Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kendi "Extra Thin" Yapıştırıcımızı Yapıyoruz
Selamlar hobidaşlar,

Sürekli kullandığımız Tamiya Extra Thin yapıştırıcı fiyatları malumunuz. 

Hem hazır alternatifleri hem de evde kendi karışımımızı yaparsak maliyetin nereye düştüğünü hesapladım. 

İşte 40 ml'lik standart bir şişeyi referans alarak hazırladığım güncel "Ekonomi Tablosu":

[Resim: fmy6pbw.jpg]

*Ev yapımı karışım; 500 TL (1lt Bütil Asetat) + 200 TL (1lt Saf Aseton) üzerinden 1:1 karışım maliyetidir.

Evde Nasıl Yapıyoruz? (Usta İşi Reçete)

Eğer "Ben kendi yapıştırıcımı üretirim" derseniz, ihtiyacınız olan iki temel madde var: %99 Saf Bütil Asetat ve Saf Aseton.
  1. Standart Karışım: %50 Bütil Asetat + %50 Saf Aseton. (Tamiya Yeşil Kapak ile neredeyse aynı karakterdedir).
  2. Uygulama: Boşalan Tamiya şişenizi bu karışımla doldurun.
  3. Sonuç: 100 ml maliyeti 35 TL'ye düşüyor. Yani Tamiya'nın orijinaline göre 18 kat daha ekonomik!
Alternatifler Hakkında Kısa Notlar:
  • Tamiya Airbrush Cleaner: Risk almak istemeyenler için en güvenli liman. İçeriği yapıştırıcı ile hemen hemen aynıdır.
  • Mr. Hobby Tool Cleaner: Çok agresiftir, plastiği hızla eritir ve çok çabuk kurur. Hata affetmez ama çok sağlam kaynatır.
  • Ev Yapımı Karışım: Litrelik aldığınızda sizi yıllarca götürür. Özellikle büyük ölçekli projeler ve diorama zeminleri için rakipsizdir.

Önemli Uyarı: Kendi karışımınızı yaparken mutlaka havadar ortamda çalışın ve sigara içmeyin, maddeler oldukça yanıcıdır.

Bir de işin diğer boyutu var: Karışımı litreyle (toplamda 2 lt oluyor) hazırlayınca, boya bulaşmış fırçaları yada airbrush temizlerken 'Aman temizleyici bitiyor' diye içimiz yanmadan, gönül rahatlığıyla şıkır şıkır yıkayabiliyoruz. Hem yapıştırıcı hem de bedava temizleyici niyetine...

Sizin de bu konuda farklı tecrübeleriniz veya "şunu da denedim, harika oldu" dediğiniz ekonomik çözümleriniz varsa duymayı çok isterim. 

Herkese kırımsız, bol detaylı modeller!
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
Kendi "Extra Thin" Yapıştırıcımızı Yapıyoruz - Yazar: GeneralModel - Dün, 08:55 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi