Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Airbrush ve Kompresör Tavsiyesi
Selamlar,

Hobiye yeni başlamış biri olarak genellikle 1/24 ölçekli sivil otomobil maketleri boyamak için bir kompresör ve airbrush seti almak istiyorum. Ancak bu konuda daha önce hiç tecrübem yok.
Daha önce yaptığım maketleri fırça ve Tamiya’nın sprey boyaları ile boyamıştım. Araştırma yaparken hazır kompresörlü airbrush kitlerine denk geldim fakat bunların ne kadar verimli olduğu konusunda bilgim yok.
Kompresörü evde kullanacağım için özellikle sessiz çalışan bir model olmasını istiyorum. İnternette Stanley’nin bir modelini gördüm ancak fiyatı yaklaşık 10 bin TL civarında. Airbrush tarafında ise hangi marka/model tercih edilmeli, nelere dikkat edilmeli hiç bilmiyorum. Boya kabinini ise kendim yapmayı planlamaktayım.

Başlangıç seviyesi için işimi görecek, performans olarak mantıklı kompresör ve airbrush önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bul
Merhaba,
Bu biraz da cebinin durumu ve bu hobi için kullanabileceğin alan ile de alakalı.

Başlangıç için Sparmax bir AB tavsiye ediyorum. Dual Action 0,3mm bir AB tavsiye ediyorum. 

[Resim: image_2560.webp]

0,3mm olma sebebi 1/24 ölçeği için çalışacaksın. 1/72 filan olsaydı 0,2mm de tavsiye edebilirdim.

Sparmax'ı önerme sebebim başlangıç için seni üzmeyecek olması. Fiyatı nispeten uygun. Türkiye de distribütörü var. ihtiyaç halinde yedek parça malzemelerinin fiyatı makul.
Onun dışında Iwata, gaahleri, hatta Harder & Steenbeck gibi iyi markalar da var. Ama başlangıç için fazla maliyetli kaçabilir.

Araştırmaların sırasında çin malı Single Action AB'a filan denk gelirsen hiç bakma (günümüzde çok olası değil ama). Dual Action olsun. Dual Action'da birinci harekette AB'ın tetiğine basarsın, ikinci harekette geriye çekersin. Boyanın atışını kontrol edersin.

Ben fengda marka ucuz bir airbrush ile başlamıştım. Ama ucuz çin malları sivil yapacak adamı üzebilir. Tank, uçak vs yapsan ucuz AB ları dene bir, deneyim kazan derdim ama sivilin kusursuz olması lazım.

Komprasör işi için ise sana bu hobi için tasarlanmış ürünleri tavsiye ediyorum. Ama bence depolu olsun. Genelde 3lt lik depolu oluyorlar.
Sessizdirler.

[Resim: as-189-hava-kompresoru-3-litre-hava-depo...0x1000.jpg]

Bu benim kullandığım. Tabi bir çok alternatifi var. Marka yazmadım çünkü bu çinli tiplerin hemen hemen hepsi aynı ürün aslında. Badsector yada Fangda ismi ile aratabilirsin mesela.

Sparmax'ın da güzel modelleri var.

[Resim: image-1080-1.webp]     [Resim: image-1080.webp]

Sparmax da güzel tercih edilir bir markadır.

Deposuz komprasörler ilk bakışta başlangıç için ucuz bir çözüm gibi gözükebilir.

[Resim: lotus18-2-deposuz-airbrush-kompresoru--0e9e4.png]
Ama bu hobide ilerleyince yetersiz gelecek ve depoluya geçiş yapmak isteyeceğinden fazladan para harcatacaktır. Deposuz olduğundan verdiği basınç zaman zaman anlık düşmeler yapabilir.

Birde bu hobi için olmayan ama işini gayet güzel görebilecek kompresörler var. 

[Resim: kuletas-ys1500-2-hp-50-lt-yagsiz-sessiz-...m-kafa.jpg]

Gibi. 
SESSİZ İBARELİ 
Diğerleri komşuları evde bir toplantıya çağırabilir.

Zaman zaman alsam mı diye düşünüyorum.
Ama senin için yani başlangıç düzeyi için biraz fazla kaçabilir, ayrıca buna birde nem tutucu, uygun hortum vs uydurmak içinde senin için biraz kafa karıştırıcı aramalarla uğraşman gerekebilir. Çok ciddi bir yer kaplaması da cabası.

Nem Tutucu

[Resim: 51LiSq14UOL._AC_SL1001_.jpg]

Hava hortumu

[Resim: x02-fngbd24.jpg]

Bunları hazır model için olan komprasör setlerinde yanında verirler. Ayrıca aramazsın...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
daha yeni bir AB kompresörü incelemesi gördüğüm için ekleme yapmak istedim.

Bahsettiğim ürün Gaahleri'nin bir kompakt mini kompresörü.

[Resim: 7_08003370-b7e7-42c3-9bdb-f78b81e93310.j...&width=400]    [Resim: 2_db490ed0-7958-4be8-88f0-2c4d7e4ad782.j...&width=400]

Küçük kompakt dar alanlara uygun bir ürün.  

Dijital bir ekranı var.

Daha önce makyaj sanatçılarının kulladığı basit versiyonlarını görmüştüm. O dandik çin malı ürünleri kesinlikle (özellikle de sivilde) TAVSİYE ETMEM.

[Resim: beysa-200k-1-airbrush-kompresor-seti-sus...1-27-B.jpg]  [Resim: rox-0066-akulu-airbrush-kompresor-mini-b...-22639.jpg]
(Yukarıdaki görsellerdeki gibi basit ucuz çözümleri tavsiye etmiyorum)

İlk resimlerde bahsettiğim ürün daha farklı. Çin malı olan o dandik ucuz ürünlerle karşılaştırmamak lazım. gaahleri iyi bir firma. Ürünleri de güvenilir oluyor. bu ürünü DENEMEDİM ama firmaya güveniyorum.

Kendine alır mısın dersen ALMAM.

İncelemeye de de az bir stabilite sıkıntısı ile başlamış zaten.  Standart büyük kompresörler gibi sürekli ve tamamen kesintisiz bir akış sunmuyor. Bu yüzden boyayı püskürtmeden önce tetiğe basıp ilk sert hava patlamasını boşa vermek, ardından stabil hale gelen akışla boyama yapmak gerekiyor.

Daha çok yeni başlayanlar, çalışma alanı dar olanlar küçük işleri hızlıca halletmek isteyenler için gibi duruyor. 
Tavsiye etmiyorsan niye yazdın diyeceksin. Big Grin 

Burası bir bilgi paylaşım alanı. her konuda fikirler ve bilgiler olmalı.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi