Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/24 l 1973 Ford Capri l Doyusha l Korkut Varol
Koktuk üstündeki doku araba üstünde bana biraz fazla agresif olmuş gibi geldi. Biraz yumuşatmak nasıl olur Korkut hocam.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(13-May-2026, 10:55)Waldorf yazdı: Koktuk üstündeki doku araba üstünde bana biraz fazla agresif olmuş gibi geldi. Biraz yumuşatmak nasıl olur Korkut hocam.
Hak veriyorum ama zımpara görünce unlar patır patır dökülür o yüzden öyle kalacak. Zaten çıplak göz kameranın gördüğü gibi görmüyor, çok daha makul görünüyor.
[Resim: %F0%9F%91%8D%EF%B8%8F.svg]
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
korkut hocam tam anlamıyla kitabı baştan yazıyorsun.bu kiti kit diye piyasaya sürenleri allah daş etsin Big Grin
kamera tüm modelcilerin sıkıntısı Tongue
Bul
(14-May-2026, 05:54)baki temel yazdı: korkut hocam tam anlamıyla kitabı baştan yazıyorsun.bu kiti kit diye piyasaya sürenleri allah daş etsin Big Grin
kamera tüm modelcilerin sıkıntısı Tongue

Amin!  Big Grin
Kaput ve bagajdaki Ford yazıları gerçeklikten uzak olduğu için olmaması daha iyi diyerek sildim.

[Resim: Capri35.jpg]

Gövdeyi boyayıp Bare Metal Foil uyguladım, verniğe hazır.

[Resim: Capri36.jpg]
[Resim: Capri37.jpg]
Renk çok iyi. Boya çok iyi. Çok güzel olmuş. O ford yazısına bir şey yapar mıydın acaba? Panel yıkama yapacak mısın?
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(Dün, 10:16)GeneralModel yazdı: Renk çok iyi. Boya çok iyi. Çok güzel olmuş. O ford yazısına bir şey yapar mıydın acaba? Panel yıkama yapacak mısın?

Ford yazısına tek çözüm photoetch harf yapmak, dekalle filan olacak iş değil. 1/24 ölçekte harf boyutu 1,6x0,6 mm oluyor. Aslında o boyutta photoetch yapılsa bile tutup sorunsuz yerleştirmek zor ötesi, risk almaya değmez. Bagaj arkasına tertemiz minicik el yazısını yap, sonra daha basit olan Ford yazısını odun keser gibi modele koy. Tam hıyarca bir iş. Panel yıkamaya evet.
Terslikler olmasa olmaz Smile  Kaputu ve arka paneli mat siyaha boyadım ama kaput tam kurumadan maskeyi sökerken kağıdın ucu boyaya sürterek iz bıraktı. Kaputu tekrar boyayacağım.
Arka tarafta da bant tam boyanın bittiği kenara yapışınca, kaldırırken boyayı da kaldırdı. Burayı ilk bandın üzerine ek bantla kağıt parçası ile korumak lazımdı, unutunca bedeli bu oldu.Bu saatten sonra oraya tekrar macun boya vs girecek halim yok, arka alt panelde kalan boyaları kazıyıp mat siyah ile çözümleyeceğim.

[Resim: Capri38.jpg]

Kitin orijinal önü ile benim yaptığım önün karşılaştırması. 

[Resim: Capri39.jpg]
Bizim de maşallah dediğimiz 3 gün yaşamıyo ya.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi