Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boya Kabini DIY veya Hazir
Kendi yaptığım kabini kullanıyorum, iki adet fan var banyo tipi düşük basınçlı, ben filtrelemeyi fan sonrasında yapıyorum fakat mevcut masa dizaynımı değiştirdiğim için mecbur havayı dışa vermem gerekecek kabin arkasında yeterince boşluk yok filtre için. Ben üç kademeli filtreleme yapıyordum, ilk katman 5cm akvarmyum süngeri ince gözenekli, ikinci katman 4-5cm aktif karbon granül, üçüncü katman ise 5mm aktif karbon keçe olarak. İlk başlarda yetiyordu ama lake bazlı boya kullanmayada başladım artık filtreler fanlara darboğaz yapıyor. Şimdi sigma profilden kendime kompakt katlanır bir kabin yapmayı düşünüyorum. fan olarakta 600m3/h debili bir salyangoz fan düşünüyorum, fan önünde g3/g4 elyaf filtre ile boya partiküllerini tutup, vocları(airbrushtan çıkan toksik aerosoller) dışarı tahliye etmeyi planlıyorum. mevcut sistem havayı filtreleyip oda içine geri veriyordu. ayrıca 3m A2 filtreli maske kullanıyorum. Sigma profilden ve akrilik panelden kendiniz yaparsanız 3-4k bandında, fan ise 3k bandında sistem yapılabiliyor, ben biraz kuvvetli bir fan tercih edeceğim çünkü fan sonrası tahliye 2-2.5mt civarına çıkacak gibi. Mevcutta önce 200m3'lük fan kullanıyorudum fakat kabini büyütünce 300m3'lük bir fan daha aldım, ve ikisini bir arada kullanayım dedim ama düşük basınçlı oldukları için yeterince verimli değil, ve en büyük sorunum kabin modüler değil 3d printerda plaka plaka basıp birleştridim ama çalıştığım alan açık balkondan kapalıya çevirme olduğu için (yaklaşık 1.8x3.2mt) kompakt bir sisteme ihtiyacım var.
Bahadır SARAÇ | Scalefront

Bu Konudaki Yorumlar
Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Izzetius - 7-October-2026, 06:54
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: scalefront - 7-October-2026, 07:50
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Eren Erdoğan - 7-October-2026, 08:12
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Izzetius - 7-October-2026, 10:17
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Waldorf - 7-October-2026, 12:14
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Izzetius - 7-October-2026, 12:40
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Waldorf - 7-October-2026, 15:24
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: scalefront - 7-October-2026, 20:41
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: Waldorf - 8-October-2026, 06:56
RE: Boya Kabini DIY veya Hazir - Yazar: scalefront - 8-October-2026, 07:21