7 saat önce
Zincir yağlama ünitesi için kitin verdiği ve benim yaptığım. Orta resimde orijinali, sağ tarafta modele bağlanmış hali.
![[Resim: Thomas048.jpg]](https://korkutvarol.com/WITH_STORY/Altered_Plastic_kits-WS/Thomas%20Flyer/Thomas048.jpg)
Arkadaki lambayı da boyayıp araca astım.
![[Resim: Thomas049.jpg]](https://korkutvarol.com/WITH_STORY/Altered_Plastic_kits-WS/Thomas%20Flyer/Thomas049.jpg)
Halatlar vs. için gereken kanca ve palangayı 3D yazıcıda yaptım. Halat için aldığım ipliği boyalı suya batırarak siyah yıkama yaptım, biraz kirlendirdim.
![[Resim: Thomas050.jpg]](https://korkutvarol.com/WITH_STORY/Altered_Plastic_kits-WS/Thomas%20Flyer/Thomas050.jpg)
Çamurlukta halatların bağlanacağı kayışların geçeceği tel braketleri yapmayı unutmuşum. Çamurluk yerinde iken delikleri delip tel braketleri yapıştırmak biraz uğraştırdı. Çamurluklar arası gergi teli çok kalın verilmişti, makul kalınlıkta bir telden yapıp yerine koydum. Kitten çıkan gergi aracın önünde görülmekte. Sol farda, aracın orijinalinde olduğu gibi, cam yok.
![[Resim: Thomas052.jpg]](https://korkutvarol.com/WITH_STORY/Altered_Plastic_kits-WS/Thomas%20Flyer/Thomas052.jpg)
Farların birbirine çok yakın durduğunu farkettim. Benim kitteki (1981) talimatta, far braketlerini şasinin iç tarafına yapıştırılması gösteriyordu. 1976 basımın talimatını buldum, orada da şasiye dıştan bağlanmasını gösteriyordu. Ancak, dıştan yapıştırınca da ölçümlerime göre çamurluk ile far braketi çakışıyordu. Belki de bu sebepten dolayı yeni basımda kalıp değiştirmek yerine iç tarafa bağlattı, bilemiyorum. Her neyse; braketleri artık sökemeyeceğimden dolayı kestim ve kestiğim yerden şasi kolunu ortalayıp yapıştırdım. Far aralığı normal görünüme geldi.

