Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/700 | DOOLITTLE BASKINI | Hasegawa - Trumpeter | İsmet GÜRALP
Bana laf yetiştireceğine hatırlıyorsan eski yazdıklarını tekrar yazda o konu muallak kalmasın...

sonra ben eski mesajları silip her zaman yaptığım gibi tüm delilleri ortadan kaldırırım.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(Dün, 01:20 PM)Waldorf yazdı: Bana laf yetiştireceğine hatırlıyorsan eski yazdıklarını tekrar yazda o konu muallak kalmasın...

sonra ben eski mesajları silip her zaman yaptığım gibi tüm delilleri ortadan kaldırırım.

O kadar hafızam olsa ne olurdum...... eeeee....hatırlayamıyorum....

Bir çok dioaramada vinç halatları ve palamarlar görünüyor. Hatta gemilerin anten ve gerdirme halatları bile var da bu gemileri 2020 de falan yapmışım. Çok uğraşmak istemedim. Ama eldeki bazı 700 lük projelerde PE, halat, tel vb. detaylar olacak.

Limadaki tüm bina ve silolar değişecek.

Deniz için reçine yeni döküldü. O kenardaki niye beyazlamış anlamadım. Bir şekilde orası hallolacak.

Sabotajcı ehtiyar.

Şu limandaki su üstü uçakları ve limandaki denizaltılara refaranslar:

resim 1: Pasifikte bir limanda su üstü uçakları
resim 2: Tokyo Körfezi'nde fotoğraflanan I-14, I-401 ve I-400 denizaltıları
resim 3: Adı belirlenemeyen bir limanda I-400 denizaltısı
resim 4: Adı belirtilmeyen bir Deniz Hava Üssü'nde fotoğraflanan bir Aichi M6A1 Seiran deniz uçağı.

[Resim: q65z7q8.jpg]

[Resim: nlezcwm.jpg]
[Resim: te98p3w.jpg]
[Resim: do6utiw.jpg]
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(04-28-2026, 09:35 PM)Korkut Varol yazdı: Vinç halatı için saç teli kullanmanızı öneririm. 0,05 mm ortalama çap 700 ölçekte gerçeği 35 mm çapa denk gelir (ki çelik halat için o bile fazla).

Deneyeyim hocam. Düz saç teli lazım. Bizim ailede düz saçlı yok. Tehlikeli bir durum ortaya çıkabilir.  Big Grin Big Grin Big Grin
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
şimdi verdiğin denizaltılı resimler benim söylediğim

Alıntı:Denizaltılar GENELDE normal gemilerin limanına pek yanaşmaz. Çok derin özel limanlar olması lazım. Öyle pek de bir yanında gemi diğer yanda denizaltı yan yana durduğu gözükmez. zamanında seninle konuştuğumuz referanslarda böyle bir resim var mıydı? hatırlayamadım? 

sorusunu pek karşılamıyor. Son resimlerin hep zaten derin denizaltı limanları. Ama altını çizeyim son verdiğin referans resimlerinden bahsediyorum.

ilk verdiğin (bemim sildiğim  Cool ) cevaptaki aşağıdaki referans resim

Alıntı:Britanya Malaya'sındaki Penang Limanına bağlı I-10

[Resim: abblvtj.jpg]

bu resim tam sorduğum şeyin karşılığı

Bu resim Penang Limanından bir resimse, aradığın referans bu demektir. Senin dioramandanki denizaltıyı artık sorgulayamam. 
https://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Japa...n_1942.jpg

ip ve halatlar için Rigging denilen modelci iplerini kullanabilirsin. Ben Çetin Sarf dan almıştım zamanında. Nette bir temas kur istersen. Ölçeğe uygun kablo (ben anten kablosu için aldım)   satışı olacaktı onda. 

https://www.instagram.com/studyoperamode...dGT14h2C6/

studyo pera modelling (Instagram)
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(Dün, 06:10 PM)GeneralModel yazdı:
(04-28-2026, 09:35 PM)Korkut Varol yazdı: Vinç halatı için saç teli kullanmanızı öneririm. 0,05 mm ortalama çap 700 ölçekte gerçeği 35 mm çapa denk gelir (ki çelik halat için o bile fazla).

Deneyeyim hocam. Düz saç teli lazım. Bizim ailede düz saçlı yok. Tehlikeli bir durum ortaya çıkabilir.  Big Grin Big Grin Big Grin

Big Grin Big Grin Big Grin azıcık ağırlık olunca düzelir, o sallanan şeyi pirinç levhadan yapma imkanı varsa yeterli olacaktır.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi