Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | T-55a “MARİNA” | Revell | M.Hakan KARLI
1991-95 Balkan’larda bağımsızlık savaşı devam ederken, bu savaşın simgelerinden biri haline gelen, ele geçirilip tekrar boyanan, Hırvat tankı
T-55a “MARİNA” yı 72 ölçekte canlandırmak istedim. 

"Marina" adlı T-55A tankı, Hırvat Bağımsızlık Savașı (1991-1995) sırasında Yugoslav Halk Ordusu'ndan (Sırp güçleri) Hırvat kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Yeni kurulan Hırvat Cumhuriyeti'ninkullandığı ilk tanklardan biriydi ve muhtemelen Eylül 1991'de Varaždin Kışlası'ndan alınmıştı. Hırvat T-55 ana muharebe tankları, Nisan 1992'de Hırvatistan'ın Karlovac şehrinin hemen güneyindeki Turanj'da ele geçirildi. Hırvat ve Krajina-Sırp güçleri arasındaki ateşkes hattı yaklaşık 1 km uzaklıktaydı. “Marina” 1. Savunma Tugayı "Tigrovi" (Kaplanlar) birliğinde görev yapmaktaydı. Hırvatistan ordusuna katılan ilk tank olma özelliğine sahiptir

[Resim: 1q9ol2c.jpeg]
[Resim: qkq8ln5.jpeg]

1/35 ölçekte kiti ve dekalleri bir firmada mevcuttu
[Resim: o4l4mn7.jpeg]

Lakin 72 ölçek yoktu. Revell 03304 "T-55 A/AM kiti ve bana dekallerde yardımcı olan gizli bir modelci arkadaş sayesinde sonuçlandırabildim.
[Resim: lha97it.jpeg]

[Resim: 4yv4ztx.jpeg]
[Resim: movmp8b.jpeg]
[Resim: dzdbxfg.jpeg]
[Resim: 92tywef.jpeg]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
1/72 | T-55a “MARİNA” | Revell | M.Hakan KARLI - Yazar: M. Hakan KARLI - 31-March-2026, 15:20

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi