19-July-2026, 18:32
(Son Düzenleme: 19-July-2026, 18:35, Düzenleyen: scalefront.)
Ardından üst ve alt gövdeyi birleştirmeden motor ve kokpite sıra geldi. Motorda Res-Kit markasının motor setini kit içinden çıkan motora montajlamaya başladım, öncelikle kitin içindeki motor gövdesinin yarısını kestim ve capon(!) yapıştırıcısı kullanmak suretiyle iki parça birbirine yapıştırıldı, ardından nozülün iç ve dış parçalarını yapıştırdım ve nasıl durduğuna bakmak için kuru montaj yaptım.
Gövdeleri birleştirmeden önce burun kısmına saçmalardan ağırlık ekledim ve putty ile sabitledim.
Ardından kokpite geçtim ve zaten kokpitin ufak olmasıi gövde altına giren çok parça olmaması ve birazda üşengeçlikten kokpiti gövdeye boyamadan yapıştırdım ve alt-üst gövdeleri birleştirdim.
Gövdeleri birleştirmeden önce burun kısmına saçmalardan ağırlık ekledim ve putty ile sabitledim.
Ardından kokpite geçtim ve zaten kokpitin ufak olmasıi gövde altına giren çok parça olmaması ve birazda üşengeçlikten kokpiti gövdeye boyamadan yapıştırdım ve alt-üst gövdeleri birleştirdim.
Ardından dikey kuyruklara geçtim, Italeri burda serbest konumlandırma özgürlüğü verdiği için bende dikey kontrol yüzeylerini içe doğru bakacak şekilde sabitledim. F-35, F-22 gibi modellerde hava frenleri olmadığından bu işlev bilgisayar tarafından kontrol yüzeyleri ile sağlanmakta, bende toe-in yani içeri bakacak şekilde konumlandırdım.
Açıkçası Italeri'nin plastiği bana çok yumuşak geldi, bu sebepten midir bilemiyorum, gövde üstündeki bazı detaylar keskin değilde daha yumuşak ve düşük çözünürlüklü geldi. Ardından flap montajına geçtim, yine burada da istediğim gibi konumlandırma yapabildiğimden biraz aşağı eğilmiş şekilde montajlamak istedim, burada flaplerin iç alt tarafındaki gövdeyi bir miktar tıraşladım çünkü üstten bakıldığında flap yuvada sabit durmuyor gibi gözüküyordu.
![[Resim: kdL3VXi.jpeg]](https://i.imgur.com/kdL3VXi.jpeg)
Genel olarak kuru montaj bitmişti, bende kalan parçaları timsah ağızlarına sabitleyip, maketi Airbrush safhasından önce genel olarak toparladım.
Bu arada kitin üst gövde ile kokpitin yanındaki hava alıklarının gövdesi ile bir oturmama daha doğrusu bir boşluk sorunu var. Muhtemelen astar öncesi orayı putty ile dolduracağım. Fakat bugünlük bu kadar yeterli dedikten sonra benchten ayrıldım.
Bu arada kitin üst gövde ile kokpitin yanındaki hava alıklarının gövdesi ile bir oturmama daha doğrusu bir boşluk sorunu var. Muhtemelen astar öncesi orayı putty ile dolduracağım. Fakat bugünlük bu kadar yeterli dedikten sonra benchten ayrıldım.
Bahadır SARAÇ | Scalefront