8-October-2026, 07:21
(8-October-2026, 06:56)Waldorf yazdı: Nasıl bir fan düşünüyorsun. O güçte olanlar genelde salyangoz fanlar. 600m³ bir fan baya sesli olacaktır diye düşünüyorum.Evet, araştırdığım fan bahçıvan bdras 160-60 kodlu 600m3 maksimum debili radyal fan, gürültü basıncı 50 dB olarak görünmekte ve 2200rpm, mevcut kullandığım ea1530 banyo fanı 43 dB ve 2000rpm çeviriyor ve üstündeki ea 1219 fan ise 2400rpm'de 41dB gürültü üretiyor., yani gürültü seviyesi olarak çokta fark yok gibi. Burada fana bir hız kontrolcüsü alınabilir ve fanın etrafına akustik sünger ile ses yapılıtımı yapılabilir ama burada dikkat edilmei gereken kısıt sesi izole edeyim derken fanın aşırı ısınmaya maruz bırakmamak olacaktır. Normalde yüksek basınçlı kanal tipi fan bakıyordum ama bu radyal fan onun yarı boyutlarında çok kompakt bir fan. şuan ilk tasarım kriterim minimalistlik ve kompaktlık olduğundan tasarımın kalbine bu fanı yerleştirdim.
Ben Plan yaparken, Havayı dışarı atacağımdan Karbon filtre düşünmedim doğrusu. Tek filtre olarak düşündüm. Her filtre katmanı ayrıca güç gereksinmesini de arttırıyor.
Dediğin gibi tahliye hortumu da mümkün olduğunca düz ve kısa yapmak gerek..
SANIRSAM (eski arşiv notlarıma göre) Eski Forumun ustalarından Kenan Komutanın boya kabini su filtreli idi. Bahsettiğim su filtresi akan bir su şeklinde değil, çekilen havanın son kademede nargile gibi suya verilmesi şeklindeydi. Hortumun bir ucu su kovasına giriyor. diğer ucundan fan ile çekiliyor. Nargile işte.
Ama benim gibi sakara gelmez öyle şeyler. Ben kesin çarpar dökerim suyunu muyunu. Katır gibi adamım yaw. Normal adam kapıya çarpar ah der, geri seker biraz. Ben kapıya çarpıyorum kapı yerinden oynuyor... Bende sinirlenip kapıya bir daha vuruyorum... Ne işin var burada deyip.
Hem sakar, hem ayarsız hemde sinirli olmak zararlı.
Bahadır SARAÇ | Scalefront