda yırtılmış o traversler de olsaymış. Aradım doğrusu.

[Resim: 8107842_orig.jpg]

[Resim: 7626114_orig.jpg]

zemindeki birleşim yeri biraz göze batıyor. Bir üstünden geçip iki parçayı daha iyi birleştirilebilinir miş.

[Resim: b81yrly.jpg]
Degerli   yorumunuz için çok teşekkürler.  Maalesef fotoğraf cekiminde cok amatörüm. Zemine gelince zemin bu modele ait değil cok fazla demiryolu aracları ile ilgileniyorum.  Lokomotifler vagonlar vs. Ancak zemine hiç vakit ayıramıyorum.  Haliyle biten her modeli bu kesit uzerinde cekiyorum. Aklımda olan evet parçalanmış bir ray düzeneği Smile

Alıntı:Degerli   yorumunuz için çok teşekkürler.  Maalesef fotoğraf cekiminde cok amatörüm. Zemine gelince zemin bu modele ait değil cok fazla demiryolu aracları ile ilgileniyorum.  Lokomotifler vagonlar vs. Ancak zemine hiç vakit ayıramıyorum.  Haliyle biten her modeli bu kesit uzerinde cekiyorum. Aklımda olan evet parçalanmış bir ray düzeneği [Resim: smile.png]

Anladım....
Ama bu güzel çalışma kendine ait bir zemini hakkediyor gibi  Wink (bu emoji göz kırpma emojisiymiş. Ben birşeye benzetemedim ama elimizde şimdilik bu var Smile )

Amatör fotoğrafta hepimizin zayıf yönlerinden biri Smile Wink 

Başka çalışmalarını da bekliyoruz.

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - GeneralModel - 25-March-2026

Modeli inanılmaz sevdim. 72 figürlerle çok iyi uyum sağlamış. Ölçeklendirme harika. Eline emeğine sağlık. 
Artık tam yapım aşamalarıyla yeni projelerini bekliyoruz.

35 ölçeğe geçmek istersen geçenlerde bir 35 ölçek demir yolu modelinin (Miniart) kalıbını çıkarttım. Sana 35 ölçek ray ve travers gönderebilirim Smile biraz uğraştırır ama benden uyarması Smile

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - Gökay Yalçın - 26-March-2026

Emeğine sağlık, güzel proje, güzel de bitmiş.

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - Evren - 26-March-2026

Ben bu aracı bilmiyordum , çok ilginçmiş.

Ama kırılan , yırtılan traversler de olsa diorama olarak çok daha güzel olurmuş katılıyorum Waldorf'a. Bu hali de güzel, emeğine sağlık.
En iyi model bitmiş model değil midir zaten Tongue

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - Cem Esen - 26-March-2026

(25-March-2026, 20:38)Waldorf yazdı: 35 ölçeğe geçmek istersen geçenlerde bir 35 ölçek demir yolu modelinin (Miniart) kalıbını çıkarttım. Sana 35 ölçek ray ve travers gönderebilirim Smile biraz uğraştırır ama benden uyarması Smile

Aman hocam 35 yapsam beni tefe koyarlar ? miniafv ekibi olarak daima 72 yolunda zafere diye and içtik ? yapilmiş bir cok scratch build modelim var tabi hepsi zeminsiz malesef ara ara paylasim yapacagim vakit buldukça ?

(26-March-2026, 07:56)Evren yazdı: Ben bu aracı bilmiyordum , çok ilginçmiş.

Ama kırılan , yırtılan traversler de olsa diorama olarak çok daha güzel olurmuş katılıyorum Waldorf'a. Bu hali de güzel, emeğine sağlık.
En iyi model bitmiş model değil midir zaten Tongue

Yorumunuz için teşekkürler Evren bey. Vakit ayarlayabilirsem zemini yapacagim . Muzzam bi ray stogum mevcut ?

(25-March-2026, 20:03)GeneralModel yazdı: Modeli inanılmaz sevdim. 72 figürlerle çok iyi uyum sağlamış. Ölçeklendirme harika. Eline emeğine sağlık. 
Artık tam yapım aşamalarıyla yeni projelerini bekliyoruz.

Teşekkürler İsmet hocam . Forum 10 fotoğraf ile sınırlı sanirim yapim asamalarini tam olarak ekleyemedim malesef. Sanirim ara ara baslik acarak eklemek gerekecek diğer midellerde . Paylasim yapacagim birikmis epey modelim mevcut. En kisa zamanda diyelim

RE: Alman Demiryolu Pulluğu Schienenwolf 1/72 ölçek - Waldorf - 26-March-2026

Alıntı:Forum 10 fotoğraf ile sınırlı sanirim yapim asamalarini tam olarak ekleyemedim malesef. 

Bak o dikkatimizden kaçmış bir ayrıntı. Onunla ilgilenmek lazım. 
10 resim çok az..

Alıntı:Aman hocam 35 yapsam beni tefe koyarlar ? miniafv ekibi olarak daima 72 yolunda zafere diye and içtik ?
Baaak Erhan hocanın gücün karanlık tarafından bir öğrencisini yakalamışız Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

[Resim: 4g9k6de.png]

Evet dediğin gibi öyle bir kısıtlama varmış....