03-25-2026, 06:17 PM
(03-25-2026, 04:35 PM)Kdemiraslan yazdı: Yeniden merhaba!
Hepimizi bir araya getiren, yeni şeyler öğrenip ortak ilgi alanlarımızı paylaşabileceğimiz böyle platformların varlığı gerçekten çok kıymetli. Bilgi alışverişinde bulunmak, farklı ufuklara yelken açmak ve birbirimize katkı sağlamak adına buranın eski canlılığına kavuşacak olması heyecan verici. Ben de bu süreçte elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım.
Kısaca kendimi de tanıtayım; ben Kıvanç Aydoğan. 1996 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdum. Elektrik-elektronik mühendisiyim ve aynı zamanda gemilerle uğraşıyorum. Maket yapmaya tam anlamıyla 2016 yılında Hobimaket sayesinde başlamıştım. Eskilerden beni bilenler olacaktır; forumda Le Mans tarihini sizlere aktarmış ve özellikle Covid-19 döneminde o yarışlardaki birkaç aracın maketini yapmıştım.
Ancak işim gereği sürekli yurtdışına çıkmam ve doktora çalışmalarım nedeniyle bir süreden sonra maket yapmaya fırsat bulamamaya başladım, hatta bazı maketlerim yarım kaldı. Daha sonra Hobimaket'in de kapanmasıyla modelcilikten iyice uzaklaştım. Bu süreçte sadece, ileride maketlerini üretebilmek umuduyla tek tük 3D çizimlere odaklanabildim.
Önümüzdeki dönemde vaktim ve şevkim elverdikçe, Le Mans'ta yarışan araçların yanı sıra 3D baskı kitlerle Sovyet ve Doğu Bloku sivil ağır vasıtalarına, ticari araçlarına ve toplu taşıma araçlarına odaklanmayı, ortaya çıkan işleri de tekrar sizlerle paylaşmayı planlıyorum.
Herkese keyifli forumlar!
Kıvanç Hoşgeldin.
Hobimaket Türkiye'deki tüm modelcilere mutlaka dokunmuştur. Gelip geçmeyen yoktur. Kapandığında gerçekten çok üzüldük. Ama bu yeni oluşumumuzda eski üyelerimizle, kardeşlerimiz, abilerimiz, üstadlarımızla yeniden bir sinerji yakalayacağız.
Paylaşımlarını merakla bekliyoruz.

![[Resim: apz5wrh.png]](https://i.hizliresim.com/apz5wrh.png)