Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | F-35A Turkish Airforce | Italeri | Bahadır Saraç
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba, yaz sıcağı, yaz tatili, çalışma odasının tekrar düzenlenmesi derken  maketin başına tekrar oturabildim. Mr.Surfacer Black 1500 astar atıldı.
[Resim: vEMPmzk.jpeg]
Ardından Medium Gunship Gray olan ana boya atıldı.
Önce F-35'lerdeki panellerin açık renkli boyasını uygulama kararı aldım. Daha sonra makete sıvı maske ve kağıt bant ile maske uygulayıp panel rengine yakın bir karışım yaptım, bu renk orjinal panel rengine kıyasla daha açık olduğu için beğenmedim, ayrıca sıvı maskenin yüzeyden çıkmaması iyice sinirimi bozdu ve sıvı maskeyi bir şekilde çıkarıp tekrar gunship gray uyguladım.
Ardından dekla için Tamiya X-22 clear verniği levelling thinner ile inceltip uyguladım. Elimdeki Türk Hava Kuvvetleri'ne ait dekay şemasında maiden flight olduğu için bütün uçak tek renkli ve diğer yazılar yoktu, bende Türk Hava Kuvvetleri dekallerini uygulayıp, kitin kendi işaretlerini uçağa uygulamaya karar verdim.
Italeri'nin dekal uygulama şemalarını hiç beğenmiyorum çünkü sadece dekalin yerini gösteriyor, Tamiya, Revell gibi firmaların şemalarında dekalin ne yönde nasıl olacağı gösteriliyor. Bu yüzden kanatlardaki NO STEP yazılarını aynı yöne yerleştirdim yanlışlıkla, farkettiğimde bir kanat bittiği için diğer kanadıda aynı şekilde hatalı olarak tamamladım
[Resim: wHz0hub.jpeg]
[Resim: l74DqM2.jpeg]
[Resim: mFWlaID.jpeg]
Ardından bomba bölmelerinin içini Tamiya Panel Color Black ile doldurdum. Önce titiz gidiyordum ama komple wash ile bomba bölmesini kaplayıp kirli bir görüntü yaratmak daha çok hoşuma gittiği için beyaz bomba bölmelerini güzelce kirlettim, ve bugünlük  çalışmamı sonlandırdım.
[Resim: eIDxMpY.jpeg]
Sırada burun altındaki sensörün montajı, boyaması, GBU-31 ve AIM-120D füzelerin hazırlanması ile uçak gövdesine panelline uygulaması var.
Bir sonraki aşamada en kısa sürede görüşmek üzere 
Bahadır SARAÇ | Scalefront

Bu Konudaki Yorumlar
RE: 1/72 | F-35A Turkish Airforce | Italeri | Bahadır Saraç - Yazar: scalefront - 26-September-2026, 17:07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi