Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | Spitfire VB Floatplane | PM Model | İsmet GÜRALP
bende bir zamanlar böyle bir proje yapmıştım ama uçağın kendisini revell kit kullanıp sadece ayakları pm den kullanmıştım ismet kardeş ama deniz işinde patlamıştım az düzeltip ay ne güzel işler yapıyorsu yapmadın bize bize bir tane diyen bir arkadaşa hediye etmişyim

bekliyoruz ismet aga tezgahta kalmasın
Bul
(6-May-2026, 15:18)volkan yazdı: Elinize sağlık. Zamanında bu PM Spitfirelardan kaç tanesi elimden geçti. Eğer PM Hawker Sea Fury yapayım derseniz kokpiti için şu STL dosyasının linkini vereyim.

https://cults3d.com/en/3d-model/game/coc...r-sea-fury

Hatta aklıma şöyle bir fikir geldi. Foruma maketlerin detay setlerinin STL dosyalarını paylaşabileceğimiz bir bölüm eklense çok güzel olur.

@volkan Volkan, dediğin gibi konu başlığını genişlettik. Kolay gelsin.

https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=36
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(14-May-2026, 06:51)baki temel yazdı: bende bir zamanlar böyle bir proje yapmıştım ama uçağın kendisini revell kit kullanıp sadece ayakları pm den kullanmıştım ismet kardeş ama deniz işinde patlamıştım az düzeltip ay ne güzel işler yapıyorsu yapmadın bize bize bir tane diyen bir arkadaşa hediye etmişyim

bekliyoruz ismet aga tezgahta kalmasın

Yapcez abem, bir iskele ya da rıhtıma bağlı bir şeyler düşünüyorum.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
İsmet hocam harika bir çalışma oluyor büyük bir keyifle okudum. Özellikle kanopi baskısı harika olmuş eline sağlık.
PM model ile bu derece detaylara girmen de ayrı bir keyif. Dışa detayı içe çevirip perçinleri de açtık mıydı tamam bu iş Smile
Takipteyim..
En iyi model biten modeldir ! 
Bul
Koltuk biraz yontularak gövdeye oturtuldu. Kanopiden içeri bakınca görülecek ayrıntılar eklendi. İlk iç detay çalışmasından bu kadarlık sonuç çıktı. Daha yenecek çok ekmek alınacak çok yol var. 

İç detaylar yıkamasız, yıkamalı resimler var. İnce temizlik yapınca çekmedim. El yapımı kemerleri 2. modelde yapacağım.

[Resim: h2n44ns.jpg]
[Resim: ju3uixv.jpg]
[Resim: ezy3eo0.jpg]
[Resim: 806eag5.jpg]
[Resim: kxnv5e5.jpg]
[Resim: 9m56om7.jpg]
[Resim: df2t7c1.jpg]
[Resim: 2uzdeu1.jpg]
[Resim: qtojfh9.jpg]
[Resim: 91lazs0.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(14-May-2026, 13:06)Eren Erdoğan yazdı: İsmet hocam harika bir çalışma oluyor büyük bir keyifle okudum. Özellikle kanopi baskısı harika olmuş eline sağlık.
PM model ile  bu derece detaylara girmen de ayrı bir keyif. Dışa detayı içe çevirip perçinleri de açtık mıydı tamam bu iş Smile 
Takipteyim..

Sağol Eren. Sen diyince fark ettim dışa detayı. Bir miktar dünya başıma yıkıldı. Big Grin Big Grin Big Grin . Perçinleri açmak hedefimde vardı da bu yoktu. Bunun için dymo bant sipariş ettim. Gelince gövde kesişimleri noktalanıp bant ile panel çizgileri atılacak.

Bence yen başlayanlar PM Model uçaklarını mutlaka yapmalı. Müthiş antrenman oluyor.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(24-April-2026, 07:00)Waldorf yazdı: Panel çizgileri dışa detay sanırım. Yerinde olsam onları içe detaya çevirirdim. Ölçek küçük Biraz da derin de yapardım. ama dikkat geniş değil derin dedim Smile

Dar sokaklarda eşşekler kovalasın seni... adam beni özellikle görmezden geliyor yaw..
Taaaaaa en başınan söyledimya ben....

dymo bant'ın gelinceye kadar çift taraflı banda yapıştırılmış asetat da yardımcı olur...

ahhhh ahhh temu olsaydı... Çok güzel üstünde cetve vari çizgileri olan bantlar vardı...

[Resim: kxnv5e5.jpg]

bu fotoğraflar çok acımasız olabiliyor. Boyanmamış ve boya taşmaları olan yerler olduğundan çok daha bariz görünüyor.

kokpiy yan detaylar düşündüğümden iyi durmuş. 

[Resim: 360_F_166992280_Mxy865ZQpS9ASsdvnbCAy99HK5EElqSx.jpg]

gösterge panelindeki altimetrenin yeri yanlış olmuş...  Tongue

resimlere bu kadar dijital zom girme çok grenli oluyor. Tripo kullanmanda ve terli terli soğuk su içmemende fayda var.

[Resim: 806eag5.jpg]

Sende şu yaylı mandalların / sabitleme kıskacının modelin yüzeyinden kayıp tutmamasına sinir oluyor musun? O turuncu modelin yüzeyine değen parçasına zımpara kağıdı yapıştır.  

[Resim: 1jt3v2v.png]
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
oy ismetim oy bu kit adamın şakülünü bozar Sad hele birde başında pecereden tüm mahallenin dedikodu kaznını kaynatan teyze modunda bir muhterem zat varsa yandın ki ne yandın.Vermişsin sakızı azına şişirip şişirip patlatıyor Big Grin Big Grin
Bul
şuna yüz verme baky abim ya...
sonra gaza geliyor. sağa sola dalaşıyor...  Big Grin
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(17-May-2026, 18:42)Waldorf yazdı:
(24-April-2026, 07:00)Waldorf yazdı: Panel çizgileri dışa detay sanırım. Yerinde olsam onları içe detaya çevirirdim. Ölçek küçük Biraz da derin de yapardım. ama dikkat geniş değil derin dedim Smile

Dar sokaklarda eşşekler kovalasın seni... adam beni özellikle görmezden geliyor yaw..
Taaaaaa en başınan söyledimya ben....

dymo bant'ın gelinceye kadar çift taraflı banda yapıştırılmış asetat da yardımcı olur...

ahhhh ahhh temu olsaydı... Çok güzel üstünde cetve vari çizgileri olan bantlar vardı...

bu fotoğraflar çok acımasız olabiliyor. Boyanmamış ve boya taşmaları olan yerler olduğundan çok daha bariz görünüyor.

kokpiy yan detaylar düşündüğümden iyi durmuş. 

gösterge panelindeki altimetrenin yeri yanlış olmuş...  Tongue

resimlere bu kadar dijital zom girme çok grenli oluyor. Tripo kullanmanda ve terli terli soğuk su içmemende fayda var.

Sende şu yaylı mandalların / sabitleme kıskacının modelin yüzeyinden kayıp tutmamasına sinir oluyor musun? O turuncu modelin yüzeyine değen parçasına zımpara kağıdı yapıştır.  

Heeeeeee... (Angaralılar anlar. Big Grin Big Grin Big Grin  )

Yaw görmezden geldim. Ben başka şeyden bahsediyon sandım. Tamam anladık. 

Çift taraflı bantlar çok kalın. Beyaz olanları diyorsan onlar yapıştığı yerden çıkmıyor. (poliüretan sanırım). Şeffaf olanlar da çok kalın ve esnek. Kontrol zor. Önce gelen dymo bant inceydi. Vinil ve plastik olanları varmış. Vinil de esnekmiş. En iyisi plastik olanlar. Onlarda istedim. Et kalınlığı yeterli ve çok rijit. Gelince uygulama resmini atarım.

Koltuğun o haline bakma. Revell'e göre gövde çok dar oldukça yonttum ve anca yerine oturdu. O taşmalar boyasız yerler hak getire...

Yan paneller benim de hoşuma gitti. Ama biraz daha derin yapacağım sonrakini. Yıkama istediğim gibi olmadı.

Gösterge panelindeki altimetreyi nerden görüyon ya. Git Revell'e söyle. Ben koymadım onu.

Dijital zoom falan da yapmadım valla. Bildiğin telefondan düz çekim yaptım. Olsun acımazsız olsun faydalı...

Mandallar çok sorun oluyor evet. Ama kaçırmayacak yerlerden sıktırdım. Hem gerekirse zımpara kağıdını uygularım iyi fikir.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi