Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ginger Cat'in (PaintField) Yeni Setleri
Photo 
Merhaba,

PaintField’in Ginger Cat markası ile yeni çıkardığı setlerden bahsetmek istedim. Öncelikle söyleyeyim; herhangi bir sponsorluk vs. yoktur. Hatta bu haberi forumda paylaştığımdan bile haberleri yok. Modelleri alıp da incelemedim ama hediye ederlerse seve seve alır, o zaman daha da fazla överim! Big Grin

PaintField, Türk modelcilerin çoğunun yakından bildiği iki ustanın bir girişimi: Ziya Barış GÜRIŞIK ve Ahmet Güner GÜRLER. Forum kapanmadan önce bir ara Ahmet hocaya emanet edilmişti, oradan da hatırlayanlar olacaktır. Ginger Cat ismini ise AMMO’nun ürünlerinde, sitesinde vs. son zamanlarda çok sık görür olmuştum.

Neyse, haberimizin konusu bu güzel girişimin nihayet sonuca ulaşmış yeni projeleri. Şimdilik 4 adet set kutulamışlar. "Kutulamışlar" diyorum çünkü bunlar sıfırdan üretilmiş plastik kitler değil; hâlihazırdaki ICM kitlerini kutulamışlar. Ama ICM’den aldıkları plastik sprue’leri direkt kutuya koyup geçmemişler tabii ki. Bunları; özel decaller, özel tasarlanmış 3D reçine parçalar, yine özel tasarım PE parçalar, tank için metal namlu, vinil palet yerine kendi tasarladıkları reçine paletler ve reçine tekerlekler gibi ekstralarla çok zengin ve özel "Premium" ürünlere çevirmişler.

Söylediklerine göre bu parçalar sağdan soldan planları bulunup 3D basılmış hazır şeyler değil, tamamen bu projeler için sıfırdan modellenip üretilmişler. Çoğunun dünyada başka bir markada karşılığı yok. Kendilerine özel kitler olmasına özellikle dikkat etmişler.

Bir firmadan kutusuz şekilde sadece plastik sprue alıp onu özelleştirmek ve özel setler üretmek dünyada sık karşılaşılan bir durum. Biliyorsunuz, TigerHead Model de aynı yöntemle Eduard kitlerini kutulayıp Türk versiyonu olarak revize edip satıyor. Hatta ben de yakın zamanda TigerHead’den bir Türk Spitfire'ı aldım. Smile

Tekrar PaintField / Ginger Cat cephesine gelecek olursam:

İlk Ürünleri 1/48 Ölçek Bir Spitfire:
Ginger Cat Models GCM 48001 1/48 Spitfire Mk. IXc WW2 British Fighter - II. Dünya Savaşı İngiliz Savaş Uçağı Maketi
[Resim: 43142134540.webp]

Bu modeli; 3D kokpit seti, PE emniyet kemerleri, maskeleme bandı, 3D reçine tekerlekler, kamera ve motor kapakları gibi özel detaylarla iyice zenginleştirmişler.

[Resim: t-34-pe-07.webp]

Özel decaller
[Resim: t-34-pe-08.webp]

__________________________________________________________________________________________

NOT: Tüm parçaların resimlerini koymuyorum. Burada paylaştığım resimlerin çok daha fazlası var
__________________________________________________________________________________________

Sıradaki Ginger Cat Models GCM 35001 1/35 T34-85 Soviet Tank - Sovyet Tank Maketi
[Resim: 21340.webp]

Bu kült tankı da olduğu gibi bırakmamışlar tabii. ICM’in hatalı vinil paletlerini çöpe atıp yerine bu kite özel tasarlanmış reçine paletler eklemişler. Metal namlu, bir sürü ek reçine parça (tek parça uzun ve kısa benzin depoları, alet edevatlar, kova, damacana, kask ve Tunguska’nın özel kütüğü Smile ), metal TOW çekme kablosu, PE motor ızgaraları ve özel decaller ile çok zengin bir set oluşturmuşlar.

[Resim: t-34-pe-15.webp]

Ginger Cat Models GCM 35003 1/35 Humvee M1097 A2 Cargo Carrier - Humvee Kargo Aracı

[Resim: boxart-mock-up0.webp]

Bu setin ucu çok açık tutulmuş. Klasik US Marines, NATO veya çöl kamuflajı yapılabileceği gibi, sivil bir zombi kıyameti aracı ya da bir itfaiye aracı bile (gerçek bir referansa dayanmakta) çıkartabiliyorsunuz. Kitin en büyük esprisi de bu itfaiye versiyonuna dönüşebilmesi zaten; Ahmet hoca da özellikle bu özelliğiyle övünüyor. Kutunun içeriği; reçine lastikler, ön cam maskesi, PE parçalar, karton kutular, reçine zırhlar, silahlar, kasklar ve çantalar ile ağzına kadar dolu. Tabii aracı itfaiye setine çeviren o özel reçine parçaları da unutmamak lazım.

[Resim: t-34-pe-36.webp]
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
Benim en değişik ve özgün bulduğum ürünleri ise şu oldu:
Ginger Cat Models GCM 35002 1/35 Sd.Kfz. 251 Ausf.A Halftrack German Vehicle - Yarı Paletli Alman Savaş Aracı
[Resim: 213410.webp]

Gerçekten çok özel bir proje. Söylediklerine göre dünyada bir alternatifi ya da karşılığı yok. (Alternatif bir Reçine karşılığını yapan amca varmış o da ölmüş zaten (bu durumu Şüpheli bulmadım değil Wink ) Bu kiti özel yapan şey; savaşın sonlarında yaşanan yakıt kıtlığı nedeniyle ortaya çıkan, yakıt olarak havagazı veya kömür kullanan sistemlerin (Stadtgas) araca entegre edilmiş olması. Yani tam anlamıyla "Tüplü ve Öfkeli" bir Halftrack!

Bu detay, kiti normal Sd.Kfz 251'lerden ciddi şekilde ayırıyor. Zamanında tost makinesiyle çekilmiş gibi duran birkaç eski fotoğraftan yola çıkarak, adeta iğneyle kuyu kazar gibi araştıra araştıra bu projeyi ayağa kaldırmışlar. İster normal kamuflajlı ve gaz dönüşümlü bir Sd.Kfz. 251, ister kömürle çalışan bir ambulans versiyonu yapabiliyorsunuz. İçeriği yine çok zengin: Karton kutular, PE parçalar, 3D reçine paletler, silahlar, kasklar, tenteler, su bidonları ve tabii ki o meşhur Stadtgas dönüşüm parçaları...

[Resim: t-34-pe-25.webp]

Ahmet ve Ziya ustaları bu harika girişimleri için canıgönülden kutluyorum. Anladığım kadarıyla sırada Türk UH-60 (Blackhawk), Panther ve Bf-109 G serisi var. Türk modelciliğine yıllardır büyük katkıları olan bu iki ustaya, projelerini forumumuzda bir nebze duyurarak destek olmak istedim.

Projelerin detaylarını ve ustaların kendi anlatımlarını merak edenler aşağıdaki videodan tanıtımı izleyebilirler:

Bul
Merhaba,
Istanbul Model Show’da bu Spitfire kitini görmüştüm gerçekten çok detaylı bir iş çıkarmışlar.
Ayrıca Ginger Cat markası altında aftermarket detay kitleride üretmekteler.
Geçtiğimiz günlerde Panzer III için winterketten, ve anten, Jagdpanther için anten ve Panzer II için muzzle brake detay detleri ile Türk kara araçlarına eklemek için MPT-76 kiti aldım.
Şöylede bir ek bilgi vereyim, bu kitleri kendileri tasarladıkları için uyum sorunu olabiliyormuş, Tamiya Panzer III ile yapan olmamış bu paleti eğer sorun yaşarsam uyumlu cer dişlisi tasarlayabileceklerini söylediler. Kesinlikle biz modeldiler için ve Türk modelcilik camiası için harika bir girişim. Ayrıca Ankara’da yaşayan arkadaşlar var ise gidip mağazada çalışabilirler, mağazalarına çok sayıda workbench ve airbrush kurmuşlar aynı olayı geçen sene Japonya’dayken görmüştüm.
Not: Gingercat ve Paintfield markalarıyla kesinlikle bir sponsorluğum veya bağım olmamakla beraber sadece kendi gözlemlerim ve düşüncelerimi belirtiyorum.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Merhaba,
Istanbul Model Show’da bu Spitfire kitini görmüştüm gerçekten çok detaylı bir iş çıkarmışlar.
Ayrıca Ginger Cat markası altında aftermarket detay kitleride üretmekteler.
Geçtiğimiz günlerde Panzer III için winterketten, ve anten, Jagdpanther için anten ve Panzer II için muzzle brake detay detleri ile Türk kara araçlarına eklemek için MPT-76 kiti aldım.
Şöylede bir ek bilgi vereyim, bu kitleri kendileri tasarladıkları için uyum sorunu olabiliyormuş, Tamiya Panzer III ile yapan olmamış bu paleti eğer sorun yaşarsam uyumlu cer dişlisi tasarlayabileceklerini söylediler. Kesinlikle biz modeldiler için ve Türk modelcilik camiası için harika bir girişim. Ayrıca Ankara’da yaşayan arkadaşlar var ise gidip mağazada çalışabilirler, mağazalarına çok sayıda workbench ve airbrush kurmuşlar aynı olayı geçen sene Japonya’dayken görmüştüm.
Not: Gingercat ve Paintfield markalarıyla kesinlikle bir sponsorluğum veya bağım olmamakla beraber sadece kendi gözlemlerim ve düşüncelerimi belirtiyorum.
Bende Ginger Cat'i uzun süredir beğeni ile takip ediyorum.
Geçen Tiger I paleti aldım Ginger Cat ten. Adamlar Ammo gibi bir firma ile de çalışıyorlar. Bu bile başarı bence. Yabancı yayınlarda Made in Türkiye ibaresini görmek çok hoşuma gidiyor.

Bir diğer gurur vesilesi de RedPill. Muhteşem bir model... (ve maalesef muhteşem de bir fiyatı var). Forum arabirimi düzelirse onunla da ilgili bir haber yayınlayacağım. Uğur Kenel hocanın çok güzel bir videosu filan da var.

Not: Maalesef benim de sponsorluğum yok. Ama teklif edelerse memnuniyetle kabul ederim yani sıkıntım yok Big Grin Big Grin Big Grin

Bul
Sevgili Güner ve Barış'ın yoğun çalışmaları ile Ginger Cat Türkiye'de yer alan aftermarket olarak nitelendirdiğimiz detay setleri açığını kapatacağını düşünüyorum.
Bu ürünlerin dışında da bir çok detay seti bulunuyor. Çok daha geniş bir ürün yelpazesine kavuşması dileği ile.
En iyi model biten modeldir ! 
Bul
(12-July-2026, 19:32)Waldorf yazdı: Bende Ginger Cat'i uzun süredir beğeni ile takip ediyorum.
Geçen Tiger I paleti aldım Ginger Cat ten. Adamlar Ammo gibi bir firma ile de çalışıyorlar. Bu bile başarı bence. Yabancı yayınlarda Made in Türkiye ibaresini görmek çok hoşuma gidiyor.

Bir diğer gurur vesilesi de RedPill. Muhteşem bir model... (ve maalesef muhteşem de bir fiyatı var). Forum arabirimi düzelirse onunla da ilgili bir haber yayınlayacağım. Uğur Kenel hocanın çok güzel bir videosu filan da var.

Not: Maalesef benim de sponsorluğum yok. Ama teklif edelerse memnuniyetle kabul ederim yani sıkıntım yok Big Grin Big Grin Big Grin

Evet, Ammo logosunu görünce şok olmuştum bende, gerçekten Türk modelciliğini en üst seviyeye çıkarmak için canla başla çalışıyorlar.
Uğur Kenel hocanın RedPill F-4'ünü ekrana ekmek banarak ağzımız sulanarak izledik o kadar keyifliydi izlemesi, kendim yapmış kadar oldum.

Evet buradan GingerCat ve Paintfield ailesine sesleniyoruz, sponsorluk çalışmasına açığız çok yüklü miktarlara gerek yok, ayda 1-2 kit fazlasıyla yeterlidir bizim için Big Grin Big Grin 

Not: Bu arada kendi F-16D konumda resim toolbarları kaybolmuştu bundan bahsetmiştik ama şuan ben toolbarları görebiliyorum, bilginiz vardır sanırım.
(14-July-2026, 05:16)scalefront yazdı: Not: Bu arada kendi F-16D konumda resim toolbarları kaybolmuştu bundan bahsetmiştik ama şuan ben toolbarları görebiliyorum, bilginiz vardır sanırım.

evet ismet halletmiş

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi