Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boyanmış parçaları nasıl yapıştırıyoruz?
Uğur Kenel'i uzun süredir takip ediyorum. Açıkçası onun yaptığı gibi japon kullanmaya cesaret edemezdim.
Bir iki defa kendisine sordum. Daha hızlı sonuca ulaştığım için Japonu tercih ediyorum dedi. Ama bazen benimde yüreğim ağzıma gelmiyor da değil diye ekledi.

Ben de japonu sık kıllanırım ama genelde tesfiye işlerinde, 3d yada PE parçaları takarken filan. Onu yaparkende japonu bir süs MUM platformunun üstüne döker ince bir aplikatör yardımı ile (iğne, neşter ucu, kürdan, tel vs) modele KONTROLLÜ bir şekilde uygularım. Cam etsisi verecek olan şeffaf parçalarda kullanmam. Japon yapıştırıcı (CA) aynı zamanda buharlaşan bir kimyasaldır. Şeffaf parçalara iz bırakabilir. Uğur hoca kullanıyor, iyi ve sorunsuz olarak da kullanıyor ama ben kullanmaya cesaret edemem. 

Mum konusuna gelince. Yapıştırıcıyı önce aşağıdaki gibi bir süs mum'u üstüne döküyorum. Daha yavaş kürleşiyor. 
[Resim: tealightmum-0001-2.png]

Ben boyalı parçaları birleştirmem gerekiyorsa genelde boyalı parçaları kazıyorum. Olmadı kazınmayacak bir yerdeyse yapıştırıcı olarak %99 saflıkta Butanone deniyorum. Yada hepimiz gibi Japonu dikkatlice kullanıyorum. 

Ama Uğur hocanın yaptığı gibi işin çoğunu japonla halletmeyi benim gözüm yemiyor...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Boyanmış parçaları nasıl yapıştırıyoruz? - Yazar: Waldorf - 4 saat önce

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: ozgurkaya, 1 Ziyaretçi