Yorumları: 30
Konuları: 6
Teşekkür Puanı:
7
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 33
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
20
Merhabalar,
Emeğinize, elinize sağlık.
Sunum olarak başarı, eskitme olarak biraz abartıya kaçmış yerler var.
Özellikle akıntılar ve pigment uygulamasında daha özenli olunması gerekiyor.
Akıntıları inceltip daha farklı tonlar da kullanmak gerekli, yağlı boya ile kamuflaj renklerini soldurmak daha güzel bir sonuç verecektir.
Kolay gelsin.
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 06:24 AM)Gökay Yalçın yazdı: Merhabalar,
Akıntıları inceltip daha farklı tonlar da kullanmak gerekli, yağlı boya ile kamuflaj renklerini soldurmak daha güzel bir sonuç verecektir.
Kolay gelsin.
Merhaba Gökay hocamEskitme biraz abartıya kaçtı evet, aslında bunu bilerek yaptım. Aracı aşırı hor ve kirli kullanılmış, bakımsız göstermek hoşuma gitti.
Oldukça kir ve toprak eklemek istedim, sanki yoğun bir kullanımda hiçbir şekilde temizlik ve bakıma fırsat kalmamış gibi, birazda eskitme açısından ilk defa denediğim teknik ve yeni ekipmanlar vardı, bir nevi test platformu oldu aslında
Yorumları: 33
Teşekkür Puanı:
20
(04-07-2026, 06:27 AM)scalefront yazdı: (04-07-2026, 06:24 AM)Gökay Yalçın yazdı: Merhabalar,
Kolay gelsin.
Merhaba Gökay hocamEskitme biraz abartıya kaçtı evet, aslında bunu bilerek yaptım. Aracı aşırı hor ve kirli kullanılmış, bakımsız göstermek hoşuma gitti.
Oldukça kir ve toprak eklemek istedim, sanki yoğun bir kullanımda hiçbir şekilde temizlik ve bakıma fırsat kalmamış gibi, birazda eskitme açısından ilk defa denediğim teknik ve yeni ekipmanlar vardı, bir nevi test platformu oldu aslında  Eskitmeyi ton, ton yapmaya çalışmak lazım yani farklı tonlarda pigment, akıntı ve yıkama uygulamaları daha iyi sonuçlar verecektir.
Eskitmeyi tek bir renk tonu ile uygulamaktan kaçınmak lazım.
Çok güzel işler çıkacaktır elinizden, tebrikler.
Yorumları: 172
Teşekkür Puanı:
49
04-07-2026, 08:00 AM
(Son Düzenleme: 04-07-2026, 08:16 AM, Düzenleyen: Waldorf.)
Eline sağlık.
Güzel bir model oluyor.
Belkide fotoğraftan kaynaklı gerçekte böyle olmayabilir ama. Öndeki Yeşil biraz fazla sırıtıyor. Hatta yeşilden çok sarıya kaçan bir renk var.
Ağın yeşili güzel bence. İstediğiniz renk olmamış olabilir ama fotoğraftaki şu an gördüğüm ton iyi duruyor.Tabi daha da tonlama ve kirlenmeyi bu ağa da uygulamak lazım...
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, ağır kirletme istiyorsunuz modelinizde...
Gökayın önerdiği gibi farklı tonlar ve teknikler ile zenginleştirebilirsiniz.
Farklı ton pigmentler, sıçramalar, ufak akıntılar, altlarda ufak çamur öbekleri vs vs vs....
Yalnız dikkat edin eskitmede ipin ucu çok çabuk kaçar.
İç yürüme alanındaki zeminin çamuru bana biraz fazla geldi. ayak izi bile olmadan tüm yüzey ince bir çamur tabakası ile kaplanmış. Daha çok sel mağduru gibi olmuş
Bu kadar eskitme, boş bir zeminde çok gözü yorabilir. Bunu tankın durumuna uygun güzel bir zemin ile harmanlarsanız birçok daha yakışıklı duracaktır.
Araç şu an hangi cephede savaşıyor. stalingrad kışı diyeceğim Nashorn'lar staligrad dan sonra ortaya çıktı. Kursk yada italya cephesi daha uygun olur gibi. Ama bu kadar çamur bir stalingrad havası yaratıyor
Nashorn bir açık hava avcısı. Şehir savaşlarında çok zayıf kalır. Belki bir orman içinde. Ama bu ağır eskitme ağır kış havası gibi.
Belki ukrayna cephesi de olur...
Elinize kolunuza sağlık.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 08:00 AM)Waldorf yazdı: Eline sağlık.
Güzel bir model oluyor.
Belkide fotoğraftan kaynaklı gerçekte böyle olmayabilir ama. Öndeki Yeşil biraz fazla sırıtıyor. Hatta yeşilden çok sarıya kaçan bir renk var.
Ağın yeşili güzel bence. İstediğiniz renk olmamış olabilir ama fotoğraftaki şu an gördüğüm ton iyi duruyor.Tabi daha da tonlama ve kirlenmeyi bu ağa da uygulamak lazım...
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, ağır kirletme istiyorsunuz modelinizde...
Gökayın önerdiği gibi farklı tonlar ve teknikler ile zenginleştirebilirsiniz.
Farklı ton pigmentler, sıçramalar, ufak akıntılar, altlarda ufak çamur öbekleri vs vs vs....
Yalnız dikkat edin eskitmede ipin ucu çok çabuk kaçar.
İç yürüme alanındaki zeminin çamuru bana biraz fazla geldi. ayak izi bile olmadan tüm yüzey ince bir çamur tabakası ile kaplanmış. Daha çok sel mağduru gibi olmuş
Bu kadar eskitme, boş bir zeminde çok gözü yorabilir. Bunu tankın durumuna uygun güzel bir zemin ile harmanlarsanız birçok daha yakışıklı duracaktır.
Araç şu an hangi cephede savaşıyor. stalingrad kışı diyeceğim Nashorn'lar staligrad dan sonra ortaya çıktı. Kursk yada italya cephesi daha uygun olur gibi. Ama bu kadar çamur bir stalingrad havası yaratıyor 
Nashorn bir açık hava avcısı. Şehir savaşlarında çok zayıf kalır. Belki bir orman içinde. Ama bu ağır eskitme ağır kış havası gibi.
Belki ukrayna cephesi de olur...
Elinize kolunuza sağlık. Merhaba,
Yorumunuz için teşekkürler. iç yürüme alanına çim eklemiştim biraz, statik flock çimi direkt eklediğimden, pigment ve terebentin ile birleşince bir miktar sel yemiş gibi oldu evet, ama gözüme kötü gelmediği için böyle bıraktım. Genelde çok ağır bir eskitme tercih etmiyorum ama bazen dediğiniz gibi ipin ucu kaçabiliyor  Kursk veya Ukrayna Cephesi diyebiliriz sanırım. Kafamdaki yapı, aracı yeni bir çatışmadan çıkmış gibi göstermekti, bulunduğu doğa koşullarındaki kirlerin araç iç ve dışına yansıması, ateşlenen kovanların araç içinde boş durması gibi.
Pigment olarak Ak Interactive'in Dark Earth pigmentini ve Revell'in 6'llı weathering pigment setini kullanıyorum şu anda, desenize bir masraf kalemi daha çıktı cebimize
Özetlemek gerekirse, şu mütevazi hobiilik uğraşımda, yapıcı yorumlarınız için teşekkürler.
Yorumları: 16
Konuları: 2
Teşekkür Puanı:
7
Telefondan gördüğüm kadarıyla renk olarak üç modelden en iyisi bu bence. Açık renk her zaman kötü demek değil. Zaten eskitmeyle bir kaç ton koyulaşıyor model biterken. Bunun dışında ben kalın eskitme taraftarı değilim. Ama modelci öyle yapmak istiyorsa saygı duyuyorum. Sağdaki kamuflaj filesi baya bir overscale kalmış. Bazı yerlerde kalınlığından ötürü doğal sarkmamış. Bu tarz model yapan Onur Uz diye bi modelci vardı. Her tankın üstüne branda atardı. Zor vazgeçirmiştik. Biraz modelleri sadeleştirmekte fayda var gibi.
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 10:40 AM)Kürşat Kaan Kerimoğlu yazdı: Telefondan gördüğüm kadarıyla renk olarak üç modelden en iyisi bu bence. Açık renk her zaman kötü demek değil. Zaten eskitmeyle bir kaç ton koyulaşıyor model biterken. Bunun dışında ben kalın eskitme taraftarı değilim. Ama modelci öyle yapmak istiyorsa saygı duyuyorum. Sağdaki kamuflaj filesi baya bir overscale kalmış. Bazı yerlerde kalınlığından ötürü doğal sarkmamış. Bu tarz model yapan Onur Uz diye bi modelci vardı. Her tankın üstüne branda atardı. Zor vazgeçirmiştik. Biraz modelleri sadeleştirmekte fayda var gibi.
Evet, eskitme aracı bir anda aşırı koyu yapabiliyor. Eskitmenin yoğunluğu tamamen o anki hevesime ve moduma bağlı olabiliyor, bazen yoğun istiyorum bazen de bu tanka hafif eskitme daha iyi gider gibi geliyor ve öyle yapıyorum. Kamuflaj filesi gazlı bezden yapıldı, ölçek olarak kalın duruyor bende hemfikirim, bu filede aslında bu tekniği deneme amaçlı yapıldı, çünkü Alman araçlarında kamuflaj ağı ile ilgili referansa pek rastlamadım daha çok araç üstüne çalı ekleniyor.
Yorumları: 160
Konuları: 13
Teşekkür Puanı:
25
Eline sağlık.
Üstadlarımız bazı noktalara değinmişler ama benim ilk gözüme çarpan aracın gerçekten bir metal yığını olduğu hissi iyi verilmiş. Kamuflaj ağı iyi durmuş.
Fotoğraflamada ben çok eksiğim ama burada ışık arka üstten geldiğinden bazı çekimlerde araç çok karanlık kalmış.
GeneralModel
İsmet Güralp
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 11:11 AM)GeneralModel yazdı: Eline sağlık.
Üstadlarımız bazı noktalara değinmişler ama benim ilk gözüme çarpan aracın gerçekten bir metal yığını olduğu hissi iyi verilmiş. Kamuflaj ağı iyi durmuş.
Fotoğraflamada ben çok eksiğim ama burada ışık arka üstten geldiğinden bazı çekimlerde araç çok karanlık kalmış.
Teşekkür ediyorum, üstadlarımız beni değerli bilgileriyle aydınlattı sağolsunlar. Birkaç hafta önce Rusya'da aracın orjinalini gördüm ve gerçekten devasa boyutları var, insan büyük bekliyor ama orjinalini görünce yinede kocaman geliyor, aynı etkiyi sizin gözünüz için modelde sağlayabildiğime sevindim. Fotoğraflamada bende kendimi geliştirmeye çalışıyorum. kamuflaj ağı yorumu için de teşekkürler.
|