Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/24 | Mercedes-Benz 450 SLC Rally Bandama 1979 | ITALERI | Hasan Şadi ÇELİK
[Resim: 54441823675_d0001332df_b.jpg]

[Resim: 54441823120_55872f1072_b.jpg]

[Resim: 54440595617_28f2b984ec_b.jpg]

[Resim: 54440595607_25bdb3d157_b.jpg]

[Resim: 54441641394_ca727ef61a_b.jpg]
Bul
Eline koluna sağlık Hasan.
Forumu şenlendirmişsin.
Sarı rengi pek beğenmedim. Toz için pigment sanırım da sarı gitmemiş. yada tek başına gitmemiş. Sadece sarı yerine Bir kaç farklı toprak tonu daha iyi olurmuş.
Arka camdaki tozlanmada fırça izleri belli oluyor. biraz daha homojen olsa daha gerçekçi olur muş...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Waldorf'a katılıyorum, pisletme riskli bir alan. Kantarın topuzu biraz kaçınca görsele negatif etkisi, kaçtığından fazla oluyor.
(04-01-2026, 08:45 PM)Waldorf yazdı: Eline koluna sağlık Hasan.
Forumu şenlendirmişsin.
Sarı rengi pek beğenmedim. Toz için pigment sanırım da sarı gitmemiş. yada tek başına gitmemiş. Sadece sarı yerine Bir kaç farklı toprak tonu daha iyi olurmuş.
Arka camdaki tozlanmada fırça izleri belli oluyor. biraz daha homojen olsa daha gerçekçi olur muş...
teşekkür ederim. aslında buff ile yaparak olabilirdi. ben biraz toz görünmesini istemiştim. daha dokuları oluşturmakta zorlanıyorum. bir de elimde çöl sarısı pigment vardı mecbur kaldım onunla yapmaya.
Bul
Güzel bir kitmiş.

Renklerle ilgili ilave edeceğim bir şey yok. Şu anda bile pigmentlerle ilerletebilirsin. 
Özellikle pigment almak istemiyorsan makyaj malzemelerini kullan. Allık, far, pudra gibi eskitmede kullanırken dikkat etmen gereken en önemli nokta hanıma yakalanmamak Big Grin Big Grin Big Grin @Waldorf iyi bilir. Toprak tonları, yanık turuncular (pas için) ve gri-siyah tonları (is/kurum için) makyaj paletlerinde bolca bulunur.

İkinci gözüme takılan öndeki far koruma ızgarası olmalı sanırım. Cam gibi duruyor. 

Tekrar eline sağlık.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Bende onu ilk gördüğümde takıldım.
İtaleri onu cam şeklinde vermiş.

Normalde metal vs olması gerekiyor...

Hasan Kutudan çıktığı gibi yapmayı tercih etmiş.

[Resim: IMG-3156.jpg]

[Resim: mb450slc-bandama1979-mikkola6-pma118a.jpg]

Makyaj malzemeleri zor durumda kullanılır ama çok da efektif ve güvenilir değiller açıkçası. Hiç yoktan iyidir.... 
Üstelik evliysen tehlikelidir de (Evliler anladı Big Grin Big Grin Big Grin )

Pigment'in asıl alternatifi Kuru Paste dir. Hatta şöyle söyleyeyim Kuru pastel normalde asıl pigmet ürünüdür. İyi kırtasiyelerde bulunur. Kazır kazır kullanırsın. Daha ucuz dur. Sakın normal sıradan pasteller ile karıştırmayın. KURU PASTEL.... (Burayı daha sonra okuyacak acemi arkadaşlara uyarı olsun diye özellikle yazdım)

Bul
(04-02-2026, 08:45 AM)GeneralModel yazdı: Güzel bir kitmiş.

Renklerle ilgili ilave edeceğim bir şey yok. Şu anda bile pigmentlerle ilerletebilirsin. 
Özellikle pigment almak istemiyorsan makyaj malzemelerini kullan. Allık, far, pudra gibi eskitmede kullanırken dikkat etmen gereken en önemli nokta hanıma yakalanmamak Big Grin Big Grin Big Grin @Waldorf iyi bilir. Toprak tonları, yanık turuncular (pas için) ve gri-siyah tonları (is/kurum için) makyaj paletlerinde bolca bulunur.

İkinci gözüme takılan öndeki far koruma ızgarası olmalı sanırım. Cam gibi duruyor. 

Tekrar eline sağlık.

teşekkür ederim. far koruma ızgarası cam materyaldendi ve kılavuz da herhangi bir çerçeve yapmayı söylemediği için ne yazık ki bende akıl edip yapmadım. o yüzden öyle kaldı.

(04-01-2026, 09:42 PM)Korkut Varol yazdı: Waldorf'a katılıyorum, pisletme riskli bir alan. Kantarın topuzu biraz kaçınca görsele negatif etkisi, kaçtığından fazla oluyor.

bende aslında deneme yapıyorum. öğrenmek adına.
Bul
Denemeye devam et Hasan..
Hiç durmadan devam et..

Ne demiş Konfiçyus
"işitirsem unuturum görürsem hatırlarım yaparsam öğrenirim" 

Gerçi aslı "Kulağıma çalınan şeyi unuturum, gördüğümü hatırlarım, yaptığımı ise anlarım." şeklinde ama şöz bize yukarıdaki gibi gelmi...

Sonuçta bu hobiyi eğlenmek için zevk için yapıyoruz. Zevk aldığın sürece, zevk aldığın şekilde devam et.

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi