Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | Spitfire VB Floatplane | PM Model | İsmet GÜRALP
(05-04-2026, 08:21 PM)Waldorf yazdı: Elinde kokpit seti ve kanopi camı varsa kalıp alman çok yerinde bir karar olmuş. Böylece PM modelin kanopisi çok farklı bir yere evrilecek.
Kokpit camı kalıptan çok iyi çıkmış.

Ama zaten sana PM'den yeni parça gelmeyecek miydi? Kokpit seti de 3d sipariş vermiştin. Niye kalıp alma vs gibi hem maliyetli hemde zahmetli bir yöntemi tercih ettin.

Gelen parça da detaysız olacağından daha iyi duran revell kitin kopyalarını kullanacağım. Aradaki farkı aşağıdaki resimde göstermiştim. soldaki PM, ortadaki revell master, sağdaki kopya.

Gelen 3D olmadı. Ölçüyü küçük vermişim. Beklemek istemedim. Maliyetli değil ya. 150 gr RTV2 gidiyor. Elimde PM modelden bir sürü spitfire var. Onlarda kullanırım.

Bu arada kalıptan kopya aldım. Oldukça memnunun. Normalde her parça yapıştırmadan ayrı boyanır ama ben gövdeye oturacak mı diye kontrol etmek istediğimden birleştirdim. Orda da sıkıntı olmadı.

Sadece kalıptan çıkarırken kumanda kolu kafası koptu. Onu da pipet ucundan uygun çap ve genişlikte keserek çözdüm.

[Resim: npcie50.jpeg]

[Resim: 5rigti8.jpg]
[Resim: jj4yeo8.jpg]
[Resim: 8qm2xwg.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
RE: 1/72 | Spitfire VB Floatplane | PM Model | İsmet GÜRALP - Yazar: GeneralModel - 05-05-2026, 08:29 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi