Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/72 | F-16D Block 52+ Yarasa Filo | Revell | Bahadır Saraç
Herkese merhaba tekrardan,
Geçtiğimiz günlerde bileğimden bir ameliyat geçirdiğim için benchten uzaktan kaldım ve proje fazlasıyla uzadı. Bende artı eksisiyle bir an önce projeyi bitirmeye koyuldum.
Genel montajı yaptıktan sonra panel line safhasında evde bulduğum benden fazlaca yaşlı olan (Tahmini +45 yıl) bir kaligrafi ucu buldum, bu uca 3D printerda bir sap basıp panel line uygulamasını böyle yapmaya karar verdim.

[Resim: RsaceOd.jpeg]

[Resim: nf6PIfF.jpeg]

[Resim: XUTaCs3.jpeg]

EF uçlu olduğu için gayet kontrollü oldu diyebilirim.

Kanopiye tint uygulaması yapıldı işlem öncesinde AK Gauzy solüsyonuna kanopiyi daldırdım, tint uyguladıktan sonra tekrar gauzy'e daldırdım.
Tint karışımım: 2 damla şeffaf duman, 6 damla şeffaf sarı, 1 damla şeffaf kırmızı ve 15 damla inceltici şeklinde. Sisleyerek 3 katmanda attım.

GBU-12 bombalar kitin içerisinde vardı fakat hem GBU-12'lerin hemde harici yakıt tanklarının dekalleri yoktu bende dekalsiz bitirmeye karar verdim.

Tüm bu aksilik ve geç kalmalara rağmen modeli topladım,
Burnun sağ tarafındaki pitot tüpleri kırıldı, yatay stabilizatörlerdeki statik dischargerlar kırıldı, kanopi tinti tatmin etmedi kaldırırken yan duvarda kalıntı kaldı, kanopiyi yapıştırırken ön iniş dikmesi kırıldı japonla yapıştırmak zorunda kaldım.

Velhasıl birkez daha tüm hataları halı altına süpürge ettikten sonra en iyi model bitmiş modeldir düsturu ile vitrinde diğer kardeşlerine katıldı.

[Resim: 3xjE825.jpeg]

[Resim: 0DDTvNl.jpeg]

[Resim: gkmbd0b.jpeg]

[Resim: 7QtLlxd.jpeg]

[Resim: n1jccwJ.jpeg]

Ve en sonda minik bir vitrin pozu;

[Resim: XNCEEsy.jpeg]

Umarım hoşunuza giden bir model olmuştur. Benim hayalimdeki LANTIRN podlu ve CFT'li bu kuşu yapmaktı. Gönül isterdi 48 ölçek olsun ama bunada şükür. Bu arada lamba olarak TP-Link markasının Tapo L535 modelini edindim ve fotoğrafları 5000K sıcaklıkta çektim, lambalarda 3D printerla bastığım difüzörler var.

Yeni projelerde tekrar aranızda olmak dileği ile.
Bahadır SARAÇ | Scalefront

Bu Konudaki Yorumlar
RE: 1/72 | F-16D Block 52+ Yarasa Filo | Revell | Bahadır Saraç - Yazar: scalefront - 12-July-2026, 16:33

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi