Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maketçilikte Cımbız Kullanımı
(Dün, 06:40 PM)scalefront yazdı: Merhaba İsmet,
çok faydalı bir içerik olmuş, şu sabitleme zımbırtılarından uzun süredir arıyorum malumunuz hobi amaçlı bu zımbırtıların fiyatları aşırı yüksek. BU alternatifi öğrenmemiz harika oldu.
Cımbız konusuna gelirsek, bende dede yadigarı Dumont marka İsviçre yapımı 3 numara saatçi cımbızı var, açıkçası boya hariç çoğu iş için bunu kullanıyorum, minik parça tutma, dekal kağıdı tutma, PE parçalar vs için. Bir adet eğik elektrikçi cımbızım var bir milyoncudan aldığım onu genelde boya yaparken kullanıyorum. Temmuzda Japonya gezimden bolca maketle beraber bir adette ters cımbız almıştım fakat buna pek alışamadığımdan aklıma gelmiyor diyebilirim. benim kullandığım 3 numara saatçi cımbızı ince olduğundan görüşümü kapatmamakta ve en minik parçaları bile tutabilmekte. ağzı çok açılmadığından dolayıda hafif bir baskı ile kolayca kavrama yapılmakta ve çok fazla bir kuvvet uygulamaya gerek olmamakta. Alternatif olarak uygun fiyatlı saatçi cımbızları düşünülebilir.

Bahadır, "Boncuk Elmas Taş Yapıştırma Kalemi seti" diye aratılırsa 175 TL civarında bulunuyor. Kalem, mum ve tablası ile işe yarar bir set. Mum yedeği de 50-55 TL gibi. Özellikle PE lerde biçilmiş kaftan. 

Ayrıca bu mum zımbırtısı airbrushların nozul başlarında sızdırmazlık olarak da değerlendirilir.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Maketçilikte Cımbız Kullanımı - Yazar: GeneralModel - Dün, 07:24 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi