Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ
Herkese merhaba,
Uzun yıllardır Vallejo boyalarını kullanıyorum hem model color hemde model air serileri.
Fakat her seferinde bir tıkanma sorunu yaşıyorum. Elimde 3 adet airbrush var;
Sparmax Sp-20X 0.2mm: Ana boya ile kamuflaj boyamalarını bununla yapıyorum.
Sparmax HB-040 0.4mm: Metalik boyamalar ve ufak teke işler için kullanıyorum çünkü boya haznesi az.
Sparmax DH-125 0.5mm: Astar ve vernikleme işleri için kullanıyorum.

Son zamanlarda ufaktan Tamiya lake boyalara giriş yaptım, 0.2mm'de tıkanma yaşamadım, 0.5mm'de Mr. Surfacer astarlar kullanıyorum ve bu kullanımdan sonra akriliğe döndüğümde lake ve akrilik boya uyumsuzluğundan dolayı topaklanma sorunu yaşadım ve 0.5mm ab'yi zor temizledim, şuan krilik ve solvent için ayrı AB kullanıyırum.

Konunun özüne gelirsek, 0.4mm kullandığımda bile Vallejo boya tıkanma yapıyor, Flow improver ve retarderda kullanıyurm sonuç yine aynı, Model air serisini inceltmeden direkt koysamda, biraz inceltip koysamda tıkanma oluyor, model airi inceltince bu sefer boyanın kaplayılığında sorunlar yaşıyorum. BUnu nasıl çözebilirim tavsiyeleriniz varmıdır?

Ayrıca alternatif olarak Ak 3rd gen akrilik boyalara geçmeyi düşünüyorum fakat tineri ve cleanerı çok pahalı vallejoya göre, bu boyaları vallejo ile inceltebilir miyim?
Tamiya boyalardan açıkçası çok keyif aldım ama AB kabinimin fanlarını daha fazla güçlendirmeden henüz tam anlamıyla solvent bazlı boyalara geçemem.

Sizin Vallejo ile tecrübeleriniz nelerdir? AK 3rd Gen akrilik boyaları kullanan varmıdır? bunun vallejo tineri ile uyumluluğu konusunda denemeler yaptınız mı?
Veya marka farketmez tüm akriliklerde bu tıkanma sorunu kaçınılmaz mı?
Bahadır SARAÇ | Scalefront

Bu Konudaki Yorumlar
VALLEJO BOYA VE ALTERNATİFİ - Yazar: scalefront - Bugün, 06:23

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi