Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akrilik hobi boyasını airbrushta kullanma
(Dün, 10:23)Korkut Varol yazdı: .......................Ben normal su ile de denemiştim ama antifrizli sudaki glikol, kıvamı birazcık artırdığı için tutunmayı kolaylaştırıyor. Su kullanılınca kıvam artırmak istenirse mecburen boya daha fazla koyuluyor ki, bu da artan partikül ile kıvamın artması demek. Airbrush için fazla partikül istemiyoruz, o yüzden sıvı bir kıvam artırıcı işi daha kolaylaştırıyor. Bu benim yaptığım bir sentez, hatalı da olabilirim ama denediğim bu.

Tecrübe her zaman en önemli kriterdir. Daha sonra Akrilik boya deneyeceksem antifirizli cam suyunu deneyeceğim.
Yalnız bu antifirizli cam suları genelde renklendirilmiş oluyor. Bu renk boyanın tonunu etkilemiyor mu? Sen herhalde renkli kullanmıyorsundur.

(Dün, 10:19)Izzetius yazdı: Araç kaportalarında "Don Yost methodu" diye bir method gördüm. Hatta direk tek katta işi bitiriyor.
https://www.youtube.com/watch?v=lCKZ_fo4eW0&t=141s
Bunu denemek istiyorum fakat elimde hiç enamel boya yok. Bakalım uygun bir enamel boya bulup test olarak deneyecem.Bu arada artık tampon v.s parçalarında muhtelif hırdavat sprey boyalarını denedim. Çok verimli sonuç alamadım. Ya agresif geldi. Ya da biçimsiz kürlendi. Gerçi 3-4 kat v.s çok kasmadan 1-2 katta boyadim.Tekrar bir hassas deneyeceğim. Akçalı denedim ben. Motip bulursam onu da deneyeceğim. Alt takim,iç aksam v.s,motor katir bunlarda en azından spreyden sıkıp geçiyorum. Ama kaportaya çözüm bulmak lazım. Olmazsa elimde bir dummy araç var. Boyasını söküp tamamen hırdavat sprey ve hırdavay vernikle bir test edeyim.

Burada amaç fiyatı azaltmak. Basit sağda solda ucuza bulunan malzemeleri kullanmak. Yoksa enamel çok daha iyi bir tercih olur. Hatta oto boyacısından uygun renk yaptırıp onu spreye doldurmak da güzel bir çözüm.

Akçalı en kötü boyalardan biridir. 
Boyayı spreyden bir kaba sıkıp onu AB ile atmak da kontrollü bir boyama için çözüm olabilir.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
Akrilik hobi boyasını airbrushta kullanma - Yazar: Korkut Varol - 23-September-2026, 22:49
RE: Akrilik hobi boyasını airbrushta kullanma - Yazar: Waldorf - Dün, 10:54

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi