Yorumları: 30
Konuları: 6
Teşekkür Puanı:
7
04-07-2026, 06:07 AM
(Son Düzenleme: 04-07-2026, 06:10 AM, Düzenleyen: scalefront.)
Yaklaşık 4-5 ay önce bitirdiğim, ufak tefek kusurları da olsa şuana kadar yaptığım en iyi afv model olarak nitelendiriyorum kendilerini.
Üstünde ilk defa highlighting uyguladım, çamur efekti kullandım, ve kamuflaj çalısı uygulaması yaptım, umarım hoşunuza giden bir model olmuştur.
Tankın arka kısmında yer alan mühimmat, silah ve yakıt bidonları yine Tamiya'nın;
35186 - German Fuel Drum Set,
35111 - German Infantry Weapons Set kitlerine aittir.
Ayrıca üstünde kullandığım çalılarda Green Stuff World markasının, 9924 Tall Shrubbery Dark Green çalısına aittir.
Fotoğraflar biraz karanlık olmuş, şimdi bilgisayara aktarınca farkettim, bunun için kusura bakmayın.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 33
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
20
Merhabalar,
Ellerinize, emeğinize sağlık güzel model montaj, sunum gayet başarılı.
Model parlak bitmiş yağlı boyalar ile soldurmak gerekiyor, pigment ile toz uygulanabilir.
Yedek paletlere pas uygulaması yapılabilir, ufak, tefek eskitme de ölçek dışı kısımlar göze çarpıyor.
Zamanla çok çok güzel modeller çıkacaktır elinizden.
Teşekkür Puanı:
7
04-07-2026, 06:22 AM
(Son Düzenleme: 04-07-2026, 06:24 AM, Düzenleyen: scalefront.)
(04-07-2026, 06:18 AM)Gökay Yalçın yazdı: Merhabalar,
Model parlak bitmiş yağlı boyalar ile soldurmak gerekiyor, pigment ile toz uygulanabilir.
Yedek paletlere pas uygulaması yapılabilir, ufak, tefek eskitme de ölçek dışı kısımlar göze çarpıyor.
Zamanla çok çok güzel modeller çıkacaktır elinizden. Yorumlarınız için teşekkürler,
Vallejo mat vernik kullandım, fakat bana matlığı çok iyi gelmedi.
Işıkta biraz yakın duruyor ondan parlamış olabileceğini düşünüyorum.
Evet paletlere pas düşündüm, fakat şu anki naturel döküm çelik rengi bana daha hoş geldiği için bu tonda bırakmaya karar verdim.
Her modelde üstüne koya koya gidiyoruz.
Güzünüze ölçek dışı çarpan yerler neresidir? Farklı bir perspektiften bunları görürsem sonraki modellerde daha dikkatli olabilirim
Yorumları: 33
Teşekkür Puanı:
20
(04-07-2026, 06:22 AM)scalefront yazdı: (04-07-2026, 06:18 AM)Gökay Yalçın yazdı: Merhabalar,
Zamanla çok çok güzel modeller çıkacaktır elinizden. Yorumlarınız için teşekkürler,
Evet paletlere pas düşündüm, fakat şu anki naturel döküm çelik rengi bana daha hoş geldiği için bu tonda bırakmaya karar verdim.
Güzünüze ölçek dışı çarpan yerler neresidir? Farklı bir perspektiften bunları görürsem sonraki modellerde daha dikkatli olabilirim
Aksesuarlar üzerinde ki yıkamalar fazla kalmış, onları temizlemek daha güzel sonuç verecektir.
Özellikle modelin matlaşması gerekiyor. mat vernik ile değil yağlı boya ile matlaştırmak gerekiyor.
İdeal eskitme ve görüntünün aşağıdaki model gibi olması gerekli yağlı boya ile filtre ve nokta yıkama gibi teknikleri uygulamak sonuç verecektir.
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 06:36 AM)Gökay Yalçın yazdı: (04-07-2026, 06:22 AM)scalefront yazdı: (04-07-2026, 06:18 AM)Gökay Yalçın yazdı: Merhabalar,
Aksesuarlar üzerinde ki yıkamalar fazla kalmış, onları temizlemek daha güzel sonuç verecektir.
Özellikle modelin matlaşması gerekiyor. mat vernik ile değil yağlı boya ile matlaştırmak gerekiyor.
İdeal eskitme ve görüntünün aşağıdaki model gibi olması gerekli yağlı boya ile filtre ve nokta yıkama gibi teknikleri uygulamak sonuç verecektir.
![[Resim: gpmil2r.jpg]](https://i.hizliresim.com/gpmil2r.jpg)
Değerli geri dönüşleriniz için teşekkürler, bir sonraki afv çalışmamda bunu göz önünde bulunduracağım.
Yorumları: 172
Teşekkür Puanı:
49
Eline sağlık.
Forumda tank incelemeyi özlemişim.
Gökayın dediği gibi bana da parlak geldi.
Ama acemilik işte. Bende mat vernikle o matlığı sağlamaya çalışırdım. (VMS mat verniği çok sevdim)
Ama Demekki hata yaparmışım. Gökay sağolsun bundan sonra mat yağlı boyalar ile etkiyi sağlamaya çalışacağım.
Dikkat! yağlı boyanı öncesinde bir karton üstünde bekletip fazla yağı (muhtemelen bezi yağı) atılmasını tavsiye ederim.
Arkadaki aksesuarlar bana çok rasgele dağılmış gibi geldi. Bazıları düştü düşecek gibi duruyor. Askeri disiplin için fazla düzensiz.
Kamuflaj Otlarıda çok fazla olmuş. Biraz daha az olup farklı bitkiler de konulsa daha zengin olur muş.
Kenarlara kurşun kalem/ grafit toz ile dokunuşlar, zırhlı etkisini arttıracaktır.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 08:37 AM)Waldorf yazdı: Eline sağlık.
Forumda tank incelemeyi özlemişim.
Gökayın dediği gibi bana da parlak geldi.
Ama acemilik işte. Bende mat vernikle o matlığı sağlamaya çalışırdım. (VMS mat verniği çok sevdim)
Ama Demekki hata yaparmışım. Gökay sağolsun bundan sonra mat yağlı boyalar ile etkiyi sağlamaya çalışacağım.
Dikkat! yağlı boyanı öncesinde bir karton üstünde bekletip fazla yağı (muhtemelen bezi yağı) atılmasını tavsiye ederim.
Arkadaki aksesuarlar bana çok rasgele dağılmış gibi geldi. Bazıları düştü düşecek gibi duruyor. Askeri disiplin için fazla düzensiz.
Kamuflaj Otlarıda çok fazla olmuş. Biraz daha az olup farklı bitkiler de konulsa daha zengin olur muş.
Kenarlara kurşun kalem/ grafit toz ile dokunuşlar, zırhlı etkisini arttıracaktır.
Teşekkürler,
Dün bitirdiğim Sturmtiger'da dot filtering yapmıştım, dediğiniz gibi kartonda yağını süzüp 10-12 saat kadar daha sonra uyguladım, üstünede mr. color gx114 mat vernik uyguladım. Kamuflaj otları dediğiniz gibi fazla ve ölçek olarak biraz küçük geldi gözüme, Türkiye'de pek kamuflaj için çalı bulmak kolay değil e birde yurtdışıda kapandı artık biliyorsunuz. kenarlara grafit ile dokunmuştum ama çok az veya yetersiz gelmiş galiba. Suluboya kalemlerle dust/rain marks efekti yapmaya çalıştım ama vallejo vernik kimyasaj olarak çok dayanıklı olmadığından kalemi sürmemle alttaki boyayı kaldırdı ve bende vazgeçtim. Arkadaki akesuarları dağınık yapmamın amacı tank sanki cephe gerisinde bir ikmalde havası yapmaktı, yani mürettbat boşta ve biraz daha salaş takılıyorlar gibi.
Değerlü dönüt ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Yorumları: 16
Konuları: 2
Teşekkür Puanı:
7
Eline sağlık diğer modelde de yaptığım yorumla benzer şeyler yazacağım. Bu şekilde tankın arkasına malzeme koyduğumuzda bence mantığımızla da düşünmemiz gerekiyor. Almanların yaptığı en büyük tank avcısının üzerinde tank avlamakta kullanılan panzerschrek neden taşısın askerler? Zaten ellerinde devasa menzilli bir tank avcısı varken mürettebat elind panzerschrek alıp düşman tankına neden yürüyerek yaklaşmak istesin? Bunları yaparken biraz dikkatli olmakta fayda var bence.
Yorumları: 160
Konuları: 13
Teşekkür Puanı:
25
Eline sağlık.
Bu devasa aracı görmek çok güzel.
Boyamada arka planı pek yazmamışsın ama doğrudan palette yazan rengi atmak çok koyu sonuçlar veriyor. Tonu biraz açarak kullanmak, pre ve post shading gibi tekniklerle Nashron da olduğu gibi rengi çiğ bırakmaz. Sonuçta aksiyonda bir tank oluğundan renkler mutlaka soluklaşacak.
Modeli bir çok ögeyle zenginleştirmeye çalışman güzel. Kararında ve yerinde aksesuarlar uyguladığında model bir başka aşamaya taşınıyor. Artık zemin, arka plan vb. bekliyoruz.
Çalışmalarını zevkle takip edeceğim. kolay gelsin.
GeneralModel
İsmet Güralp
Teşekkür Puanı:
7
(04-07-2026, 11:25 AM)GeneralModel yazdı: Eline sağlık.
Bu devasa aracı görmek çok güzel.
Boyamada arka planı pek yazmamışsın ama doğrudan palette yazan rengi atmak çok koyu sonuçlar veriyor. Tonu biraz açarak kullanmak, pre ve post shading gibi tekniklerle Nashron da olduğu gibi rengi çiğ bırakmaz. Sonuçta aksiyonda bir tank oluğundan renkler mutlaka soluklaşacak.
Modeli bir çok ögeyle zenginleştirmeye çalışman güzel. Kararında ve yerinde aksesuarlar uyguladığında model bir başka aşamaya taşınıyor. Artık zemin, arka plan vb. bekliyoruz.
Çalışmalarını zevkle takip edeceğim. kolay gelsin. Güzel yorumunuz için teşekkürler, dioroma konusunda kendimi hala yeterli görmüyorum  Renklerde Vallejo'nun Alman kamuflaj renklerine karşılık gelen boyalarını kullandım, üstlere ise vallejonun buff rengini atarak bir aydınlatma yapmaya çalıştım. Aksesuar konusunda bir minimalleşmeye gidilebilir dediğiniz gibi.
Beklentilerinizi gelecekte karşılayabileceğimi umuyorum son söz olarak, sizlerede kolay gelsin.
|