Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çalışma Işığı
Merhaba hobidaşlar sizlere bir şey danışmak istiyorum. Maket yaparken hangi ışığı kullanıyorsunuz? İkea tertial lambam var beyaz ışık göz yoruyor. Fotoğraflar çok patlıyor. Yapay zekaya sordum bir link verdi çok övdü inandım aldım. O da böyle sarı gün ışığı gibi bir şey çok kör ışık oldu. Sizler neyi tercih ediyorsunuz?
Bul
Bende çalışma masamda 2 tane var. Biri teleskopik ve büyüteçli tip,  diğer masaüstü standart lamba. Çekim için ise 2 tane tripodlu yuvarlak 4 kademeli 3 farklı renkli led çekim ışığı var. Alanım dar olduğundan kurutma makinesinin üstüne bir düzenek kurup orda çekmeye başladım. Tripodları işim bitince topluyorum.
[Resim: ctbx9b4.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
aynı ikea masa lambasından 2 adet aldım.
Birinin İçinde aşağıdaki şekilde Beyaz Led Ampül var.
Görseldeki duy farkını kaale alma. netten bulduğum görseli kullanıyorum. Standart E27 işte
[Resim: a8fb699b2c9aff6147932bd8241350a682a18698_original.jpeg]

Diğerinde Yine beyaz bir led ama standart ampül gibi gözüken şeklinde.

[Resim: 110000019848628.jpg]

odayı ise pervaneye benzeyen yine Beyaz led ampülle aydınlatıyorum.

[Resim: 10385859051570.jpg]

Çok yaşlı ve köstebek kadar kör olduğumdan buna rağmen ışık yetersiz geldiğinden Şu pervane ledlerden birini ikea ayaklara takayım dedim.
Bulabildiğim en yüksek watt pervane led aydınlatmayı ikea masa lambasına takmak için aldım. Ama masa lambasının kepi bu ampulü takmak için sığ kalacağından birde duyu uzatma adaptörü diye bir aparat aldım.

[Resim: 1_org_zoom.jpg]
Tamam Pervaneyi (led aydınlatmayı (buna ampül denmez artık)) Ikea Masa lambasına taktım AMA......
AMAsı var.

Aydınlatma Masa lambasına ağır geldi. Kafayı eğdi Big Grin Big Grin Big Grin 

Aydınlatma böyle atın bir şeyi gibi Masa lambasının ucundan sallanıyordu Smile 

[Resim: t1atkgn.jpeg]

Bence ışığın önüne bir aydınger takıp ışığı yumuşat. daha homojen dağılmasını sağla.

Bak diğer masa lambasının ucunda bir aydınger var.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Teşekkürler abiler deneyeyim yumuşatmayı.
Bul
(8 saat önce)Waldorf yazdı: [Resim: t1atkgn.jpeg]

Ahan da ranzaaaaa. Yakalandınnn. MÖ 12000 "GÖBEKLİ TEPE" den kalma şu pırpırı bitir gari @Waldorf efendi... En son forum kapanmadan şunu yaptım bunu yaptım hoplayıver çekirge zıplayıver çekirge icraat yok. Hala PE alıyon maske alıyon pırpır orda. Boyaları çatladı be...
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Eski resim o... Milattan önce kaldı... 
[Resim: 1f914.png]

@GeneralModel ne yapacağımı hatırlasam bitireceğim de hatırlayamıyorum.

birde babamın sağlık sorunları yüzünden eve ancak haftada 4 gün gidebilice iş bayaaa (baya derken bayaaaa) aksadı
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi