Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/48 l F-100F Türk Hava Kuvvetleri l Trumpeter l Alperen Yüksel
(04-01-2026, 06:23 PM)Tulpar Models yazdı:
(03-30-2026, 01:23 PM)Alperen Yüksel yazdı: Herkese selamlar.Bu kite neredeyse 2 ay önce başladım fakat o sıralarda forum açık olmadığı için fotoğraflama gereği duymamıştım.Yapım aşamasından çekebildiğim bir kaç fotoğrafı paylaşmak istiyorum.Kit 48 ölçekte piyasada kolayca bulunabilen tek F-100F kiti ve genel olarak oldukça kaliteli ve detaylı.Parça uyumu gayet güzel.Gövde birleşimi kolay ve öyle ciddi bir tesfiye işlemi gerektirmiyor.Kite ilk olarak kokpit ile başladım.Ardından gövdeyi birleştirip tesfiye işlemini hallettim ve kaybolan perçin/panel detaylarını tekrar açtım.Kitte bahsedebileceği tek dezavantajda birazcık burada başlıyor.Panel ve perçin detayları bana sığ geldiği için özellikle perçinlerin hepsinin üstünden tekrar geçtim.Ardından iniş takımı yuvalarını boyayarak ufak tefek detaylar ekledim ve astar için maskeledim.Önce tesfiye yaptığım yerlere ince bir astar atıp ufak tefek gözden kaçan hataları düzelterek astar işini bitirdim.Uçak bittiğinde SEA kamuflajlı bir Türk F-100F'i olacağı için ön gölgelendirmeye olabildiğince özen göstermeye çalıştım.Şimdi sırada boya işleri var bakalım sonuç ne olacak.

Kolay gelsin Alperen Ön gölgeleme için s,yah veya beyaz yerine koyu giri veyay kamo renklerinin 2-3 ton açığıve koyusunu kullanırsan bence daha güzel olur. Bu şekilde siyah ve beyazla yapılan tonlamalar çok sert kalıyor ana rengin de koyu kalmasına sebep oluyor. Sonraki modellerinde denemeni tavsiye ederim. bu model de çok güzel ilerlliyor finalini merakla bekliyorum.

Çok teşekkür ederim Burak Smile Dediğin yöntemi kesinlikle bi sonraki modelde uygulayacağım.Bu konularda ciddi tecrübe eksiğim olduğu için fikir verilmesi çok fayda sağlıyor tekrardan teşekkür ederimSmile
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
RE: 1/48 l F-100F Türk Hava Kuvvetleri l Trumpeter l Alperen Yüksel - Yazar: Alperen Yüksel - 04-09-2026, 04:52 AM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi