Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | Spitfire VB Floatplane | PM Model | İsmet GÜRALP
(Dün, 09:56 PM)GeneralModel yazdı:
(Dün, 08:16 PM)Korkut Varol yazdı:
(Dün, 07:32 PM)GeneralModel yazdı: Sonuçtan çok memnunun. Oldukça iyi kopya çıktı. Silikonu renklendirirken kullandığım mürekkebin çok hafif mavilik geçirdiği görülüyor ama çok da önemli değil. 

Her ne kadar bu parça için silikon kalıp iş görse de bazı kanopilerde işe yaramayacağından @Korkut Varol hocanın vakum asetat yöntemi için de bir aparat yapacağım. 

Şeffaf reçine olarak ne kullandınız? Rich markanın görmüştüm hatta almıştım ama en az 24 saat kürlenme deyince daha bir deneme bile yapmak kısmet olmadı, belki bozulmuştur bile Smile 
Farklı bir reçine ise marka ve kür süresini sorabilir miyim?
Bir de, silikon kalıbı renklendirme ihtiyacını niye hissettiniz?

Stonechem diye bir marka. Hatta kullanım süresi de geçmiş ama iyi durumda yine. 1/2 oranlı. Kürlenme 12 saat gibi. Havaya da bağlı. Sıcak havada daha hızlı kürleniyor. Bazı tipleri 1/3 ya da 1/4 olanlar daha uzun kürlenme süresine ihtiyaç duyuyor. 1/1 olanlar var poliüretan sıvı plastik. Kürlenmesi 5-10 dk gibi. Ama kürlenirken ani ısınma yaptığından kalıp silikonu yumuşaksa (5-10 shore gibi) bozabiliyor. Bir de renklendirme yapamıyorsun. Köpürme bozulma yapıyor. 1/2 ve diğerlerinde akrilik boya ile renklendirme yapabiliyorsun.

"Bir de, silikon kalıbı renklendirme ihtiyacını niye hissettiniz?" diye sordun ya şimdi ben de kendi kendime sordum iyi mi?  Big Grin Big Grin Big Grin

Youtube da döküm yapanları izlerken beyaz dışında mavi pembe yeşil vb. kendinden renkli RTV2 kullanıyorlar. Renklendirmek için de alkol bazlı mürekkep kullanıldığını öğrenmiştim. Nasıl olur diye deneme yaptım.  Big Grin Big Grin Big Grin

Ayrıca bu küçük parçalar için basınçlı kap kullanıyorum. Yoksa hem kalıpta hem dökümde kabarcık oluşumu ya da ince noktalara gitmeme sorunu yaşanıyor.
Teşekkürler, ürünlerini inceleyeceğim.

Bu Konudaki Yorumlar
RE: 1/72 | Spitfire VB Floatplane | PM Model | İsmet GÜRALP - Yazar: Korkut Varol - 1 saat önce

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi