8-October-2026, 11:58
(8-October-2026, 09:43)Izzetius yazdı: Kova tarzı suya tahliye kabinler akrilik çalışanlar için gayet iyi ve yeterli. Hem görece daha pratik. Ama solvente karsi etkisiz. Kaba filtre sonrasi sal dışarı mecbur. Ben dün kartondan bir ön panel yaptım. Ortasına da bir elyaf filtre. Motor güç ünitesi ve blower fanın bütün bağlantılarını tekrar yeniledim. Sistemden tekrar çalışır hale geldi. Ufak bir astarlama , ufak da bir boyama seansında rahatsızlık çekmedim gayet güzel tahliye yaptu. Ama ön paneli daha profesyonel hale getirmem lazım. Onun için de malzeme denemelerim devam ediyor.
Bu arada Bahadır Hocam Marin tipi blower fanlara da bakabilirsin. Daha ekonomik ve pratik.
Merhaba Hocam, tavsiye için teşekkürler ama bana mümkün oldupğunca ufak ve güçlü fan lazım, marin tip fanlarda gördüğüm kadarıyla motor arkada bir çıkıntı, fanın kendiside radyal fan gibi zaten. diretk bir radyal fan alırsam motoru içinde daha iyi olur benim için. Bu arada kabin olsa bile yinede A2 organik gaz ve buhar filtreli bir maske takmamız gerekiyor. Mikro düzeyde bile olsa kabinden kaçan voclar burundan içeri girebiliyor. Su bazlı boyalar için sulu kabin olur ama solvent bazlı kullanım için mecbur güçlü fan ile dışarı tahliye veya filtreleyip içeri verme şart birde bütçe elveriyorsa aktif karbon filtreli bir hava temizleyici almak gerek odaya.
Bahadır SARAÇ | Scalefront