Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kanopi için maske boya yerine decal kullanımı
Merhaba ,

Birkaç internet model sitesinde bu decal kullanımını gördüm. Benim için kabus olan bu maskeleme işleri ( 1/72 yapıyorum genelde) ciddi zaman alıyor ve genelde istediğim  gibi olmuyor. Elimde şeffaf decal kağıdı var bu kağıtları yazıcıdan basıp kanopi  için gerekli boyutlarında keserek kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda herhangi bir tecrübesi olan var mı ? 
Bana gayet olur gibi geliyor. 

Şurada olur demiş bir modelci
Plastic Modeler's Workshop: Painting with Decals: Canopy Frames and More

Burada da göstermiş başka birisi.

https://youtu.be/M4duYZox0qo?si=pOZmXaEon6LjNe6c

Deneyen var mı? 
Teşekkürler
Özgür Kaya
Bul
Merhaba,
Uygulamayı ve sonucu açıkça sevmedim.
Halen klasik maske bandı seçeneği bana daha iyi bir seçenek gibi geldi. Maske bantları için aftermarket hazır kesilmiş maske bantları var. Yurtdışı satış yolları kapandığı için bulman ve çeşitlilik zor olabilir.

Benim elimde masaüstü bir maske bandı kesici var. bu yüzden planını bulursam (ki şimdiye kadar bulamadım) maske bandımı kendim makinada kesebilirim. Ama bu şekilde decal kesip koymak pek kafama yatmadı....

decal basımı konusunda da biraz deneyim sahibiyim. Lazer / inkjet baskı ayrımı yapmamışsın. senin durumunda şeffaf olmasındansa beyaz kağıt daha iyi bir seçenek. şeffaf adı üstünde opasitesi zayıf olduğundan bulunduğu zemine göre renk değişecektir.

Basıdan sonra bir de vernik uygulaması da yapacaksın....

videodaki uygulamada uygun kalınlıkta şeritler kesilmiş.
sende direkt zemin basıp uygun kalınlıkta şeritler halinde kesersin. Bir diğer zorlukta burada ortaya çıkıyor. Muhtemelen 1mm lik belkide daha ince şeritleri sorunsuz düzgün şekilde, toparlanma yapmadan kesemek zor.

Rengi tutturmak ayrı bir mesele. Senin ekrandan gördüğün renk ile baskıya gönderdiğin, baskıda sana çıkan renkler vs arasında fark olabilir...
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: ozgurkaya, 2 Ziyaretçi