Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Türk firması olan Redpill den muhteşem bir Baba Fantom: 1/32 ölçekli F-4B/N PHANT
Bir Türk firması olan Redpill den muhteşem bir Baba Fantom: 1/32 ölçekli F-4B/N PHANTOM II

Modelci arkadaşlarımızın çoğunun zaten haberdar olduğu Tamamen bir Türk firması olan Redpill Models'ın baba fantomunu haber yapmak istedim.

[Resim: qw8wzs8.jpg]

[Resim: 1000020766.webp]

Son zamanlarda bizleri gururlandıran birçok girişimden birisi de RedPill oldu. Kapanan Tan Model den sonra (özellikle çok hoşuma giden 1/48 Republic Rf-84F) açıkçası Türk Modelcilik sektörü konusunda karamsarlığa kapılmıştım. Ama Ginger Cat, Tigerhead ve RedPill benim için güzel haberler oldu.

[Resim: ou96zbt.jpg] [Resim: slokevk.jpg]

RedPill; bu ölçekte birçok büyük firmanın bile çekindiği Büyük ölçekçilerin ve jet sevdalılarının aklını başından alacak cinsten, muazzam bir 1/32 McDonnell Douglas F-4B/N Phantom II kitiyle uluslararası pazara giriş yaptı
Yabancı forumlarda ve Reddit'te şimdiden "Yeni Kutsal Kase F-4 kiti" olarak adlandırılan bu model, sadece ölçeğiyle değil, kutudan çıkan "aftermarket" kalitesindeki zengin içeriğiyle de büyük ses getirdi.

[Resim: 2ucjh1n.jpg]

(Küçük bir not: Firmanın ismi ikonik Matrix filmindeki "Kırmızı Hap" sahnesinden esinlenerek seçilmiş)
Kitin fiyatının da en az içeriği kadar muhteşem olduğu kesin. Fiyatı çoğumuzun alamayacağı kadar yüksek. Bugün baktığımda 16.000 TL civarındaydı. Yurt dışı satış fiyatı da 380 - 390 Dolar bandında. İlk bakışta yüksek bir bütçe gibi görünse de yabancı modelcilerin de ortak fikri şu: Standart bir 1/32 kite sonradan alacağınız tüm detay setleri zaten halihazırda bu kutunun içine eklenmiş durumda. Kutu resmen bir modifikasyon cenneti!

[Resim: gr2xlmj.jpg]

Kutudan; 3D Baskılı Özel Detaylar çıkıyor, Sadece kokpitle sınırlı kalmayan bu detaylar, gövdede de fark yaratan yüksek çözünürlüklü 3D baskı parçalar içeriyor. Bu büyüklükteki bir uçak için bence gerekli olan bir parça da kutu içerisinde. Metal İniş Takımları. Büyük ölçekli kitlerin en büyük ihtiyacı olan sağlam metal iniş takımları. Kumaş Remove Before Flight" Etiketleri, Yüzlerce küçük şablonu (stencil) barındıran eksiksiz bir ıslak çıkartma seti. Uğur Kenel hocanın yaptığı çalışmaya bakınca biraz abartı kaçtığını gördüm. Doğru, ama abartılı olmuş. Uğur hocanın yaptığı uçakta stencillereden model gözükmüyordu Big Grin, Lastik Tekerlekler: Detay seviyesi çok yüksek olan, eskitmeye uygun lastik tekerlek opsiyonu. Bu kadar zımbırtıdan sonra Kokpit için Maske bandı olmayacak değildi ya oda kutu içeriğinde

[Resim: 2z58y8z.jpg]
[Resim: ok8ixu2.jpg]
[Resim: szxvc6y.jpg]

Fiyat çok fazla…. (çooook fazla) ama kutu tam anlamıyla eksiksiz olmuş. Bu fiyattan benim almam imkânsız ama bunu bir prestij ürünü gibi görüyorum. Firma ile bir iletişimim vs yok, tamamen benim varsayımım ama ileride muhtemelen, belki, sanırım, galiba, umarım daha alınabilir fiyattaki setler üretecektir. Üretsinler lütfen.

Web Sitesini bulamadım, instagram da https://www.instagram.com/redpillmodelsofficial

Not: Firma ile herhangi bir sponsorluk yada yakınlığım yok. Ama ücretsiz bir tane önek numune için İsmetin iki böbreğini birden firmaya hediye edebilirim.

Uğur Kenel üstadın YouTube yapım videosu için;

Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
Merhaba Waldorf,
Bu kiti lansmanda inceleme şansım oldu boyanmamış kuru montajlı hali bile gerçekten olağan üstü ve etkileyici, fiyatı diğer kitlere nazaran pahalı ama kitin içinde yok yok. 1/32 ölçek olmasının yanı sıra dediğin gibi 3D print detay setleri, metal iniş takımları ekstra dekaller RBF etiketleri derken herşey dahil bir kit olarak karşımıza çıkıyor.
Benim şahsi tavsiyem bu kit edinilip bir modelciliğe jübile olarak yapılabilir Smile
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Haberin bazı resimleri malesef HızlıResim'in gazabına uğramış...
HızlıResim bir çok kişiyi olduğu gibi bizi de hayal kırıklığına uğratıp, zor durumda bıraktı.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi