Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ
(24-May-2026, 16:40)Waldorf yazdı:
(23-May-2026, 15:58)scalefront yazdı: Ayrıca son zamanlarda tamiya, vallejo farketmeksizin ab temizlesemde sonraki kullanımda iğnede illa boya kalıntısı kalmış oluyor ve tetik hareket etmiyor, her seferinde iğneyi çıkartıp cleaner ile temizleyip devam ediyorum. normalde AB direkt temizleyip kutusuna kaldırırım acaba direkt kaldırdığım için içeride kalan solvent boya vsmi akıyor oraya düşünmedim değil. Selülozik tiner çok ağır kokuyor ama sentetik tiner olabilir belki.

selulozik ile sentetik tiner ciddi farklı. Selulozik tiner cidden kötü kokuyor çok da agresif bir ürün. Kurumuş boyaları sökmek için tavsiye ettim. Normalde uzak dur Smile Benim gibi vernikte filan kullanma Smile Ama şöyle birkaç damlayı kağıt havluya damlatıp, sonra iğneyi silersen iğne ter temiz oluyor.

Sentetik, sölulozik kadar aynı etkiyi yaratmıyor. 

Ben boyadan sonra mutlaka iğneyide bir söker silerim. Öyle kaldırırım.
Ama iğneyi her sökmek yanında iğneyi eğebilme riskini de getiriyor.

Tetik hareket etmiyorsa Airbrush Yağı / Lubrikant (Needle Fluid) diye de geçen bir yağ  yada silikon bir şey var. Onu bir dene.  Iwata'nın yanında gelen Super Lube var. onu kullanıyorum.

O yağdan bir damla tetik mekanizmasına ve havanın girdiği yerdeki yaylı mekanizmaya da bir damla damlat Smile

(23-May-2026, 12:50)Korkut Varol yazdı:
(22-May-2026, 21:00)Waldorf yazdı: Çok fazla Revel ve Humbrol Enamel boyam var (Teneke). Ama Hanımın korkusundan senelerdir kutularını açmadım. Muhtemelen kurumuş bile olabilirler.

Kurumamış olabilirler. Ben 90 lı yıllarda aldığım Molak boyayı birkaç sene önce açıp kullandım, hiç problemsiz.  Açılmış kutuda kuruma riski var tabii.

Bunu duyduğuma sevindim, Umarım kurumamıştır. ama yine de hanımın korkusundan kullanamam Big Grin
Temizlik için IPA kullanıyorum genelde, tetik yağlamasında sıkıntı yok, iğnenin etrafında boya donuyor o yüzde iğne hareket etmiyor, bende her defasında iğneyi çıkartıp temizliyordum ama bir keresinde iğne ucunu yamulttuğum için zorunlu zamanlar dışında iğneyi çok çımarmıyorum
Bahadır SARAÇ | Scalefront

Bu Konudaki Yorumlar
VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: scalefront - 22-May-2026, 06:23
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: GeneralModel - 22-May-2026, 12:30
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: scalefront - 22-May-2026, 12:39
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: Waldorf - 22-May-2026, 21:00
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: Korkut Varol - 23-May-2026, 12:50
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: volkan - 23-May-2026, 09:29
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: scalefront - 23-May-2026, 15:58
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: Waldorf - 24-May-2026, 16:40
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: scalefront - 24-May-2026, 17:00
RE: VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: Waldorf - 25-May-2026, 07:13