Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/35 | Concrete Mixer Set | MiniArt | Viktor GORELOV
Bu seti AliExpress'ten ambalajsız ve talimatsız olarak satın aldım. İnternetten MiniArt 35593 olduğunu öğrendim. Tek sorun, plastiğin garip olması ve modelleme yapıştırıcılarının kullanılamamasıydı. Süper yapıştırıcı kullandım.
[Resim: 55373577524_e78bb3cc3d_b.jpg]20260514-301 by Viktor WW, on Flickr
[Resim: 55373525198_563eab205b_b.jpg]20260514-302 by Viktor WW, on Flickr
[Resim: 55373798135_8a5009e6be_b.jpg]20260514-303 by Viktor WW, on Flickr
[Resim: 55373577504_bf17b30458_b.jpg]20260514-304 by Viktor WW, on Flickr
[Resim: 55373577509_f93f6c12e6_b.jpg]20260514-305 by Viktor WW, on Flickr
[Resim: 55372448217_8226e38868_b.jpg]20260514-306 by Viktor WW, on Flickr
Bul
Ellerinize Saglik. 1/35 Hitachi veya JCB ile bir santiye dioramasina cevrilebilir.Gerci tarihsel tutarsizlik olabilir. MiniArt bir adet kit ben de edindim. Plastiği çok yumusak geldi bana zimparalarken zorluyor. Yapismasi dediginiz gibi japona muhtaç. Fırlattım attım sinirlendim.
Bul
Telekkür ederim
Bul
Genelde güzel duruyor, benim gözümün takıldığı yerler:
Kazma ve balyozun tertemiz olması. Zeminde o kadar iz varken mikser ve el arabasının da tekerlek izleri olmalıydı.
Çuvallarda da kumaş dokusu görselliği eksik. Bunu sağlamanın kolay bir yolu, kağıt peçetenin tek katmanını peçete veya varak yapıştırıcısı kullanarak malzemeye yapıştırmak. Kağıdın dokusu plastik parlaklığının/pürüzsüzlüğünün önüne geçeceği gibi, ayrıca yapıştırırken olan hafif kırışıklıklar görsel katkı sağlayacaktır.
(4-July-2026, 09:43)Viktor Gorelov yazdı: Bu seti AliExpress'ten ambalajsız ve talimatsız olarak satın aldım. İnternetten MiniArt 35593 olduğunu öğrendim. Tek sorun, plastiğin garip olması ve modelleme yapıştırıcılarının kullanılamamasıydı. Süper yapıştırıcı kullandım.

Viktor eline sağlık.
Ali expressteki bu modeller genelde orjinal kitlerin kalıp alınarak dökme reçine ile çoğaltılan kopyalarıdır. Dolayısı ile bizim tamiya yeşil kafa veya revell iğne uçlular ile yapışmaz. Süper yapıştırıcı en uygunu. Bir de biraz akışkanlığı az olan tipleri de var. Bununla ilgili konumuzu inceleyebilirsin.

Modele gelince güzel toplanmış. Biraz pigment ve toprak ile tekerlere aletlere kirletme, çamur vb. yapılabilirmiş.
Zemin homojen rengi biraz daha kırılabilir. Çok monoton geldi bana.

Paylaşımın için teşekkürler.
General Model 
İsmet Güralp
[Resim: JHVdGQS.png]
Bul
Viktor Hocam Eline sağlık.
Ben çok sevdim modeli. Hep aynı şeylerin yanında çok değişik ve ilham verici duruyor.

AliExpress den aldıysan ve bir plastik spure ye bağlı değilde parçalar halindeyse, General amcanın dediği gibi reçine olma ihtimali var. Bu durumda Çok sert ve kırılgan olmalı. Biraz kalıp alma ve reçine dökme ile ilgileniyorum. Az çok temel bilgim var. O modeli reçineden kopyalamak zor olmalı, özellikle el arabasının tekeri gibi yerler reçine için çok kusursuz. ama çinliler bir şekilde yapıyor Smile Gerçi bu çinliler bir acayip Normal plastiğini bile kopyalamış olabilirler.

Modele gelince;
Ben Arkadaşlarını dediği gibi, zemin çok monoton. Tek renk olmuş. Üstteki az bir beyaz toz yeterli kalmamış.

Miksere çok özenmişsin. Çok güzel duruyor. Çarklara metalik efekti, tekerlerdeki kurşun kalem (graphite) dokunuşları vs vs metalik hissi çok güzel vermiş.

El arabası da çok güzel olmuş ama sabrının sonuna denk gelmiş gibi. Kirletirken, metalik hissi verirken Mikser kadar özenmemişsin. El arabası daha 2-3 günlük gibi duruyor.

Kazma ve balyoz aşırı temiz. Saplarındaki ahşap dokusu ve metal kısımlardaki metalik etkisi zayıf. Mikseri yapanla kazma ve balyozu yapanın aynı kişi olduğuna inanmak zor geliyor. Kürek bir nebze daha iyi...

Hep askeri kum torbalarına gözümüz aşina olduğundan, senin inşaat için yaptığın kum torbaları gözümüze büyük geldi. Tabi ki inşaat için olanlar ayrı senin yaptığın ebat doğru olabilir. Ama renkleri zemin ile aynı, hiç dokusu yok, dümdüz biraz çiğ kalmışlar. Üzerine ufak dokunuşlar var ama yetersiz kalmışlar.

Yede ortası boş bir kum yığını. Bu kum yığını içine çimento olduğunu anlatacak (kumdan farklı bir renkte) bir görsel zemini kum torbalarından  daha iyi süslerdi bence...

Yanlış anlama Viktor hocam. Çalışma güzel, değişik hoş bir fikir.

Beğendim ama daha nasıl güzelleşebilir onu düşünüyoruz.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
(4-July-2026, 11:44)Korkut Varol yazdı: Genelde güzel duruyor, benim gözümün takıldığı yerler:
Kazma ve balyozun tertemiz olması. Zeminde o kadar iz varken mikser ve el arabasının da tekerlek izleri olmalıydı.
Çuvallarda da kumaş dokusu görselliği eksik. Bunu sağlamanın kolay bir yolu, kağıt peçetenin tek katmanını peçete veya varak yapıştırıcısı kullanarak malzemeye yapıştırmak. Kağıdın dokusu plastik parlaklığının/pürüzsüzlüğünün önüne geçeceği gibi, ayrıca yapıştırırken olan hafif kırışıklıklar görsel katkı sağlayacaktır.

Yorumlara katılıyorum. Teşekkür ederim.

(6-July-2026, 07:07)Waldorf yazdı: Viktor Hocam Eline sağlık.
Ben çok sevdim modeli. Hep aynı şeylerin yanında çok değişik ve ilham verici duruyor.

AliExpress den aldıysan ve bir plastik spure ye bağlı değilde parçalar halindeyse, General amcanın dediği gibi reçine olma ihtimali var. Bu durumda Çok sert ve kırılgan olmalı. Biraz kalıp alma ve reçine dökme ile ilgileniyorum. Az çok temel bilgim var. O modeli reçineden kopyalamak zor olmalı, özellikle el arabasının tekeri gibi yerler reçine için çok kusursuz. ama çinliler bir şekilde yapıyor Smile Gerçi bu çinliler bir acayip Normal plastiğini bile kopyalamış olabilirler.

Modele gelince;
Ben Arkadaşlarını dediği gibi, zemin çok monoton. Tek renk olmuş. Üstteki az bir beyaz toz yeterli kalmamış.

Miksere çok özenmişsin. Çok güzel duruyor. Çarklara metalik efekti, tekerlerdeki kurşun kalem (graphite) dokunuşları vs vs metalik hissi çok güzel vermiş.

El arabası da çok güzel olmuş ama sabrının sonuna denk gelmiş gibi. Kirletirken, metalik hissi verirken Mikser kadar özenmemişsin. El arabası daha 2-3 günlük gibi duruyor.

Kazma ve balyoz aşırı temiz. Saplarındaki ahşap dokusu ve metal kısımlardaki metalik etkisi zayıf. Mikseri yapanla kazma ve balyozu yapanın aynı kişi olduğuna inanmak zor geliyor. Kürek bir nebze daha iyi...

Hep askeri kum torbalarına gözümüz aşina olduğundan, senin inşaat için yaptığın kum torbaları gözümüze büyük geldi. Tabi ki inşaat için olanlar ayrı senin yaptığın ebat doğru olabilir. Ama renkleri zemin ile aynı, hiç dokusu yok, dümdüz biraz çiğ kalmışlar. Üzerine ufak dokunuşlar var ama yetersiz kalmışlar.

Yede ortası boş bir kum yığını. Bu kum yığını içine çimento olduğunu anlatacak (kumdan farklı bir renkte) bir görsel zemini kum torbalarından  daha iyi süslerdi bence...

Yanlış anlama Viktor hocam. Çalışma güzel, değişik hoş bir fikir.

Beğendim ama daha nasıl güzelleşebilir onu düşünüyoruz.

Teşekkür ederim. Özeneceğim.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi