Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | BF-109G6/R6 | Eduard | Eren ERDOĞAN
Yaklaşık 3 ay önce yapımına başladığım ve forum için ilk modelimi dönemine uygun şekilde toprak bir zemin ile bitirmeyi planlıyorum. 

( Sanırım yapımı devam eden modelleri de bu başlık adı altında paylaşacağız )  Yarın yapım aşamalarından paylaşıma devam edeceğim. 

(  BF-109G6/R6, Hptm.Anton Hackl Stab.III  JG11  Oldenburg Almanya 1944 )

[Resim: 61berj6.jpg]
Bul
Merhaba,
Kutu kapağından çok güzel bir kuşa benziyor.
Güzel ve seyirlik bir model yolculuğu olacak gibi...

Evet sayende eksiklerimizden birini gördük. Eski sistemde Üretimi devam eden ve Biten modeller şeklinde iki alt kategori daha var.
Sanırım onları geri getirmek faydalı olacaktır.

Yönetime duyurmak lazım Smile
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Eren merhaba,
Güzel bir kit. 
Bol parçalı, bol PE li, detaylı decalleri ile şık bir ürün.
Detaylı yapım aşamalarını bekliyoruz.
Devam eden ve bitmiş konuları bugün oluşturmaya çalışırım.
Hatırlatman için teşekkürler.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Eren abi güzel bir bitiş olur inşallah.
Bul
(03-25-2026, 04:12 PM)fatih_scalemodels yazdı: Eren abi güzel bir bitiş olur inşallah.

Fatih teşekkür ederim. Fotoğrafları bu hafta paylaşacağım. Bir hayli ilerlemiştim finali Hobimaket ile yapmak kısmet olacak sanırım Smile

(03-25-2026, 02:47 PM)Waldorf yazdı: Merhaba,
Kutu kapağından çok güzel bir kuşa benziyor.
Güzel ve seyirlik bir model yolculuğu olacak gibi...

Evet sayende eksiklerimizden birini gördük. Eski sistemde Üretimi devam eden ve Biten modeller şeklinde iki alt kategori daha var.
Sanırım onları geri getirmek faydalı olacaktır.

Yönetime duyurmak lazım Smile

Abi kuşun detay seviyesi ölçeğine göre harika diyebilirim. Photo etch ile desteklenmiş minnak minnak parçalarla uğraşmaktan keyif alanlar için çok zevkli. ( Ben keyif alıyorum ) 

Eski sistemde üretimi devam edenler ve Biten modeller ayrı olduğunda veriye ulaşmak daha temiz oluyordu sanki. Devam eden ve takipte olunan konular hakkında paylaşım geldikçe Kahvemizi alıp detayları okumak kadar keyiflisi olamaz. 

Hobimaket sayfası, geniş bir bilgi birikiminin görseller ile desteklenmiş PDF dökümanı gibi. Smile

(03-25-2026, 04:10 PM)GeneralModel yazdı: Eren merhaba,
Güzel bir kit. 
Bol parçalı, bol PE li, detaylı decalleri ile şık bir ürün.
Detaylı yapım aşamalarını bekliyoruz.
Devam eden ve bitmiş konuları bugün oluşturmaya çalışırım.
Hatırlatman için teşekkürler.

İsmet abi selamlar,

Kesinlikle ölçek olarak minik ama detay seviyesi olarak gayet tatmin edici bir kit. 
İlerledikçe paylaşacağım. 
Rica ederim.
En iyi model biten modeldir ! 
Bul
Projeye başlamadan önce herbokolog chatgpt kardeşten biraz destek istemiştim. Sağ olsun yardımlarını esirgemedi.. 11.Avcı Filosuna bağlı BF-109 için güzel bir çalışma örneğini benimle paylaşma nezaketinde bulundu.

[Resim: imh50qg.jpg]

[Resim: abuf2qh.jpg]

Zemin için AK'nin Dark Earth toprak dokusunu kullanarak ilerledim. Zemine ektiğim çayır çimenlerin boylarını ölçeğine göre kısaltıp boyama ve tonlamalarını yaptım. ( Halen devam ediyorum )  en güncel halini yarın paylaşacağım.

Uçağın arka planında Italeri'nin 1/72 Gözcü kulesini de kullanmayı düşünüyorum. 

[Resim: 2u5b85s.jpg]
Bul
Güzel paylaşımlar.

Bu Yapay Zeka süper bir şey ya... Bana da çok yardımcı oluyor.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(03-26-2026, 11:50 AM)Eren Erdoğan yazdı: Projeye başlamadan önce herbokolog chatgpt kardeşten biraz destek istemiştim. Sağ olsun yardımlarını esirgemedi.. 11.Avcı Filosuna bağlı BF-109 için güzel bir çalışma örneğini benimle paylaşma nezaketinde bulundu.

[Resim: imh50qg.jpg]

[Resim: abuf2qh.jpg]

Zemin için AK'nin Dark Earth toprak dokusunu kullanarak ilerledim. Zemine ektiğim çayır çimenlerin boylarını ölçeğine göre kısaltıp boyama ve tonlamalarını yaptım. ( Halen devam ediyorum )  en güncel halini yarın paylaşacağım.

Uçağın arka planında Italeri'nin 1/72 Gözcü kulesini de kullanmayı düşünüyorum. 

[Resim: 2u5b85s.jpg]

Abi bu siyah çerçeve hazır mı ? Köpüğü içine koyduğun
Bul
Zemin güzel olacak. Çim ve otların tek renkliliğini kırmayı düşünüyor musun? İhtiyaç var gibi.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(03-26-2026, 06:57 PM)fatih_scalemodels yazdı: Abi bu siyah çerçeve hazır mı ? Köpüğü içine koyduğun

Fatih siyah çerçeveyi hazır almıştım köpük ile beraber. Ama ikea'da bulunan çerçevelerden de kullandığım oluyor onlar da güzel sonuç veriyor.

(03-26-2026, 10:18 PM)GeneralModel yazdı: Zemin güzel olacak. Çim ve otların tek renkliliğini kırmayı düşünüyor musun? İhtiyaç var gibi.

İsmet abi son güncel hali şu şekilde. 
Dediğin gibi zemin üzerinde çalışmalar yaptım yapmaya da devam ediyorum Tonlamalar vs..  Tek renkliliği benim de gözüme çok batmıştı. Son haline istinaden, gerçeklik veya ölçek dışı duran bir yer var ise düzeltmeleri yapabilirim halen devam ediyor. 

[Resim: fb5dyc2.jpg]

[Resim: 4ecl8e1.jpg]

[Resim: on62i6w.jpg]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi