19-October-2026, 15:05
(Son Düzenleme: 19-October-2026, 15:06, Düzenleyen: mehmetercanli.)
(15-October-2026, 19:52)GeneralModel yazdı:(15-October-2026, 12:53)mehmetercanli yazdı: hobi maket sitelerinde hazırları varken bu uğraş neden ? anlayamadığım için soruyorum hakkınızı helal edin
Mehmet hocam. Bu hobi ile uğraşanların normal olmadığı yönünde kanaat hasıl olduğu söylentilerinin kulağınıza geldiği varsayımını burada tekrar etme gereği olacağını ifade etme yönünde bir zihinsel açılımın yansımasını görür gibiyim.
haklısınız eller yukarı

(17-October-2026, 07:36)Izzetius yazdı: İsmet Hocam. Çok güzel ve detaylı bir açıklama olmuş.Çok teşekkürler. Şimdi bazı adımlar netleşti.
Benim kabinde;
1- Filtre agzi küçük ön panelin 30%u kadar ancadır. Bunun için yeni büyük G4 kaset filtre söyledim. Fiyati da makul. 30x60x5 G4
2- Emiş tepeden ve Plenumda pah yok. Bu da büyük eksiymiş.
3- Borum akordeon bunun da güzel bir alternatifini bulamadım. Fan gibi 4" - 102mm. Buna da bir redüktör gibi birşey ayarlayacağım.Buradan da kaybımız var.
Önce plenum içine bir eğim ayarlayıp , filtrem gelince de ön paneli düzenleyeceğim. Fan emekli olacak yakında gibi geliyor. O zaman da salyangoz fana geçeceğim.
Kendimi geçtim, hanım zaten bodruma kovaladı. Bu kokuyu çözemezsek bahçeye kovalayacak bu gidişle.Aklıma bile geldi. Dedim 3-5 m2 bahçeye biri mini sera gibi birşey yaptırayım.
Aslında benim bu kadar bu işi kafaya takma sebebim de , direk oto boya ve 2k vernik atmak istiyorum.
İzzet ustam hayırlısıyla yap sonra bir tanede bana yaparmıyız


