Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/87|TCDD DE24000 Ana Hat Lokomotifi|3D|Ahmet Gürkan
Merhaba. Geçen ay bitirmiş olduğum özel yapım bir modeli paylaşmak isterim. 

TCDD'nin 1970'lerden bu yana envanterinde bulunan, halen de ülkemizde demiryolu trafiğinin yükünü çeken Fransız üretimi SEM Pielstick VA16 2400 beygir motorlu ana hat lokomotifidir. 

Şasi hariç tamamı 3d reçineden imal edilmiştir. Bojileri hareketlidir, 1/87 tren dioramalarındaki raylara göre olarak üretilmiştir. 
Tasarımı ve basımı Türkiye Demiryolu Modelcileri grubundan Abdurrahman Usta'ya aittir. Ekip olarak Republic Modelers'in Kasım ayında düzenlemiş olduğu yarışmaya teşrif etmişlerdi, orada tanışmıştık.
Ray ve traversler Piko marka hazır malzemedir, balast taşları ise akvaryum taşıdır. Kaideyi de kendim çizip bastım. 

[Resim: pk1gk7s.jpeg]
[Resim: 5i3p9bp.jpeg]

1/45 Aoshima DD-51 Japon Demiryolları lokomotifi ile yan yana... Eski forum müdavimleri belki hatırlarlar, epeyce uğraştığım, feci detaylı bir modeldi Smile 
[Resim: tqfc3m4.jpeg]

İlgilenenler için, yapım aşamalarından bir kaç kare paylaşıyorum... 

[Resim: r8llw2t.jpeg]

[Resim: 7ayi9oq.jpeg]

[Resim: floohyn.jpeg]

[Resim: lpw0lpg.jpeg]

[Resim: dwniz4y.jpeg]

[Resim: 7vvjq8b.jpeg]
Bul
Çok iyi ya...
Sürekli gördüğümüz aşina olduğumuz bir araç.
Güzel bitmiş.

Kaideni ise biraz elden geçmesi gerekiyormuş. Ana gövde gibi reçine olmadığından katman izleri kalmış ve çok belirgin olmuş. Bu işe hakim biri olduğundan o katman izlerini silmeye (zımpara putty vs) vakti özellikle vakit ayırmadığını anlıyorum Smile

Çok güzel bir üretim. Tebrikler.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
güzel iş emeğine sağlık Ahmet.
Bul
Eline sağlık Ahmet. Çocuk büyüdü heralde model yapmaya başlamışsın.
Bul
Ellerine sağlık abi çok güzel oldu
Bul
(03-27-2026, 01:48 PM)Waldorf yazdı: Çok iyi ya...
Sürekli gördüğümüz aşina olduğumuz bir araç.
Güzel bitmiş.

Kaideni ise biraz elden geçmesi gerekiyormuş. Ana gövde gibi reçine olmadığından katman izleri kalmış ve çok belirgin olmuş. Bu işe hakim biri olduğundan o katman izlerini silmeye (zımpara putty vs) vakti özellikle vakit ayırmadığını anlıyorum Smile

Çok güzel bir üretim. Tebrikler.

Kaide sona kalan dona kalır sendromuna kurban gitmiş olabilir abi Smile bir de elimde kalan petg filamentten imal ettim, petg'yi zımparalamak epeyce zor bir iş, uğraşmak istemedim açıkçası.

(03-27-2026, 02:18 PM)Gökay Yalçın yazdı: güzel iş emeğine sağlık Ahmet.
Sağol Gökaycım teşekkür ederim 

(03-27-2026, 02:57 PM)AmateurScaleModeller yazdı: Eline sağlık Ahmet. Çocuk büyüdü heralde model yapmaya başlamışsın.
Çocuk dediğin hemen büyür mü doktorumSmile haftada 1 saat ayırabilsem ne ala, tezgaha açıyorum koyuyorum modeli, haftalarca sürüne sürüne yapıyoruz işte Smile 

(03-27-2026, 03:49 PM)Tulpar Models yazdı: Ellerine sağlık abi çok güzel oldu
Sağol Burakcım teşekkür ederim
Bul
Ahmet Hocam,
Çok iyi bir model ve çok yakışıklı bir final olmuş. Eskitmeler mükemmel. Eline emeğine sağlık.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
(03-27-2026, 08:31 PM)Ahmet Gürkan yazdı:
(03-27-2026, 02:57 PM)AmateurScaleModeller yazdı: Eline sağlık Ahmet. Çocuk büyüdü heralde model yapmaya başlamışsın.
Çocuk dediğin hemen büyür mü doktorumSmile haftada 1 saat ayırabilsem ne ala, tezgaha açıyorum koyuyorum modeli, haftalarca sürüne sürüne yapıyoruz işte Smile 

En azından hala tezgahın var Ahmet. Benimki çocukla beraber çöpe gitti. Şu an yerinde oğlanın etkinlik masası var.
Bul
(03-27-2026, 11:18 PM)GeneralModel yazdı: Ahmet Hocam,
Çok iyi bir model ve çok yakışıklı bir final olmuş. Eskitmeler mükemmel. Eline emeğine sağlık.
Sağol İsmet abi teşekkür ederim 

(03-28-2026, 05:09 AM)AmateurScaleModeller yazdı:
(03-27-2026, 08:31 PM)Ahmet Gürkan yazdı:

En azından hala tezgahın var Ahmet. Benimki çocukla beraber çöpe gitti. Şu an yerinde oğlanın etkinlik masası var.

Çöp değildir o ya, kenara menara konmuştur, öyledir yani, öyle olması lazım Smile
Valla doktorum benim evde ofis olarak kullandığım bir odam olmasaydı muhtemelen ben de dağıtmak durumunda kalacaktım. Mevzu ekmek teknesi ofis olunca dokunulmazlığı var, bizim atölye de oranın bir parçası olduğu için paçayı kurtardı... Aslan parçası büyüsün yine bir imkan olur inşallah, beraber yaparsınız...
Bul
Küçük ölçekte güzel çalışma gördüğüm zaman yorum yapmazsam dibim düşer. Ahmet kardeşim eline sağlık. Uzaktan enfes gözüken modellerde yakından kusur aramak kıskançlıktır derdi Shunsaka Tamiya San. Özendirici ve gaz verici diyebilirim kendi adıma. Her buluşmaya getir görelim bence ..
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi