Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/35 | Pz.Kpw. III L | Tamiya | Bahadır Saraç
Merhabalar,
F-35 projesi ardından bu yılın benim için son projesi ve muhtemelende bugüne kadr yaptığım en detaylı ve büyük çaplı projeye başlıyorum.
Kitimiz Tamiya'nın 35215 kodlu Panzer III L modeli. Kitin yanına Eduard'ın 35494 kodlu PE detay seti bizlere eşlik ediyor. Fakat aftermarket kitler bittimi? Tabiki hayır.
Tamiya'nın 35186 kodlu German Fuel Drum setinden birkaç adet benzin bidonu,  35111 kodlu German Infantry Weapons setinden birkaç adet sialh. Miniart 35665 kodlu Alcohol Bottles With Boxes setinden bir kasa ve şişeleri, Gingercat markasının 35104 kodlu Winterketten seti, 35301 kodlu anten seti, yine Eduard'ın 35034 kodlu Tetra yangın söndürme reçine kiti eşlik edicek. Figür olarak ise yine Miniart'tan 35249 kodlu German Tank Crew Winter Uniforms kiti ve bu figürlerin rütbe ile işaretleri için Tamyia ve Eduard'ın PE ve dekal setlerini kullanacağım.

Araç kış kamuflajlı olacak, ilk defa bir kış kamuflajlı bir araç yapacağım. Senaryomuz 1942 sonlarında Doğu Cephesi'nde görev yapan bir Panzer III ve onun mürettebatı şeklinde. Burada alkol kasası uyumsuz diyebilirsiniz ama senaryomuza göre mürettebat daha önce Fransa harekatına katılmıştı ve işgal edilen bölgelerden elde edilen gıda ve içki tedarikinden yararlanmışlardı.
[Resim: zufnO9m.jpeg]
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Çok iyi bir proje olacak eminim. Tüm aşamaları ile takipteyim.
Bu arada 1942 doğu cephesinde bir resim paylaşayım. Kesinlikle absürt bir planlama değil. Kolay gelsin.
[Resim: 622805988_1183789110407734_1736534007700...e=6ACB22AB]
General Model 
İsmet Güralp
[Resim: JHVdGQS.png]
Bul
Burulma çubukları ve cer dişlisi yuvaları takıldı.
[Resim: KeLQMa9.jpeg]
Ön gövde birleşim yerlerine epoksi puttyden kaynak izleri eklendi. Ardından yedek paletlerin konulması için dayama barı PE'den monte edildi. Epoksi puttyden kaynak izi yapmayı Night Shift'in kanalında izlemiştim çok hoşuma gitmişti, modelin gerçekçiliğini kat kat arttıran bir detay ve aslında uygulaması çokta kolay. Uygulama aparatım ise eski bir teneke içecek kutusundan kesip eski bir fırça gövdesine yapıştırdığım bir parça ve bir parça kürdan.
[Resim: 8APuy6j.jpeg] [Resim: 13rg52t.jpeg]
Ooooo çok dolu bir proje olmuş.
Valla kıskandım.

Gövdeye döküm dokusu yapmamak doğru bir karar olmuş. Erken dönem bu tanklar genelde haddelenmiş çelik levhaların kaynaklanması ile üretilmişler.
Sen anladığım kadarıyla buna güzel de bir zemin ayarlıyorsun.
Harika bir dio olacak gibi gözüküyor.

Çok güzel başlamışsın. Devamı da güzel olacak gibi duruyor.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
(7-October-2026, 11:54)Waldorf yazdı: Ooooo çok dolu bir proje olmuş.
Valla kıskandım.

Gövdeye döküm dokusu yapmamak doğru bir karar olmuş. Erken dönem bu tanklar genelde haddelenmiş çelik levhaların kaynaklanması ile üretilmişler.
Sen anladığım kadarıyla buna güzel de bir zemin ayarlıyorsun.
Harika bir dio olacak gibi gözüküyor.

Çok güzel başlamışsın. Devamı da güzel olacak gibi duruyor.

Hahah teşekkür ediyorum. evet daha düz bir görüntü var plakalarda, sadece havalandırma kapaklarına uygularım gibi. Bunun için bir zemin planım yok ama neden olmasın ki?
Güzel gitmesini bende umut ediyorum.

Arka egzoz yerleştirildi, üstüne PE koruma muhafazası takıldı, burada PE hafif yamuk olduğu için kenarlardan bir miktar eğeledim kiüstüne gelecek parça tam otursun.
[Resim: Ojwlniu.jpeg]
Ardından motor muhafaza kapakları ve döküm havalandırma korumaları takıldı, her iki yanda bulunan havalandırma alıkları ve onların PE ızgaraları takıldı. 
[Resim: cvS8998.jpeg]
Daha sonra sürücü kapağının menteşeleri monte edildi. Tamiya kitte bu menteşeleri kapakla bütün vermiş fakat benim kullanacağım figür setinden dolayı sürücü ve radyo operatörünün kapakları açık olacak, bu sebeple menteşeleri kapaktan ayırdım ve gövdeye yapıştırdım.

[Resim: XPBUZEM.jpeg]
[Resim: 0gbPKUE.jpeg]
Burada Eduard'ın talimatları Tamiya'nın sırasında gitmediği için bazı PE parçaların montajını daha sonraya saklıyorum her iki kılavuzu takip ederek tek bir araç toplamak bir miktar uğraştırıyor.
[Resim: XPBUZEM.jpeg]

İnce iş..... Güzeeeeel. [Resim: 1f609.gif]
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
(Dün, 06:38)Waldorf yazdı: [Resim: XPBUZEM.jpeg]

İnce iş..... Güzeeeeel. [Resim: 1f609.gif]
İlk defa bu kadar ince iş ve detaya giriyorum, kafayı kırmayız umarım  Cool

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi