(03-31-2026, 06:27 AM)Eren Erdoğan yazdı: Alperen kolay gelsin.Eren abi eline emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.İnan bana sen diyene kadar kit gözümde mükemmele yakın bir kitti hatalı bir kit olduğunu bilmiyordum özellikle droplar arasındaki farka hayret ettim.Aftermarket setlerin opsiyonel değil zorunlu olduğu bir kitmiş meğer bilgilendirme ve referans fotoğraflar için çok teşekkür ederim
Bunun D versiyonunun yapmıştım. Aslında Trumpeter başlı başına hatalar ile dolu bir kit. Hava alık kısmı yanlış formda drop tanklar F-100 tayyarelerine göre ölçek olarak küçük kalıyor.
Gövde birleşim yerlerinde ciddi derece zımpara ve detay açma çalışmak gerekiyor. Bir de gövdenin kanopi altında kalıp izi mevcut onu da zımparalarken kaybolan detayları tekrar açmakta fayda var.
Ben Aires'in komple detay setini kullanmıştım. İniş takım yuvaları kokpit yakıt ikmal prob'u burun için de. hava alık için ise aftermarket ürünü kullanmıştım. Şu anda ismi aklıma gelmedi.
Aynı zamanda Photo etch detaylar ile de destekledim.
İşine yarar belki. Elimde olan fotoğraflarını paylaşıyorum.

(03-31-2026, 07:08 AM)Waldorf yazdı: Eren bunlarda çok güzel bir kaynak. Ayrıca forumda paylaşırsan mutlu olurum.
Alperen, japon'u renklendirisen tesfiye yerlerini çok daha rahat görüyorsun. Kaldı ki sen de bunu çok iyi biliyorsundur. Cidden japon kullanacaksan (ki bence de en iyi putty dir) japon'u renklendirmeye erinme. Malesef Artık VMS gibi renkli CA (japon) yapıştırıcılara ulaşım daha da zor (ve pahalı). Elde yapmak gerekiyor.
Burayı daha sonra okuyacak daha az deneyimli arkadaşlar için;
Japonu renklendirmek için Grafit (kurşun kalem tozu) kullanmak benim en sevdiğim yöntemlerden dir. Olmadı çooook az akrilik boya (grafit daha iyi) kullanılabilir. Japon tamamen şeffaf olduğundan ne kadar kullandığın nerede kullandığın gözükmez. Astar yada boya sırasında az yada çok kullandığın anlaşılır. daha erken fark etmek seni bazı fazla adımdan kurtarır.
Japon uyguladıktan sonra Alperen'in kullandığı tahta kalemi ile üzerinden geçmek yada metalik boya atmak da bir yöntem tabi... Hatta renkli japon uyguladıktan sonra bile Panel çizgileri doldu mu, gözümüzden kaçan detay varmı anlamak için yine uygulanmalı.
Japon'u tüpünden direkt kullanmayın. Bir yere dökün (ben mum kullanıyorum. Daha uzun süre kullanılabilir kalıyor) bir aparat ile model uygulayın. Aparat dediğim bir kısa bir çubuğa tutturulmuş iğne, tel yada neşterin keskin kenarı vs gibi şeyler (dikiş iğnesinin gözünün kırılıp yapılan aparat) Yada tüpün üstüne takılan çoook ince plastik tüpler yada enjektör uçları var. Onlarla da kontrollü bir şekilde kullanılabilir.
Çok teşekkür ederim çok yararlı bir bilgi oldu benim için ve gerçektende gözden kaçan,fazlalık japonları astardan sonra fark edebildim.Kesinlikle bir dahaki uygulamalarda grafit ekleyip uygulayacağım
Yıllar önce de,tekrar hobiye döndüğümde de bir türlü istediğim gibi bir macun bulamamıştım.Japon kullanmak nedense korkulu rüya gibi geliyordu ama bir kez alışınca hele ki artık nasıl renklendireceğimi öğrendikten sonra tek tercihim olur