![]() |
|
1/24 | Toyota bB | Tamiya | Hasan Şadi ÇELİK - Baskı Önizleme +- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com) +-- Forum: KARA ARAÇLARI (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Sivil Kara Araçları (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=69) +---- Forum: Sivil Kara Araçları (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=53) +---- Konu Başlığı: 1/24 | Toyota bB | Tamiya | Hasan Şadi ÇELİK (/showthread.php?tid=59) |
1/24 | Toyota bB | Tamiya | Hasan Şadi ÇELİK - hasansadicelik - 1-April-2026 Bu maketim şase ile kaporta birleştirirken kırılmıştı. ( Ön tampon resmi mevcut ) kırılan birleştirme yerini saklayabilmek adına plaka dekalleri kullanmak zorunda kalmıştırm. Bu maketimde tamiya compound serisini kullanmıştım. ( İlk Deneme ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: 1/24| Toyota bB| Tamiya| Hasan Şadi ÇELİK - Waldorf - 1-April-2026 Eline sağlık Hasan. Şu kırılan yere kadar gayet iyi gitmişsin. Kırılan parça hakkaten kötü bir talihsizlik. Plaka gizleme işi pek olmamış bence. Kırılan yeri gizlediğin Siyah beyaz plakanın biraz dışarı taşmasa daha da iyi olurmuş. Şöför mahalli camındaki çizik alan da göze batıyor. Neredeyse bitmiş işin böyle su koyvermesi canını sıkmış sanırım. Tekrar boyayı söy. Parçayı tesfiye et. Tekrar boya vernik vs vs... Yapışmış camı kırmadan sökmeye çalış. zımpara at, compund vs ile çizikleri sil.... valla bende uğraşmazdım. Tank mank olsa bir şekilde hasar der kamufle edersin. Branda filan yapar, önüne sandık, çanta vs koyabiliyorsan gizlersin de... sivilde zor.... Hakkaten büyük talihsizlik.... Sinirliyimdir biraz. Böyle çok maketi kırıp çöpe atmışlığım var. Sen yine iyi dayanmışsın...
RE: 1/24| Toyota bB| Tamiya| Hasan Şadi ÇELİK - GeneralModel - 1-April-2026 Eline sağlık Hasan. 72 ölçek 35 e göre nasıl daha zorsa sivilde de işi temiz bitirmek o kadar zor. Becereceğimi hiç düşünmediğim bir kulvar o yüzden tebrik ederek devam edeyim. Burada final giderken bir referansa göre mi yaptın, kırık yer için doğaçlama mı çıktı? RE: 1/24| Toyota bB| Tamiya| Hasan Şadi ÇELİK - hasansadicelik - 2-April-2026 (1-April-2026, 20:36)Waldorf yazdı: Eline sağlık Hasan. Şu kırılan yere kadar gayet iyi gitmişsin. Kırılan parça hakkaten kötü bir talihsizlik. Teşekkür ederim yorumlarınız için şimdilik bu maketi yaptım kenara kaldırdım. (1-April-2026, 20:54)GeneralModel yazdı: Eline sağlık Hasan. teşekkür ederim. aslında ben kırık olan yeri ilk resimde görülen şirinler dekalleri ile kapatmayı düşünüyordum. Dekalleri kendim yaptım. Amatör bir şekilde dekal işi ile de uğraşıyorum. Ama Hakan Eryılmaz abinin tavsiyesi üzerinde plaka dekalleri ile sonlandırmaya karar verdim. Yoksa şirinler dekali ile bitecekti. Boyasını Mr color GX 212 Metallic peach ile boya denemek için kullanmıştım. RE: 1/24| Toyota bB| Tamiya| Hasan Şadi ÇELİK - Waldorf - 2-April-2026 Decaller senin mi? Eline sağlık.... RE: 1/24| Toyota bB| Tamiya| Hasan Şadi ÇELİK - baki temel - 2-April-2026 hasan elerine sağlık diyeyim ama yukarıda yazılanlara katılıyorum.Sen sebat edip bitirmişsin bende en az beş model var yarım bıraktığım böyle tatsız gelişen olaylardan sonra RE: 1/24| Toyota bB| Tamiya| Hasan Şadi ÇELİK - hasansadicelik - 2-April-2026 yanlış anlattım galiba ilk resimde görülen şirinler dekallerini ben bastım yazıcıdan. ama plaka dekalleri kullanmadığım dekaller. plakalar olmasaydı şirinler arabası olacaktı. dekal çalışmalar olacak. o konuda uğraşmak istiyorum yarış şeritlerinde veya logolarda kolay işler çıkabilir diye düşünüyorum. üstüne düşmeyi düşünüyorum. lazer yazıcı almıştım. printec dijital baskı da dekal kağıtları da bulunca devam etmeliyim diye düşünüyorum. RE: 1/24 | Toyota bB | Tamiya | Hasan Şadi ÇELİK - Waldorf - 2-April-2026 Alıntı:yanlış anlattım galiba ilk resimde görülen şirinler dekallerini ben bastım yazıcıdan. ama plaka dekalleri kullanmadığım dekaller. plakalar olmasaydı şirinler arabası olacaktı. dekal çalışmalar olacak. o konuda uğraşmak istiyorum yarış şeritlerinde veya logolarda kolay işler çıkabilir diye düşünüyorum. üstüne düşmeyi düşünüyorum. lazer yazıcı almıştım. printec dijital baskı da dekal kağıtları da bulunca devam etmeliyim diye düşünüyorum. tamam şimdi anladım. Ama yine de decal başmışın işte... Ha şirinleri ha plakaları lazer yazıcın muhtemelen beyaz basmıyordur. Beyaz basan yazıcılar çok özel ve pahalı. Benimde hayalimde olan yazıcılardan. Bu durumda şirin decalleri şeffaf değil de beyaz kağıda basılmış olduğunu varsayıyorum. Decallerin etrafından elle kestin. Gördüğüm kadarı ile (az gözüküyor ama yine de bir fikir veriyor) fena da olmamış. Benim de Elimde bir kaç şeffaf lazer decal kağıdı var. @GeneralModel ile bir kaç deneme yaptık... Ben UV yazıcı ile bastım beyaz renkleri... ama uv yazıcıların bir handikapı boyanın azda olsa bir et kalınlığı oluyor. Çok aşırı kalın değil ama elinde hissediyorsan maket için kalındır .... abovvvv hasan kusura bakma ya... sana mesaj atacağım diye yanlışlıkla senin mesajını editlemişim... şimdi çok utandım...
RE: 1/24 | Toyota bB | Tamiya | Hasan Şadi ÇELİK - hasansadicelik - 2-April-2026 (2-April-2026, 19:34)Waldorf yazdı: abovvvvolur olur ilk heyecan ondandır. (2-April-2026, 19:13)hasansadicelik yazdı:Alıntı:yanlış anlattım galiba ilk resimde görülen şirinler dekallerini ben bastım yazıcıdan. ama plaka dekalleri kullanmadığım dekaller. plakalar olmasaydı şirinler arabası olacaktı. dekal çalışmalar olacak. o konuda uğraşmak istiyorum yarış şeritlerinde veya logolarda kolay işler çıkabilir diye düşünüyorum. üstüne düşmeyi düşünüyorum. lazer yazıcı almıştım. printec dijital baskı da dekal kağıtları da bulunca devam etmeliyim diye düşünüyorum. benim yazıcısı canon i sensys fotokopi özelliği falan olan bir tane memur yazıcısı, 8 mikron luk şeffaf kağıdı kullanıyorum bende, şirinenin elbisesi beyaz aslında bilmeden basmışmıyım dicem resim beyaz renkliydi ondandır büyük ihtimalle. elle kestim. RE: 1/24 | Toyota bB | Tamiya | Hasan Şadi ÇELİK - Waldorf - 2-April-2026 kağıdın şeffaf ise baskında o renk (beyaz) gözükmez. Yani şirineyi kesip koyduğuda zemindeki renk gözükecekti (aracın rengi)... Demekki şu an kağıdın zemin rengini görüyorsun... şeffaf decal kağıdına basmanın öyle bir sıkıntısı var. Decalde kullandığın renk tonu zemindeki renge göre değişiyor. Beyaz zemin ise hiç çıkmıyor. Direkt zemin gözüküyor. koyu bir renk mi var altta zeminde. Üsteki diyelimki kırmızı daha koyu bir kırmızı gibi durur. ![]()
|