Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumda Resim Paylaşma Rehberi: Adım Adım Anlatım
Hobimaket Forum’da projelerinizi sergilemek ve detayları paylaşmak çok kolay! Görsellerinizin konularda düzenli durması ve hızlı yüklenmesi için bu rehberi takip edebilirsiniz.

1. Üyelik ve Giriş
  • Henüz Üye Değilseniz: Sağ üstteki "Kayıt Ol" butonuna basarak Hobimaket ailesine katılabilirsiniz.
  • Giriş Yapın: Üyeliğiniz onaylanıp kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra resim ekleme yetkiniz aktif olacaktır.
2. Resimlerinizi Hazırlayın (Önemli Notlar)
  • Boyutlandırma: Resimlerinizin çok geç yüklenmemesi için yüklemeden önce boyutlarını 1024x768 veya 800x600 piksel civarına getirmenizi öneririz. Çok yüksek çözünürlüklü (4500px+) dosyalar hem sunucuyu yorar hem de sayfa açılış hızını düşürür.
  • Otomatik Düzenleme: Forum sistemimiz, büyük resimleri sayfa yapısına uyması için otomatik olarak boyutlandırır; üzerine tıklandığında resim orijinal boyutuna ulaşır.
3. Resim Yükleme Adımları

Forumumuzda resim paylaşmak için en sağlıklı yöntem, güvenilir bir resim barındırma servisi kullanmaktır:
  1. Resim Servisine Yükleme: Tercih ettiğiniz resim yükleme sitesine (Örn: Flickr vb.) gidin ve "Yükle" butonuna basarak bilgisayarınızdaki fotoğrafları seçin.
  2. Albüm Oluşturma: Eğer bir proje günlüğü (WIP) tutuyorsanız, resimlerinizi karışmaması için servis içinde "Yeni Albüm" oluşturarak kategorize etmenizi öneririz. Paylaşım ayarının "Public" (Genel) olduğundan emin olun.
  3. Kodu Alın: Yükleme tamamlandığında karşınıza çeşitli linkler çıkacaktır. Forumda doğrudan görünmesi için "IMG Code" veya "Forumlar İçin" yazan kutucuktaki kodu kopyalayın.
4. Forumda Paylaşma (Mesaj Yazma Alanı)
     BBCode formatını seçin.
[*]     Kodu Yapıştırın: Kopyaladığınız kodu mesaj yazdığınız alana
Kod:
Ctrl + V
yaparak veya sağ tık "Yapıştır" diyerek ekleyin. Kod şu şekilde görünmelidir:
Kod:
[IMG]https://resim-linki.jpg[/IMG]

[*]Düzenli Görünüm: Resimlerin alt alta düzgün durması için her resim kodundan sonra bir kez "Enter" tuşuna basarak boşluk bırakın. Yan yana dizilen resimler forum düzenini bozabilir.

[*]Önizleme Yapın: Konuyu açmadan önce "Önizleme" butonuna basarak resimlerin doğru görünüp görünmediğini kontrol edebilirsiniz.

Püf Noktaları
Alıntı:
  • Hızlı Link: Eğer elinizde doğrudan bir resim linki varsa, mesaj panelindeki "Resim Ekle" ikonuna tıklayıp linki yapıştırarak da işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Süreklilik: Paylaşımlarınızın gelecekte "kırık link" olmaması için güvenilir servisleri tercih etmeye özen gösterin.

Özetle: Resim yükleme sitesindeki BBCode linkini doğrudan mesaj kutusuna yapıştırın gitsin. 
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
Forumda Resim Paylaşma Rehberi: Adım Adım Anlatım - Yazar: GeneralModel - 20-March-2026, 20:42

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi