Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/35 | U.S. Army Support Weapon Team | Dragon | İsmet GÜRALP
Eski forum kapanmadan başladığım, yeni forum açılışıyla devam ettiğim, sıcaklar ve sezon yoğunluğu ile ancak bitirebildiğim figürler basit bir vinyet eşliğinde eleştirilerinize sunulur.

[Resim: 2HTv6E0.jpeg]

[Resim: JQSNp4f.jpeg][Resim: QDytqrr.jpeg][Resim: KyIsYMm.jpeg]
General Model 
İsmet Güralp
[Resim: JHVdGQS.png]
Bul
[Resim: DKPNOB0.jpeg][Resim: hGtPU5a.jpeg][Resim: 4rnvAAq.jpeg][Resim: 8GrlbSe.jpeg][Resim: Hou1v3A.jpeg]
General Model 
İsmet Güralp
Bul
[Resim: oLbb1uD.jpeg][Resim: z54ZBDO.jpeg][Resim: xnPbzwK.jpeg][Resim: wv8D3Li.jpeg][Resim: FV2EP2o.jpeg]
General Model 
İsmet Güralp
Bul
Vinyet ortak olduğundan figürleri sabitleyip pigmentle tamamlamadım. Özellikle postallarda montaj delikleri görünüyor ve kirletme yok.
General Model 
İsmet Güralp
Bul
Çok titizli bir çalışma. Tebrikler
Bul
Eline koluna sağlık....

Sanırım burada vinyet'e ve figürlere AYRI AYRI bakmamız lazım. Figürler Sabitlenmediği için oturmayan yerler ve postalın altında gözüken boyanmamış yer konusundan bahsetmeyeceğim.

Gayet güzel olmuş. Figürler sabitleneceği zaman farklı şeyler söylenebilir. Onlara da sen değinmişsin zaten. Postalların, kıyafetlerin gerekli kadar kirletilmesi, tozlanması vs.

Ciddi anlamda figürler güzel olmuş. En korktuğum şey figür yapmak. Özellikle yüzler konusu beni korkutuyor. Senin fotoğraf açından pek yüzler belli değil ama görüne kısımlar iyi gibi. Makineli tüfeğin yardımcısının havaya bakan eline değinmeyeceğim. O figürü sabitlendiğinde mermi şeridinin altına gideceği için gözükmeyecek Smile

Biri Mermi şeridi mi dedi? heeee bende öyle duydum. Mermi şeridindeki mermileri keşke önce bir altın/bronz/pirinç (metal olan) vs renkte boyasaydın. Boyamışsan pek belli olmuyor.

Silah eksikliği hissettim. Özne silah dışında (Bazooka, havan, browning makinalı) silah yok etrafta. Yere en azından yancı için bir silah koyup kompozisyonu zenginleştirebilirsin. Tercihim M1 Carbine olurdu.

Bazooka'lı görselde sandık sahneyi zenginleştirmiş. Figürler sabitlediğinde nasıl bir zeminde kullanacağını bilemiyorum ama o sahnede de böyle yan zenginleştirici öğeler kullan bence. Resimlerken o sandığı diğer kompozisyonlarda da kullansaydın keşke.

Zemini bir kaç tuğla, moloz vs ile zenginleştirebilirsin.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
Elinize sağlık İsmet Bey. İşçillk, boyama, detay konusunda söyleyecebileceğim bir şey yok, azılı kankanız zaten söylemiş söyleyeceğini  Big Grin

Benim düzeltme ihtiyacı duyduğum konu ilk serideki askerler. Omuzdaki silah 57 mm GTT. Geri Tepmesiz Top yani. Topun arkasındaki kama bölümünün çevresinde, barut gazının tahliyesini sağlayan açıklıklar vardır. Böylece mermiyi iten gazla tahliye edilen gazın eşit olmasıyla, tabancadan daha az geri tepme meydana gelir. Ancaaaaakkk, bu da demek oluyor ki geriye doğru en az 5 metre mesafede yanıcı gaz püskürtüyor, yani "geri tepmesiz" ama "geri tehlikeli bölge"ye sahip bir silah olduğu için atıcının arkasının açık olması gerekiyor.

Bu ekibi temel bir vinyette sergilediğiniz için kalıcı olmadığını düşünüyorum ama bir dioramada kullanacak olursanız aklınızda bulunması açısından yazayım dedim.

Bu postu okuyup "ulan ne ukala adamlar var yav" diyecekler de dahil herkese iyi modeller  Tongue
Bul
(30-August-2026, 18:15)Emir İŞAŞIR yazdı: Elinize sağlık İsmet Bey. İşçillk, boyama, detay konusunda söyleyecebileceğim bir şey yok, azılı kankanız zaten söylemiş söyleyeceğini  Big Grin

Benim düzeltme ihtiyacı duyduğum konu ilk serideki askerler. Omuzdaki silah 57 mm GTT. Geri Tepmesiz Top yani. Topun arkasındaki kama bölümünün çevresinde, barut gazının tahliyesini sağlayan açıklıklar vardır. Böylece mermiyi iten gazla tahliye edilen gazın eşit olmasıyla, tabancadan daha az geri tepme meydana gelir. Ancaaaaakkk, bu da demek oluyor ki geriye doğru en az 5 metre mesafede yanıcı gaz püskürtüyor, yani "geri tepmesiz" ama "geri tehlikeli bölge"ye sahip bir silah olduğu için atıcının arkasının açık olması gerekiyor.

Bu ekibi temel bir vinyette sergilediğiniz için kalıcı olmadığını düşünüyorum ama bir dioramada kullanacak olursanız aklınızda bulunması açısından yazayım dedim.

Bu postu okuyup "ulan ne ukala adamlar var yav" diyecekler de dahil herkese iyi modeller  Tongue
Evettt. 2. waldorf efendimizi de kazanmış bulunmaktayız. Hayırlı ve uğurlu olsunnn. Birincisi 1/72 namlu deliğine bakar olmamış derdi en azından. İkinci daha fena çıktı. Bilimsel vuruyor.  Big Grin Big Grin Big Grin

Şaka bir yana açıklamada yaptığım gibi, sabit olmayan figürler ve görüntü amaçlı vinyet olduğundan bahsettiğiniz önemli ayrıntıda haklısınız. Bu tip detaylar aslında gerçekçi göstermeye çalıştığımız modelleri  boşa düşürecek noktalar.

Yorum için teşekkürler.
General Model 
İsmet Güralp
Bul
İlk pozlamada benim aklıma gelen "yahu bu herif ateş edince elalemin duvarını pisletecek, cezasını da bulacak" olmuştu, Emir bey teknik sebebini açıklamış Cool
Mermi şeridini kömürlükten çıkarıp getirmişlerdir diye sebep uydurdum Tongue  
Ben sarmaşığı biraz ölçek dışı ve bitkiden ziyade apolet sırmasına benzer gördüm. Eyyorlamam bu kadar Big Grin
(30-August-2026, 19:45)GeneralModel yazdı:
(30-August-2026, 18:15)Emir İŞAŞIR yazdı: Elinize sağlık İsmet Bey. İşçillk, boyama, detay konusunda söyleyecebileceğim bir şey yok, azılı kankanız zaten söylemiş söyleyeceğini  Big Grin

Evettt. 2. waldorf efendimizi de kazanmış bulunmaktayız. Hayırlı ve uğurlu olsunnn. Birincisi 1/72 namlu deliğine bakar olmamış derdi en azından. İkinci daha fena çıktı. Bilimsel vuruyor.  Big Grin Big Grin Big Grin

Şaka bir yana açıklamada yaptığım gibi, sabit olmayan figürler ve görüntü amaçlı vinyet olduğundan bahsettiğiniz önemli ayrıntıda haklısınız. Bu tip detaylar aslında gerçekçi göstermeye çalıştığımız modelleri  boşa düşürecek noktalar.

Yorum için teşekkürler.

Bir Waldorf kolay yetişmiyor. Ne haddimize Big Grin Kırk fırın ekmek yememiz lazım. Mesleki deformasyon diyelim bendekine.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi