Yorumları: 140
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: Mar 2026
Teşekkür Puanı:
24
Top kalkanı takıldı ve yan kapak üstü çıtaları monte edildi.
Taret içindeki ekipmanlar takıldı.
Güncel durum aşağıdaki şekilde.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 357
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: Mar 2026
Teşekkür Puanı:
64
Tüm detaylar çok iyi duruyor. Namlu etrafındaki kaynakları biraz incelt derim.
General Model
İsmet GÜRALP
Yorumları: 140
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: Mar 2026
Teşekkür Puanı:
24
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 61
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: Sep 2026
Teşekkür Puanı:
5
palet montaj aşamasını çok merak ediyorum. benim için rehber olacak.detaylı paylaşım yaparsanız sevinirim
Yorumları: 140
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: Mar 2026
Teşekkür Puanı:
24
3-November-2026, 05:14
(Son Düzenleme: 3-November-2026, 05:18, Düzenleyen: scalefront.)
(2-November-2026, 15:08)mehmetercanli yazdı: palet montaj aşamasını çok merak ediyorum. benim için rehber olacak.detaylı paylaşım yaparsanız sevinirim
Paletleri toplamıştım, Pantfieldtan yedek paleti bekliyorum geldikten sonra tekrar detaylı bir çekim yaparım.
(2-November-2026, 18:42)Deniz yazdı: (13-October-2026, 07:01)Izzetius yazdı: Bu Japon hepimizin başının belası. Özellikle sivilde. Tezgahta Skyline R33 var. Japon kazası yüzünden 3.ye boyadım. Ben de pattex jel japon önermişler onu sipariş ettim. Tealight üstü taktiği iyiymiş Waldorf üstad. Ben elime ne geçerse üstüne döküyordum. Heryer göz göz japon lekesi.
Bu aplikatör uçlar da tek sezonluk. Her seferinde üfürüp içini temizlemek gerekiyor. Onu da dudağıma japon bulaştırarak tecrube ettiğim için, aplikatörden de bıktım. En güzeli tealight ve kürdan methodu. Bu maketçilik olayı hakkaten bakınca çok kolay ama pratikte çok zor. Videolara bakınca sanki hop hop tak tak vitrin kalitesinde sonuç. Tezgah başında bin bir türlü bela 
Güzelim maket ve hikayesi varken konuyu çok saptırmak istemiyorum ama japon demişken iki tecrübe paylaşayım dedim. Hala var mı bilmiyorum ama Zap-A-Gap japon vardı zamanında. Bulabilirseniz Medium olanı PE için eşsiz. Büyük şişe veya tek makette bitmeyen kaliteli bir japonu açıp kullandıktan sonra kilitli buzdolabı poşetine bir avuç pirinç atın, japonu içine koyup saklayın. Bir kaç ay kurumadan götürür. Japonu kurutan havadaki nem çünkü.
Deniz hocam bilgi için teşekkürler, benim yapıştırıcılar ayrı kutuda duruyor o yüzden çabuk kurumuyor ama çalıştığım ortamın nem oranı %70-80 civarı sanırım o yüzden bazı kısımlarda yapıştırıcı daha parçaları birleştiremeden kuruyor. Tavsiyeler için teşekkür ediyorum göz önünde bulunduracağım.
Aracın genel kuru montajı bitti, bazı kısımlardaki debonder uygulamasıyla japon birikintileri gitti, daha detay çalışılacak bu konuyla ilgili.
Sıradaki adım figürler ve araç arkası aksesuarların yapımında. Taret üstündeki el tutamakları telden bükülüp yapıldı, ilk görseldeki bombeli duruyor, yapıştırıcı kürlendikten sonra onları biraz ezip hasarlandıracağım.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 445
Konuları: 7
Kayıt Tarihi: Mar 2026
Teşekkür Puanı:
93
Güzel gidiyor kolay gelsin....
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.
Yorumları: 140
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: Mar 2026
Teşekkür Puanı:
24
Paintfield'tan hasarlı paletin yenisi geldi, montaja başladım, önce iki baklayı elimle olması gerektiği gibi hizalıyorum ama çok sıkı tutmuyorum. pim alttaki baklanın ilk deliğinden geçtikten sonra paletleri gevşetiyorum ve pimi hafifçe sallayarak ittiriyorum ki deliği tuttursun, bazen çok rahat son uvaya kadar gidiyor. Genelde üstteki baklanın en son kör yuvasına girerken takılıyor, orada iki baklayı içe doğru büküyorum veya son yuvayı hafifçe ileri geri oynatarak pimi verleştiriyorum, daha fazla güç gerekirse masaya doğru paletleri bastırıyorum ama burada dışarıda kalan pim boyu yaklaşık 2mm'den fazla ise pim yükten dolayı kırılabiliyor.
![[Resim: EVWQbqs.jpeg]](https://i.imgur.com/EVWQbqs.jpeg)
Bu prosesi teker teker tüm baklaları ekleyerek devam ediyorum, palet çok uzadıkça 8-15'li takımlar halinde ayrı ayrı alt montajlar yapıyorum.
Paletlerin ardından tankın arkasına koyacak ekipmanları hazırlamaya başladım, Tamiya'dan Alman silahları seti, MiniArt'tan Alkol kasaları seti ve AK'den ahşap sandık setinden parçalar hazırladım.
![[Resim: TvayyZ5.jpeg]](https://i.imgur.com/TvayyZ5.jpeg)
Ahşap sandığı önce AK Interactive'in Wood Base akrilik marker kalemiyle boyadım sonra Brown marker ile üstünden geçip siyah Tamiya Paneliner ile kenarlara kir uyguladım. Aslında orjinali zaten tahtaydı ama boyamak daha hoş ve eskimiş bir görünüm kazandırdı bence
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 84
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: Apr 2026
Teşekkür Puanı:
4
Bahadır hocam şu kasa prosesini detaylıca anlatır mısın? Ben kendimce bir standart tutturamadım. Bende AK wood marker var ama baya sarı gibi birşey o?
Brown marker dediğin hangi ürün? Bu kasa muhabbeti benim takıntım. Sizinkisi tam istediğim kıvamda olmuş. Ellerinize sağlık.