Merhaba sayın smet biraderim.
Öncelikle çok kıllı. Çim dokusu bence fazla olmuş. Tabi bu senin bilinçli tercihin ise İlk bahar dönemi ve toprak çok verimli anlamına gelir.
Köklerden duvarlara yapışmış bitkilier ister bence. Kökleri kullanmanı tavsiye ederim. Ama onlarda kuru değil yeşil ve canlı olmalı. Toprak çok canlı o yüzden...
Duvarlar çok çiğ şu hali ile. üstünden yağlı boya, pigment vs vs ile mutlaka gidilmeli.
Özellikle tuğla duvardaki kontras renk ayrımı çok sırıtıyor. Bir filtre ile birbirlerine kaynaştırılmalı. Senelerdir orada duran yıkılmış bir harabe için renkler çok canlı.... Yağlı boya pigment vs ile iyice harmanlanmalı. Ama abartma.... denegeyi bulman önemli...
gölge gördüm de ışık fazla göremedim. Her tuğlaya, büyük taş blok parçalarının kenarlarına beyaz yağlı boya ile dokunup sonra whit spirit yada terebentin ile iyice ışığı yedirmelisin. Ama yapay durmamalı tabi. yedirmek önemli... Blendig yani harmanlama herşeyden önemli...
arada yer yer kılları kes kısalt. hepsi aynı uzunlukta olmasın. yer yer kel alanlar olsun.az biraz toprağı görelim.
yıkıntı yükseltilerindeki otlar biraz gereksiz. o etkiyi daha çok yosun ile vermeye çalış. Trencilerin ufak minnak süngerleri de iyi gözükür. kısa ufak şeyler..... gerçek yosun da satılıyor. onlar da olur.
Binanın yerek yakın seviyeleri için, Yeşil yosun, liken, nem vs neyse onun etkisi için yeşil filitreler. (Blending harmanlama önemli)
Figür demişsin, bu bitki örtüsü bana pasifiği hatırlattı. Bir iki japon askeri belki zenginleştirir. Herkez alman amerigan filan yapıyor. Birde japonlar var. o çok geri planda kalıyor. Çaponu geçtim belki çinli gerillalar bile olabilir.
taş bloklar burada arkaya doğru devam etmemiş. Başka varmı göremedim. Özellikle üstlere bir bak.