Ben iyice yaşlanmışım ya.....
Solidwork üzerinden akış analizi mi...?
Bende yaşlıyım ama teknolojiyi takip ederim diyordum..... Öleyim ben yaw. Mezar taşı olmuşum..... ??
Yıl 1990 lar Bilgisayara Teknik servisiliği yapıyorum. Türkiye'de öyle alengirli kasa filan yok. Bilgisayar kasasında pencere imiş, Led aydınlatma imiş... Nerede... sadece düz beyaz kasalar var. tek ayrım yatık kasa dik kasa.... Yok kasadaki havayı dışarı şöyle atmak mış şuradan bir fan, egzoz fanı vs vs ile kimse uğraşmaz iken bunlarla uğraşıyordum. hazır Su soğutma neymiş...... Kendime WV su soğutması ünitesi, radyatörü, Akvaryum fanı ve CNC ile kesilmiş bakır plaka vs ile su soğutma sistemi yapıyordum. Şimdi bir boya kabini bile yapamıyorum...
Klasik Beyaz Bilgisayar kasalarının yanını Lazerciye gidip yada dekupaj ile öyle şekilli mekilli kestiriyor pleksi filan koyup satıyordum.
Fandan max verimi almak için kasa içinde sigara yada tütsü yakar lazer pointer yardımı ile hava çıkışının en verimli olduğu yeri bulmaya çalışırdım...
şimdi Bilgisayarla hava akış dinamiği filan diyorlar....
Fan arka ortada daha verimli arkadaşım ya... Ben okadar biliyooom. offff birde akış dinamiği çıkartmayın başıma. Basmıyor kafam artıkım....

Zemine de bir ızgara daha (boşta). Yiteeer.
Fanı arka ortaya koyacaksan birde fanın ağırlığına dikkat etmek lazım. Hadiiii benim uykum geldi ben yatacam diye arkaya yatmasın sonra

Altına destek mestek ile uğraş dur sonra.
Dedim ya zamanında hiç yapmadığım zihni sinir projeler zamanında malzemeyi Kompozit metal den yapmayı planlıyordum. Hafif ve Mukavemetli bir malzeme. Planlarını bilgisayarda çizmiştim. Sağım solum her yanda lazer kesimci ve tabelacı olduğundan bu iş nispeten kolay olacaktı.
Hatta dev bir ikea saklama kabı da kabin için kullanmayı düşündüğüm malzemeler arasındaydı... Boya ortalığa saçılmasın yeter
Tabili madem yapıyoruz içine boooolca sağlam bir de led aydınlatma olacak. Onu söylemiyorum bile... Elektrikli olacak demek kadar gereksiz....
(Dev bir peluş ayının içine bilgisayar kasası toplamıştım o aklıma geldi

)
Akış analizi filan diyorlar yaw... Ne konuştum yaw, Keşke hiç sesimi çıkartmayıp usulca ayrılsaydım cahilliğim ortaya çıkmayaydı...